pátek 14. srpna 2015

Star Wars: Nové informace o sólovce Hana Sola a co si myslí štáb o návratu Harrisona Forda?

Tentokrát o největším vesmírném sympaťákovi.

Asi všechny fandy Hvězdných válek potěšilo, když bylo oznámeno, že se Harrison Ford vrátí do své ikonické role Hana Sola i v případě Star Wars: Síla se probouzí. A radost neskrývali ani někteří členové štábu a další lidé, kteří na filmu spolupracují. Své nadšení vyjádřili pro časopis Entertainment Weekly. Například prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy prohlásila:

"Ve chvíli, kdy Harrison a Chewie nastoupili na palubu Millennium Falcona - to bylo neuvěřitelné. Každý člověk na place byl ohromený. Pamatuji si, že jsem se rozhlédla a muselo za mnou být nashromážděno 200 lidí - naprosto tišší. Já ani nevěděla, že tam jsou. Celý štáb přestal pracovat, sledoval monitor, protože to bylo tak ikonické."

Scenárista Lawrence Kasdan dodává:

"Bylo to svým způsobem neskutečné, nebyl to jen Han, nebyl to jen Harrison. Bylo to vše kolem. Millennium Falcon byl velkou součástí mého života, od Impéria, přes Jediho až po Síla se probouzí - a teď píši film o mladém Hanovi. Takže Falcon má pro mě teď hodně velkou váhu. A nevím, jestli si umíte představit, jaké to je sledovat, jak jsou tyto věci natáčeny na place s těmito lidmi." 

Není tajemstvím, že Ford se během natáčení zranil. Jak na to vzpomíná režisér J.J. Abrams (který se mimochodem také zranil, když mu pomáhal)?

"Samozřejmě to byla hrozná zkušenost, u které si pochopitelně přeji, aby se nestala. Ale pravdou je, že ve chvíli, kdy jsme věděli, že bude Harrison v pořádku, uvědomili jsme si, že to byl pro film největší dar a myslím si, že by si každý filmaře řekl, ´Pokud bych mohl mít pauzu po měsíci natáčení na pár týdnů k přehodnocení, bral bych to... Když bylo jasné, že bude v pořádku, uvědomili jsme si, že nepotřebujeme měnit scénář. Popravdě, bylo pár míst, kde byl ještě více aktivní než před nehodou. Jak ve filmu uvidíte, běhá a dělá více fyzických aktivit, než byste u někoho, kdo byl zraněný, očekávali. Nic nebylo upraveno nebo umírněno kvůli této nehodě. Přestože je Harrison známý svou odolností a silou, všem vyrazil dech." 

Určitě už všichni víte, že se chystá také sólový film Hana Sola a právě k němu se vyjádřila Kathleen Kennedy. 

"Nechceme trávit čas tím, že se budeme vracet zpátky a odpovídat na množství otázek, u kterých si myslím, že ani lidé nechtějí znát odpověď. Myslím si, že je tu klíčové identifikovat událost nebo události v životě Hana Sola, které naznačí kým je a a proč je postavou, kterou všichni milujeme... Je vám asi jasné, když si uvědomíte, koho jsme vybrali pro režii, že to bude velmi zábavné a vtipné. Han Solo je postavou z Hvězdných válek, kterou všichni znají díky jeho důvtipu a smyslu pro humor. A takový by měl být i film." 

Režii filmu dostala na starost dvojce Phil Lord a Chris Miller. Scénář pak napíše Lawrence a Jon Kasdanovi.

Jedna věc je jasná, bude obtížné najít někoho, kdo "nahradí" Harrisona Forda. Tvůrci pátrají po někom, kdo bude o zhruba patnáct let mladší, než Ford v době natáčení první trilogie Hvězdných válek. To potvrdila právě Kathleen:

"Měl by být někdy v pozdních pubertálních letech nebo možná čerstvý dvacátník. Nepředstavíme vám desetiletého Hana Sola." 

Těšíte se na sólovku Hana?

3 komentářů:

  1. Já bych do role mladého Hana Sola obsadil Chrise Pratta. Vždyť si o to vyloženě říká a určitě by byl úžasný :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už tady přece bylo, Star Lord vykrádal Hana až dost.

      Vymazat
    2. No, jenže tady je pro dost lidí problém že s Prattem se už víceméně počítá jako s Indiana Jonesem,k tomu hraje Star"solo"Lorda a ted by měl forda vystřídat i na pozici Hana Sola?

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.