pátek 14. srpna 2015

Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypadají herci z komiksové pecky Blade

Lovec upírů se představil už před sedmnácti lety.

Film Blade měl premiéru v roce 1998 a jako inspirace posloužil komiks spadající pod hlavičku Marvelu. Režii si vzal na starost Stephen Norrington a scénář zajistil budoucí komiksový expert David S. Goyer.

Blade se dočkal dvou pokračování a seriálové podoby, která měla ale jen jednu řadu. A právě seriálu a druhého dílu se týkala žaloba, kterou podal tvůrce komiksové předlohy Marv Wolfman. Ten (neúspěšně) žaloval filmové studio New Line Cinema za to, že v případě druhého Bladea a seriálu nebyl zmíněn jako tvůrce této postavy. Žádal za to 50 milionů dolarů, ale soud toto zamítl.

Budoucnost série je zatím nejistá, mluvilo se o pokračování i nové verzi, ale zatím se nic podstatného v tomto ohledu nestalo. Wesley Snipes ale prohlásil, že by se do role rád vrátil (a není divu, jeho kariéra není úplně na vzestupu).

Wesley Snipes/Eric Brooks, Blade

Po prvním Bladeovi se Snipesovi dařilo. Obdržel čestný doktorát ze své university, byla odhalena hvězda na Hollywoodském chodníku slávy, o role také neměl nouzi. Ovšem, nejvíce pozornosti stále přitahoval jako Blade. A v případě třetího dílu to bylo také proto, že zažaloval společnost New Line Cinema a režiséra Davida S. Goyera za to, že mu prý za Blade: Trinity (2004) nevyplatili plnou mzdu jako herci a producentovi. Vyústilo to v to, že byl redukován prostor pro Blade a více pozornosti se soustředilo na jiné postavy. Nakonec se společnost a Snipes dohodli na smíru, ale detaily nejsou známé. S penězi měl herec starosti i nadále, v roce 2006 začalo vyšetřování, ve kterém byl Snipes jedním z obviněných. Mělo jít o podvod a daňové úniky. V roce 2008 byl uznán vinným a odsouzen na tři roky. V roce 2010 nastoupil do vězení, propuštěn byl dubnu 2013. Od té doby byli jeho nejvýraznějším filmem Expendables: Postradatelní 3. Herec byl dvakrát ženatý, dohromady má pět dětí. Snipes tráví hodně času v Jižní Koreji, kterou nazývá svým druhým domovem. Jen pro zajímavost, jeho americký byt byl zničen během útoku na Světové obchodní centrum 11. září 2001.

Stephen Dorff/Deacon Frost

Charismatický herec po Bladovi nelenil a tak byl k vidění v hromadě filmů. Všimnout jste si ho mohli v komedii Zoolander (2001), Cold Creek Manor (2003), filmu o útoku na Světové obchodní centrum World Trade Center (2006), chválených filmech jako Zločinec (2008) nebo Veřejní nepřátelé (2009) nebo v projektu Sofie Coppoly Odnikud někam (2010), případně ve fantasy Válka bohů (2011). Brzy ho také uvidíme ve filmu Leatherface (2016), který sleduje události před Texaským masakrem motorovou pilou. Kromě toho si zahrál ve videoklipech skupin jako Aerosmith či Limp Bizkit nebo se objevil v reklamě na elektronické cigarety firmy eCig.

Kris Kristofferson/Abraham Whistler




Úspěšný hudebník se v sedmdesátých letech rozhodl, že vyzkouší štěstí i jako herec a dařilo se mu. A není řeč jen o Bladeovi, ale také například o povedené akční kriminálce Odplata (1999), objevil se i v Planetě opic (2001), Svěrací kazajce (2005) nebo v Čekání na zázrak (2009). Z poslední doby můžeme zmínit filmy Můj přítel delfín (2011) a pokračování z minulého roku. Nadále se ale věnuje také hudbě. V roce 2004 byl dokonce uveden do Country Hall of Fame. Ostatně, není se čemu divit, má na kontě skoro padesát cen BMI Country a Pop Award. Kromě hudebních alb jeho hlas zaznívá i ze hry Fallout New Vegas. Herec je potřetí ženatý a to s Lisou Meyers, se kterou má pět dětí. Z předchozích vztahů má další tři.

N´Bushe Wright/Doktorka Karen Jenson


Dcera jazzového hudebníka Stanleyho Wright a psycholožky Suleiman-Marim Wright herectví až tak nepropadla. Po Bladeovi sice byla k vidění například ve filmu Ultimátum (2000), seriálu Platinum nebo filmu Restrain Order, ale nešlo o žádné megahity. Zatím jejím posledním projektem byl film A Talent for Trouble z roku 2011. Herectví je pro N´Bushe spíše okrajovou záležitostí a aktuálně nepracuje na dalších filmech nebo seriálech.

Jak vzpomínáte na film Blade? A stáli byste o další díl?

1 komentářů:

  1. Pro mě jednoznačně nejlepší komiksové zpracování tzv. anti-hrdinů. Kam se hrabe Punisher nebo Ghost Rider (a nebo dříve Spawn, i když není od Marvelu). Trojka to trochu kazí, hlavně teda Dominicem, jinak to zase není tak špatné. Hrozně rád bych viděl film, kde by se tito pánové sešli dohromady s Deadpoolem a nakopali by někomu prdel :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.