pátek 11. září 2015

Batman vs. Superman: Proč dostaneme víc Batmana než Supermana?

Poslední dny se hodně mluví o tom, že v Batman vs. Superman by mělo být víc Batmana než Supermana. A tak dlouho se o tom mluvilo a spekulovalo, až se k tomu vyjádřil muž nejpovolanější. Zack Snyder. Takže jak to tedy bude a hlavně proč?

Zack Snyder prozradil, že v Batman vs. Superman má skutečně víc prostoru netopýří ranař. Důvod je jednoduchý. Snyderův Batman je jiný než ten Nolanův, ale zatímco Supeman měl svůj ,,origin movie" a diváci ho tudíž dobře znají, Snyderova Batmana napřed musíme poznat a dostat se mu pod kůži. Je o to i kvůli tomu, aby ti dva vůbec mohli sehrát vyrovnaný souboj. Kdyby Batman neměl dostatečně vybudované pozadí, působil by zkrátka vedle Muže z oceli jen jako výrazná vedlejší postava.

Druhou věcí samozřejmě je, že šéfům Warner Bros se zjevně Batman zdá komerčně zajímavější a perspektivnější než Superman. Affleck má smlouvu na další filmy, Batman se objeví i v Suicide Squad, zatímco Superman doteď nemá naplánovaný druhý díl. Objeví se samozřejmě v Justice League, ale se sólovkou se zjevně čeká.

Snyder se rozhovořil také o tom, že u obou postav by měly být akcentovány jejich ,,lidské stránky". To je vzhledem k tomu, jakého Boha udělal ze Supermana na konci Muže z oceli docela zajímavé. Jestli se mu to podaří a oba hrdiny uzemní, na to si musíme počkat do příštího roku.

3 komentářů:

  1. Ale hovno, je to proto, že to tak Frank Miller napsal v Návratu Temného rytíře. Doporučuju.

    OdpovědětVymazat
  2. Takže Batman bude se Supermanem bojovat pozadím?? - "Kdyby Batman neměl dostatečně vybudované pozadí, působil by zkrátka vedle Muže z oceli......."

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.