středa 2. září 2015

Sebevražedný oddíl: Představujeme antihrdiny z očekávané komiksovky

Kdo jsou a co umějí?

Příští rok (4. srpna) se dočkáme premiéry Sebevražedného oddílu, komiksovky, která představí hromadu antihrdinů pracujících pro americkou vládu a pouštějících se do akcí, o kterých se oficiálně nic neví (jinak řečeno, pokud během nich někdo "zařve", tak se to zamete pod koberec).

Od původních odhadů se sestava Sebevražedného oddílu změnila, takže se pojďme podívat, kdo se nakonec ve filmu objeví.

Amanda Waller (Viola Davis)

Postava Amandy Waller měla komiksovou premiéru v roce 1986 a od té doby si stačila vybudovat pověst jedné z nejvýraznějších a nejmocnějších záporáček v DC universu. A to ani nemá žádné nadlidské schopnosti. Ale její inteligence, strategické myšlení a znalosti špionáže z ní dělají velmi mocného protivníka pro každého superhrdinu. Kromě toho je také kovaná v bojových uměních. Ale pravdou je, že ne vždy je jen na straně těch zlých, čas od času vypomůže i těm hodným. Amanda je šedou eminencí, která stojí za sestavením Sebevražedného oddílu. A vůbec ji netrápí, pokud nějaký člen týmu během akce zemře.

Floyd Lawton/Deadshot (Will Smith)

Poprvé se Deadshot objevil už v roce 1950 v komiksu Batman a byl prezentován jako čistokrevný padouch. Časem se z něj ale stal spíše antihrdina. Deadshot je jedním z nejčastějších členů Sebevražedného oddílu, objevuje se ve většině jeho variací. A není divu, je to šikula, který je označován za nejlepšího světového střelce. K tomu mu velmi pomáhá kybernetické oko, díky kterému má přesnější mušku. Kromě toho má na rukách připevněny automatické zbraně, zvládá ale i boj bez nich a má skvěle vytrénované smysly.


Joker (Jared Leto)

Joker se čtenářům komiksů představit už v roce 1940. A původně se počítalo s tím, že bude brzy zabit. Ale k tomu nedošlo a z Jokera se stal jeden z nejvíce proslulých (ne-li nejproslulejší) protivníků Batmana. Nejprve byl ztvárňován jako zvrácený psychopat s hodně černým smyslem pro humor, ale v padesátých letech se jeho pojetí změnilo a byl to spíše takový "šašek zločinu". Důvodem byla regulace ze strany Comics Code Authority. Později se ale zase vrátil do starých kolejí. Joker nedisponuje žádnými supertalenty, ale je to kriminální génius, zkušený chemik a docela slušně si rozumí s různými zbraněmi.

Harleen Quinzel/Harley Quinn (Margot Robbie)

Harley je tak trochu výjimečná, pokud jde o její "zrození". Zatímco ostatní členové Sebevražedného odstínu se nejdříve objevili v komiksech, aby se poté vydali i do televizního a filmového světa, Harley měla premiéru v seriálu Batman z roku 1992. A ani neměla mít příliš prostoru. Jenže, tvůrci i diváci v ní viděli potenciál a stala se z ní velmi oblíbená postava, často znázorňována jako přítelkyně Jokera. Původně byla jeho psychiatričkou a během jeho pobytu v Arkhamské léčebně pro duševně choré zločince se nám do něj zakoukala. A tak se z ní stala Harley Quinn. Ovšem není to jen šílená fanynka, je také pěkně nebezpečná. Kromě toho, že je skvělá v bojových uměních, rozumí si se zbraněmi a jedy (sama je ale vůči nim imunní, díky pomoci Poison Ivy).

Rick Flag (Joel Kinnaman)

Původně měl roli ztvárnit Tom Hardy (představitel Banea z Temný rytíř povstal), ale nakonec si Ricka zahraje Joel. Rick není zločinec, je to voják, který má poněkud nevyrovnanou osobnost. A není zrovna nadšený z toho, že musí pracovat s kriminálníky. Pronásledují ho traumata z minulosti a občas mu prostě trochu "hrábne". Ale netřeba připomínat, že v Sebevražedném oddílu není jediný, kdo to má v hlavě trochu pomotané. I když zrovna u něj je to docela problém, protože je často znázorňován jako vůdce skupiny. Rick je skvěle trénovaný voják, vyzná se ve zbraních, výbušninách a zvládá se o sebe postarat i beze zbraní. V komiksu se Rick Flag poprvé objevil v roce 1969 (respektive v roce 1951, šlo ale o otce Ricka Flaga, který nesl stejné jméno).

