středa 29. dubna 2015

První trailer: The Last Witch Hunter - Vin Diesel jako poslední lovec čarodějnic se představuje

Rychle a zběsile 7 má na kontě 1,3 miliardy dolarů a pořád není konec, to ale nebrání Vinu Dieselovi, aby nerozjížděl další potenciální sérii, v níž ovšem ponese celý příběh na svých bedrech sám. The Last Witch Hunter vypráví o - nepřekvapivě - posledním lovci čarodějnic.

Kaulder byl sice jedním z mnoha lovců, kteří po staletí lovili čarodějnice, ale byl to právě on, komu se podařilo skolit Královnu čarodějnic. Ta ho ovšem těsně před smrtí proklela nesmrtelností a tím ho navždy zbavila možnosti potkat se v posmrtném životě s jeho rodinou. Kaulder díky tomu nakonec jako jediný ze všech lovců přežil do dnešních dnů, kdy stále honí čarodějnice ukrývající se v temnotách a netuší, že Královně čarodějnic se podařilo vrátit do našeho světa. Po mnoha staletích se tak znovu schyluje k rozhodující bitvě o osud lidstva...blá blá blá. Atakdále atakdále. Slyšeli jsme mnohokrát.

Buďme k sobě upřímní. Všichni máme Vina Diesela rádi a proto má taky na facebooku přes 91 milionů fanoušků, což z něj dělá v oblasti sociálních médií marketingového mogula Hollywoodu (pro srovnání Robert Downey Jr. má fanoušků čtvrtinu a Dwayne Johnson polovinu). Dieselovi nejde upřít ani zápal pro věc, jenže to nestačí. Nových sérií se pokoušel spustit už několik a v podstatě nikdy to nevyšlo - což byl i jeden z důvodů, proč se nakonec vrátil k Rychle a zběsile. Riddick je sice pán, kterému vždy rád držím pěsti, ale diváků do kin nikdy nepřišlo dost a že vznikl poslední díl je v podstatě malý zázrak. Poslední lovec čarodějnic, který působí jako mix Highlandera, Harryho Pottera, Underworldu a hromady dalších generických akčních fantasy sérií, v nichž se náš svět prolíná s fantasy světem, může dopadnout v podstatě jakkoli. Zatím působí jako slátanina, nikde ale není psáno, že nakonec to nemůže být zábavná slátanina. Zárukou kvality není v tuto chvíli ani režisér Breck Eisner, který má na kontě zatím spíš průměrné filmy jako je dobrodružná Sahara. Na druhou stranu, o průšvihy taky nešlo, takže tipuji, že přesně tak nakonec i vzhledem k námětu  a všemu výše napsanému dopadne Poslední lovec čarodějnic. Kravina, která pobaví, ale dalšího dílu se nedočká, protože Vin s hořícím mečem prostě není totéž jako Vin za volantem.

2 komentářů:

  1. Na film se těším ale trailer zatím nic moc

    OdpovědětVymazat
  2. bude to určitě koukatelná blbůstka, jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.