čtvrtek 1. října 2015

Watchmen: Dočkáme se televizního seriálu na HBO?

Watchmen patří k nejlepším, nejuznávanějším a nejzajímavějším komiksům všech dob. A nejkomplexnějším. Dlouho to trvalo, než je někdo dostal na filmové plátno a dodnes existují dva tábory diváků - jedni jsou z velmi věrné (ale ne zcela) adaptace Zacka Snydera nadšení, druzí zklamaní. Každopádně Watchmen jsou díky genialitě Alana Moora tak výživná předloha, že čerpat se z nich dá víc než dost, obzvlášť když se k tomu přidá Before Watchmen. A teď Zack Snyder údajně jedná o tom, že by Watchmeny vrátil do hry jako televizní seriál.


Hm a to je vlastně všechno, co se k tomu dá říct. Zda je to pravda můžeme jen tipovat. Nereálné to není. Jednak jde o zajímavou předlohu plnu rozporných postav, což je dnes populární, navíc HBO spadá pod Time Warner, takže problém by neměl být ani s právy.

Související: Watchmen: Joel Silver kritizuje Snyderovu verzi, co Snyder na to?

S kým naopak bude problém, to je nejspíš sám Alan Moore, který těžko bude pro. Dlouhodobě je na nože s DC a dlouhodobě odmítá být s filmy podle svých příběhů spojován (protože komiksy vytvářel původně tak, aby ukázal, že je v nich možné to, co ve filmu ne). Nedá se čekat ani návrat Zacka Snydera na režisérský post, protože Snyder chystá Justice League a to je práce jak na kostele. Je pravděpodobné, že Snyder naopak bude producentem a hlavně výkonným producentem, případně že natočí úvodní epizodu. A konečně, je velmi nepravděpodobné, že by se vrátila i filmová herecká sestava.

Pro HBO, které se chystá odvysílat Westworld, by ale určitě Watchmen byli látka, která by díky své nečernobílosti, košatosti a inteligenci hladce zapadla do lehce provokativního portfolia, v němž produkty pro geeky hrají důležitou roli. Minimálně Zack Snyder je o tom možná přesvědčený. A vy?

3 komentářů:

  1. Já můžu jen říct, že patřím do tábora lidí co si myslí, že filmový Watchmeni jsou jeden z nejlepších snímků co jsem kdy v životě viděl....na druhou stranu komiksovou verzi jsem nikdy nečetl.

    OdpovědětVymazat
  2. Já si to myslím taky... ale myslím, že stojí za to si ten komiks přečíst, dodá to tomu filmu ještě další rozměr.

    OdpovědětVymazat
  3. komiks i film naprosta dokonalost

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.