sobota 9. dubna 2016

Captain America: Občanská válka - První dojmy novinářů! Spider-man steals the show! A je to lepší než Batman vs Superman?

Dobré zprávy, které jen přilijí oheň do souboje mezi fanoušky DC a Marvelu.


Na rozdíl od DC si Marvel byl svým produktem jistý a tak už teď mají někteří novináři za sebou projekce a podělili se se světem o své dojmy. A ty jsou veskrze pozitivní, přestože se najdou i chyby. Jako celek ale film funguje, Spider-man je v něm skvělý a chvála padá i na Black Panthera, nejvážnější a nejdravější postavu filmu.

,,To nejdůležitější napřed: Konečně je tu dokonalý Spider-man a nejlepší Peter Parker."

,,Captain America: Občanská válka je tak dobrý, že je to lepší Avengers film než poslední Avengers."

,,Captain America: Občanská válka se nevyhnul spoustě podobných problémů jako Batman vs Superman, ale je to mnohem větší zábava. A Spider-man je perfektní."

,,Rád bych se vyhnul při psaní o Captain America srovnání s Batman vs Superman, ale nejde to. Je to lepší film, protože je to přesně to, co BvS není: Zábava."

,,Velká akční scéna na konci je nářez. Spider-man dle očekávání strhává pozornost na sebe, ale méně očekávané je, že hned za ním je Ant-man."

Analýza traileru: Captain America: Civil War - co všechno skrývá trailer? Crossbones, Martin Freeman a velká bitka v Lipsku na letišti

,,Všechno je jak má být. Nekonečná bitva mezi Avengery. Napínavá a přitom zábavná. Boseman jako Black Panter zabil."

,,Musím říct, že po Winter Soldier je pro mě Občanská válka zklamání. Ale je to lepší, chytřejší verze BvsS."

,,Z akční scény na letišti jste viděli tak 1%. Neuvěřitelná akce. Je tu bitka na schodišti, která se strhne v jednu z nejlepších honiček všech dob."

,,Není to špatný film, ale není tak skvělý, jak jsem čekal. Dobrý film se spoustou vydařených věcí a několika skvělými momenty."

,,Spider-man je nejlepší i když nejvíce postradatelná část Občanské války. Chci ho vidět víc."

,,Winter Soldier měl lepší příběh, ale tohle má lepší akci. Můj druhý nebo třetí nejoblíbenější Marvel film, lepší než BvS, ale ne tak dobrý jako Deadpool."

,,Brečel jsem radostí. Tom Holland je nejlepší  Peter Parker Spider-man všech dob. Všechno, co v BVS udělali špatně, je tady dobře."

,,Jsou tam věci, o kterých jsem si jako malý kluk myslel, že je nikdy neuvidím na filmovém plátně."

,,Abych to shrnul. Není to dokonalé, ale je to nářez. Lepší než Age of Ultron. Ale nedrží to tak pohromadě, jako Winter Soldier."

,,Spider-man je boží. Nejlepší akční scény ze všech superhrdinských filmů vůbec."

,,Závěrečný souboj mezi Stevem a Tonym je něco, co jste ještě v Marvel filmech neviděli. Oba jsou v právu. A vy jen chcete, aby se přestali mlátit. Emociální pecka."

7 nejlepších scén z traileru Captain America: Občanská válka

Atakdále atakdále. Pokud to máme shrnout, čeká nás naprosto skvělá bitva na letišti v Lipsku, ze které jsme viděli jen malinkatý kousíček v traileru. Spider-man a Black Panter jsou tu skvělí a navnadí nás na své sólovky. Nutnost nechat se všechny se všemi porvat v epických bitvách jde zřejmě ale na účet silnějšího příběhu, nemuselo by to ale tolik vidět, protože podhoubí téhle bitvě dělají všechny dosud natočené Marvel filmy, takže když se hrdinové perou, je to jako by se prali vaši nejbližší a emociální dopad je tedy silný. Jinými slovy, silný příběh tvoří všechny předcházející filmy dohromady, tohle je vyvrcholení  - nebo spíš velká krize před vyvrcholením v podobě Infinity War. A podle všeho je Občanská válka lepší než Age of Ultron i než Batman vs Superma - které oba považuji za fatálně ploché a nudné filmy, které mají stejné chyby (zčásti vynucené okolnostmi). Takže - netěšte se příliš, ať nejste zklamaní, ale lehký optimismus si dovolit můžeme - Spidey do akce a my do kina, tohle vypadá nadějně!




13 komentářů:

  1. To je super. I když doufal jsem ještě v malinko větší pecku.:) Můžu se zeptat na zdroj?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.comicbookmovie.com/captain_america/captain_america_civil_war/the-first-reactions-to-captain-america-a137275

      Vymazat
  2. No popravde BvS je u me za cistejch 100% Proti Marvelu nic nemam a bavi me,ale je to spis leporelo.

    OdpovědětVymazat
  3. Srovnávat BvS a Marvel je trapný Marvel točí filmy aby na ně chodili malí děcka DC je upe někde jinde proto říkám DC forever ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Sakra tak konečně i tady lidi v Evropě začali zjišťovat kde je DC příběhem a kde je MARVEL pohádkou pro děti. Temnota vs svět Williho Wonky. U nás dospělých vítězí DC. Pochybuju, že v něčem bude Občanská válka jiná než Avangers a jiné, je to prostě pořád ta samá naroubovaná kytka, jen ji každý rok vykvete stejný květ. DC je dost odlišné v postavách a dějích a v neposlední řadě Marvel umí skvěle kopírovat postavy. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tolik nesmyslů v jediném příspěvku.Ze všeho nejvíc "miluju" tu blbost "Marvel pro děti,DC pro dospělé"...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj oboje je pro děti, to dá rozum :)

      Vymazat
    2. Dobre jestli Vam prijde dej Marvelu propracovany a komplikovany, tak jste zrejme velmi dospely a gramotny...

      Vymazat
    3. Jen kazda pro jinak stare deti :-D

      Vymazat
    4. Anonyme,jestli ti příjde příšerně splácaný paskvil jako je BvS coby zástupce skvěle propracovaného a komplikovaného scénáře který jen uber dospělá mysl dokáže ocenit tak je tvá představa o tom co znamenají slova jako "propracovaný" a "dospělí" dost odlišná od toho co opravdu znamenají.Marvel dělá sví filmy skutečně promyšleně a s jasnou koncepcí kterou přesně realizuje.DC oproti tomuhle žádnou skutečně promyšlenou koncepci nemá.A aby bylo jasno tak já nejsem žádnej DC hater a Marvel Fanboy.Ta směšná pubertální "válka" o to co je lepší je mi totálně u zadku i když nemám pochyby o tom že Marvelu se pořád ve filmech daří po většině stránek mnohem víc.I BvS se mi docela líbil ač jsem doufal v ještě víc-a to víc nepřišlo právě proto že ten film neměl kvůli mnoha nejasnostem v DC žádnou ucelenou koncepci ani propracovanost příběhu.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.