pátek 28. srpna 2015

Hvězdy našeho mládí: Velmi nebezpečné známosti - Co dělají a jak vypadají herci z omlazené verze klasického románu?

Jak se podepsalo šestnáct let na teenagerovských sexidolech?

Moderní verze románu od autora jménem Pierre Chordelos de Laclos byla původně zamýšlena jako nezávislý film, ale práva na něj převzala společnost Columbia Pictures a udělala dobře. Projekt za 10,5 milionů jich nakonec vydělal 75,9 milionů a vznikly další dvě pokračování (respektive prequel a pokračování), obě ale bez původních představitelů a navíc určené přímo pro videotrh.

Sarah Michelle Gellar/Kathryn Merteuil

Herečka, která se stala miláčkem Ameriky díky roli Buffy, se ještě před Velmi nebezpečnými známostmi setkala s Ryanem Phillippem v hororu Tajemství loňského léta (1997) a nebyla to jediná oblíbená slasher podívaná, kde jsme ji mohli vidět. Následoval Vřískot 2 (1997). Sarah dál pokračovala v natáčení Buffy, kromě toho se objevovala i ve spin-offu Angel a mihla se také v jiném kultovním seriálu a to Sex ve městě. Následovala role v kritiky ne zrovna oceňovaném, ale finančně úspěšném Scooby-Doo (2002). Zabodovala díky dalšímu hororu a to remaku asijského originálu Nenávist (2004). V roce 2007 zazněl její hlas v animovaném filmu Želvy Ninja, kde namluvila April. Sarah se následně výrazně soustředila na seriálovou tvorbu. Konkrétně na projekty jako Nebezpečná identita nebo sitcom The Crazy Ones (recenze). A přestože šlo povedené série, ani jedna se nedočkala zrovna dlouhého trvání. Gellar se intenzivně věnuje charitě, podporuje organizace pomáhající ženám s rakovinou srdce, vyrazila také na Haiti stavět domy pro potřebné, vybírá peníze na dětské nemocnice atd. atd.. V roce 1997 se během natáčení Tajemství loňského léta setkala se svým současným manželem Freddy Prinzem Jr., ale dohromady se dali až v roce 2000. O rok později se zasnoubili, v roce 2002 do toho práskli v Mexiku (obřad vedl režisér Adam Shankman, se kterým herečka pracovala na Buffy). Pár má spolu dvě děti.

Ryan Phillippe/Sebastian Valmont

Po úspěchu Velmi nebezpečných známostí byl o herce zájem. Objevil se tak ve filmech jako Gosford Park (2001), který byl nominován na Oscara nebo filmu Crash (2005). Ten Oscara dokonce získal. Následovalo válečné drama Vlajky našich otců (2006), seriál Patty Hewes - Nebezpečná advokátka nebo jiné válečné drama Ve službách války (2008). Další zajímavé projekty, které najdeme v jeho životopise jsou Bang Bang Club (2010), případně Obhájce (2011). Nedávno byl pak k vidění v seriálu Tajnosti a lži (recenze). Kromě toho se zaměřil také na produkci a režii. Jeho debutem je film Catch Hell z roku 2014. V roce 1998 se zasnoubil s herečkou Reese Witherspoon, o rok později si spolu zahráli ve Velmi nebezpečných známostech. V roce 1999 se jim narodila dcera, o čtyři roky později pak syn. V roce 2006 došlo ale k oficiálnímu odloučení, následující rok pak k rozvodu. Od roku 2011 žije se studentkou práv Paulinou Slagter.

Reese Witherspoon/Annette Hargrove

Ve stejném roce, kdy byla k vidění ve Velmi nebezpečných známostech, se objevila také ve filmu Kdo s koho. Za ten si vysloužila extrémně pozitivní pochvaly, například magazín Premiere její výkon zařadil do přehledu sto nejlepších hereckých výkonů všech dob. Následoval film Americké psycho (2000) a veleúspěšná komedie Pravá blondýnka (2001), která z ní udělala celosvětovou hvězdu. Za roli byla dokonce nominována na druhý Zlatý glóbus (první nominaci si odnesla za Kdo s koho). Pokračování sice tak kvalitní nebylo, ale díky němu se stala jednou z nejlépe placených hereček. Následně si Reese zahrála v množství dalších filmů jako je Walk the Line (2006), za který dostala Oscara, nadabovala jednu z postav v animáči Monstra vs. Vetřelci (2009), dojala ve Vodě pro slony (2011) a nominaci na Oscara si odnesla za Divočinu (2014). V lednu tohoto roku pak bylo oznámeno, že bude znovu spolupracovat s režisérem Kdo s koho Alexandrem Payneem na filmu Downsizing. Reese je velkou bojovnicí za práva dětí, pomáhala obětem hurikánu Katrina a spolupracuje s mnoha charitami. Od roku 2011 je vdaná za talentového agenta Jima Totha, v roce 2012 se jim narodil syn.

Selma Blair/Cecile Caldwell


Selma si zahrála s Reese v Pravé blondýnce, následovalo ceněná drama Highway (2002), projekt v Dobré společnosti (2004) a oblíbená komiksová podívaná Hellboy (2004). Mihla se v reklamě na videohru The Sims, k vidění byla v kultovním sitcomu Přátelé, britské krimi Rovnice smrti (2007) nebo ve druhém Hellboyovi (2008). Poté se zaměřila hlavně na nezávislé projekty (kromě toho ale byla vyhlášena jednou z nejvíce stylových žen roku časopisem Glamour) a divadlo. V roce 2012 se začala objevovat v seriálu Anger Management. Další seriál, ve kterém ji brzy uvidíme, bude American Crime Story. Herečka má jedno dítě a to s návrhářem Jasonem Bleickem. Jejich syn se narodil v roce 2011, ale pár se o rok později rozešel. Selma je často označována za jednu z nejmódnějších žen Hollywoodu, také má vlastní řadu kabelek a peněženek. Ale herečka se nezaměřuje jen na módu, podporuje různé charity, ať už ty, které pomáhají lidem s rakovinou, AIDS nebo zvířatům bez domova.

Jak se vám film líbil?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.