sobota 8. srpna 2015

Kráska týdne: Jennifer Lawrence - Skvělá herečka a pěkné nemehlo

Nohy má trošku vratké, ale talent nesporný.

Rodačka z Kentucky Jennifer přišla na svět do rodiny, která s herectvím neměla moc společného. Její maminka Karen je manažerka kempu a tatínek Gary je stavební dělník. Jennifer ale už ve 14 letech věděla, že práce před kamerou je to pravé ořechové. A tak na střední škole mákla a ukončila ji se skvělými výsledky o dva roky dříve, aby mohla začít s plněním svého snu.

Začala se tedy soustředit na hereckou kariéru (a ještě stačila pracovat jako pomocná sestra v dětském kempu, který vedla její maminka). První hereckou příležitost dostala v sitcomu The Big Engvall Show. Seriál běžel v letech 2007 až 2009 a Jennifer v něm zazářila, získala Young Artist Award. Pochval se dočkala i za výkon ve filmu The Poker House (2008). A samozřejmě, i to, co převedla ve Spálených životech (2008) vyústilo v záplavu pozitivních názorů.

Její krasojízda pokračovala. Za Do morku kosti (2010) byla dokonce nominována na Oscara. V následujícím roce se pak objevila ve filmu, který ji zapsal do povědomí širšího publika. Řeč je o komiksové pecce X-Men: První třída.

Skvěle se jí vedlo i v roce 2012. Získala hlavní roli ve veleúspěšné sérii Hunger Games a objevila se v do nebes vynášené Terapii láskou, za kterou získala Zlatý glóbus a Oscara. Docela slušné na slečnu, které bylo v dané době 22 let. Stala se tak druhou nejmladší držitelkou zlaté sošky.

I další spolupráce s režisérem Terapie láskou Davidem O. Russellem vyšla. Film Špinavý trik (2013) se dočkal pozitivního přijetí a Jennifer si odnesla další Zlatý glóbus a třetí nominaci na Oscara.

Dál pak pokračovala v natáčení sérií X-Men i Hunger Games (pro třetí díl natočila i píseň The Hanging Tree, která bodovala v hitparádách po celém světě). A tento rok ji uvidíme v dalším filmu Davida O. Russella Joy.

Jennifer je teprve 24, ale už byla zařazena časopisem Time mezi sto nejvlivnějších lidí světa, časopis Elle ji označil za jednu z nejvlivnějších žen showbyznysu, Forbes ji vyhlásil druhou nejvlivnější herečkou a druhou nejlépe placenou herečkou roku 2014, AskMen ji považuje za jednu z nejsvůdnějších žen a magazín FHS ji vyhlásil nejvíce sexy ženou roku 2014. V roce 2012 se pak stala tváří značky Dior.

Není třeba popírat, že Jennifer vypadá k světu, ale na roztomilosti jí přidává i její smysl pro humor a to, že je docela nemotora. Snad na každé druhé akci sebou flákne na zem.

Jako správná celebrita, i Lawrence se intenzivně věnuje charitě, pomáhá nasytit hladové nebo podporuje olympijské hry pro postižené.

Ovšem, pozornost si v poslední době nezískala jen díky svému talentu, ale vděčí za to i tomu, že v srpnu 2014 unikly na internet její nahé fotografie, což ji velmi rozčílilo. Holt, umisťovat takové materiály na cloudové úložiště není moc moudré.

Máte Jennifer rádi nebo už máte plné zuby toho, že je jí všude plno?






7 komentářů:

  1. Můj typ není, ale fakt je, že ji vizážisté umí namalovat, obléct, vyfotit a upravit tak, že je z ní kočka.
    Jinak fláká sebou, nikoliv s sebou. To by nesvedla. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Keď som videl prvý diel Hunger Games tak som bol v šoku a to tak veľkom, že odvtedy som na jej herecké počiny úplne alergický. Môže byť skvelá herečka a pre niekoho (nie pre mňa) dokonca aj príťažlivá, ale ja ju už mám plné zuby.
    A ak som správne pochopil p. Dlouhého (že je viac menej pri tele), tak s ním úplne súhlasím.

    OdpovědětVymazat
  3. Je skvělá. Baví mě ji sledovat v různých rolích. A právě ta nemotornost dokonale kazí ten dokonalý svět celebrit! Za mě (y)

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju její chraplák. Ten hlas mě prostě dostává do kolen. A to, že sebou řízne na každé druhé akci taky :D. Ale rozhodně má za to u mě nesporné plus. Myslím, že už si i sama ze sebe dělá na tohle téma legraci, což taky oceňuju. HG je trochu minimalistické hraní. Jako jo, jsou tam i lepší, ale ti jsou taky starší a zkušenější a myslím, že ona má dost velkou šanci na sobě dost zapracovat. Takže za mě jo, po všech stránkách.

    OdpovědětVymazat
  5. Hunger Games a minimalisticke hranie? Jej postava je na zanrove pomery narocna a ma velmi daleko od tych plochych zenskych postav ala Twilight ci 50 Shades of Grey.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.