pondělí 26. října 2015

Návštěvnost kin: Marťan Matt Damon našel na Marsu další balík peněz, Vin Diesel v průšvihu

Neuvěřitelné. Tohle asi nečekal ani Damon, ani Scott a vlastně nikdo.


Po čtyřech týdnech v distribuci se Marťan díky pochvalným recenzím, word of mouth, dobrému nasazení a slabé konkurenci vrátil na čelo žebříčku s 15,9 milionu dolaru. Celkem už vykutal Marťan v kasách 166 milionů v USA a skoro 400 celosvětově. Docela by mě zajímalo, jak velký podíl na tom mají rodiny s dětmi, protože přestože Marťan není primárně natočený jako rodinný film, ze svého okolí znám hned několik lidí, kteří na něj své děti (a to i ve věku kolem 9 let) vzali. Recenze Marťana.

Na druhém místě skončila Husí kůže a to těsně s  15,5 milionu dolaru a poklesem o 34%.

Třetí místo udržel Spielbergův Most špiónů. 11,4 milionu dolaru a celkem 32,6 milionu.

Všichni ostatní ale nemají důvod k radosti. Uplynulý víkend byl nejhorší za poslední dobu. Startovaly tu hned čtyři filmy, ani jeden z nich ale neutržil víc než 11 milionů. O to víc vyniká Marťan, kterému od minule ubylo jen neuvěřitelných 25% diváků.

Největší průšvih postihl Vina Diesela. Na facebooku má sice 95 milionů fanoušků, ale zdá se, že pokud na čele nemá napsáno Rychle a zběsile, nikoho nezajímá. Jeho Poslední lovec čarodějnic - od pohledu béčko, které nejspíš bude jedním z pirátsky nejstahovanějších filmů za poslední dobu, utržil jen 10,8 milionu a nepříliš dobré CinemaScore B- při rozpočtu 75 milionů. Dieselovi se přitom dlouhodobě nedaří s jeho vysněnými sci-fi a fantasy projekty. A nezlepšuje se to, spíš naopak, protože Riddick v roce 2013 při premiéře vymlátil z peněženek alespoň 19 milionů.

Páté místo má pořád Hotel Transylvánie 2, tentokrát s 9 miliony.

Šestá příčka patří hororu Paranormal Activity: Ghost Dimension s 8,2 milionu, což je po třetím dílu a jeho 52 milionech pořádný sešup dolů. Ale ne zas takový, protože film byl nasazen v menším počtu kin a má z celé desítky nejlepší průměrnou tržbu na sál. Tak jako tak, série končí zřejmě v nejlepší možný okamžik.

Sedmé místo vybojoval Steve Jobs. 7,2 milionu za víkend, 9,9 celkem při rozpočtu 30 milionů, to je rozpačitý výsledek. Podobně si vedl v roce 2013 i film Jobs Ahstona Kutchera.

Na osmou pozici spadl Purpurový vrch s 5,5 milionu a pádem o 57%. V žebříčku se pořád drží komedie Stážista (dnes na devátém místě) a desítku uzavírá Siccario, který se do žebříčku vrátil.

Naprosto propadla komedie s Billem Murrayem Rock The Kasbah, která při premiéře utržila jen 1,5 milionu a navíc nemá ani nic moc recenze. Neuspělo ani Jem and The Holograms s 1,3 milionu dolaru, ačkoli nasazeno bylo v 2400 kinech! A žebříček opustil Pan, který bude patřit k největším propadákům roku.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.