George "Digger" Harkness/Captain Boomerang (Jai Courtney)

Především protivník Flashe George Harkness se poprvé objevil v komiksu v roce 1960, ale v roce 2004 byl zabit. Jeho identitu pak přijal jeho syn Owen Mercer. George disponuje nadlidskou rychlostí a především má v inventáři hromadu různých bumerangů, které používá jako zbraně. V komiksu se stal Digger členem Sebevražedného oddílu s tím, že mu za to budou odpuštěny jeho zločiny. Ale nebyl zrovna oblíbeným parťákem, díky své zbabělosti a současně nebezpečnosti a také sklonům k rasismu. Jednou dokonce nazval Amandu "tlustou dámou" a ta ho za to vyhodila z helikoptéry. O váze žen se prostě nežertuje.

June Moone/Enchantress (Cara Delevingne)

Premiéru měla Enchantress v roce 1966 a její morální kompas osciluje mezi superpadouchem a superhrdinou. June byla pozvána do jednoho zámku na maškarní, ale ocitla se v tajemné komnatě, kde ji magická entita obdařila mocí ovládat kouzla. V jiné mutaci je kouzelnicí, která je protivnicí Supergirl a dvakrát se pokusila připravit o schopnosti všechny ostatní nadané jedince z celého světa. Postupem času se ukáže, že Enchantress je temná entita, která se snaží převzít moc nad tělem June. ta tak musí vynaložit spoustu sil (pomáhá jí v tom náhrdelník od další mocné čarodějky Madame Xanadu), aby ji udržela na uzdě (a ne vždy se to daří). Nakonec je temná bytost oddělena, June opustí Sebevražedný oddíl a na jedenáct let zmizí neznámo kam.

Waylon Jones/Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje)

Jedna z mladších komiksových postav (poprvé byla k vidění v Batmanovi v roce 1983) je zločincem, který se pokouší získat nadvládu na kriminálním světem v Gothamu. Waylon trpí atavismem (evolucí překonaný biologický znak, který se výjimečně projevuje u některých jedinců), který způsobil, že vypadá jako ještěr. Vzhledově mu to sice na kráse moc nepřidalo, ale zase je díky tomu silnější, odolnější a má lepší smysly. Plus se rychleji hojí. Jeho kůže je navíc téměř neproniknutelná.

Tatsu Yamashiro/Katana (Karen Fukuhara)

Katana není superpadouch, ale superhrdinka. V komiksovém světě působí od roku 1983. Už od dětství se u ní projevoval talent pro bojová umění a tak v nich byla trénována. Když byla starší, zamilovali se do ní dva bratři Takeo a Maseo. Tatsu si zvolila Masea, což ale Takeo nepřijal příliš dobře. Zavraždil svého bratra. Tatsu ho ale zastavila dříve, než ublížil jejím dětem. Tatsu s nimi utekla a podstoupila výcvik u mistra Tadashiho. Následně se rozhodla bojovat proti zločinu s pomocí katany, ve které se skrývá duše jejího manžela.




Chato Santana/El Diablo (Jay Hernandez)

Jméno El Diablo přijalo v komiksu několik postav. Chato Santana je nejmladší z nich (v komiksech se objevuje od roku 2008). Není o něm tak příliš známo. Jde o bývalého kriminálníka, který se v nemocnici setkal s Lazarusem Laneem, prvním El Diablem (který byl v kómatu). Získal od něj část jeho moci (pyrokineze). Ta na něj kompletně přešla poté, co Lazarus zemřel. Santana se od té doby snaží konat dobro, aby odčinil své hříchy.





Christopher Weiss/Slipknot (Adam Beach)

Weiss je v komiksech znázorňován jako zaměstnanec chemické společnosti. Podaří se mu vytvořit velmi odolná lana. A právě ta začne používat, když přijme pseudonym Slipknot a vydá se na dráhu zločinu. Příliš se mu ale nedaří. Pokusí se zaútočit na superhrdinu Firestorma, ale je poražen a zatčen. Poté je přijat do Sebevražedného oddílu, kde je mu připevněn výbušný obojek. Captain Boomerang ho ale přesvědčí, že ve skutečně nefunguje, má je jen vystrašit. Výsledkem toho je, že Slipknot přijde o ruku.

Na kterou postavu se těšíte nejvíce? A nezdá se vám, že je jich přece jen trošku moc?

5 komentářů:

  1. třeba ten poslední bude klidně postava jen na umření :D jinak ta katana, to je stejná Tatsu, která byla i v arrow?

    OdpovědětVymazat
  2. omlouvám se, že dotaz není k tomuto článku, ale nevím kam jinam to napsat... Chci se zda zase bude článek Kdy co vypukne o seriálech... děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím je myšleno, kdy odstartují nové řady seriálů? Pokud ano, tak data premiéry zveřejníme v následujících dnech.

      Vymazat
    2. Ano přesně tak, děkuji

      Vymazat
    3. Další žena v domácnosti, která sleduje nově tento web.
      Esmeralda začíná 1.10.2015
      Katrina 21.9.2015
      a pozor Pepinda 2.11.2015

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.