úterý 21. července 2015

Meč v kameni: Co takhle fantasy film, který napíše scenárista Hry o trůny? Chtěli byste?

Ano? Tak poděkujte společnosti Disney.

Disney prostě ví, jak vytáhnout z kapes diváků peníze. Ať už třeba tak, že koupí Marvel a vysílá do světa jeden komiksový film za druhým nebo snad tak, že vyplázne pěkné peníze za Lucasfilm a začne dojit tématiku Star Wars. Ale firma má i jiný recept na úspěch a to natáčení hraných verzí svých klasických projektů.

A tentokrát přišel na řadu našincům asi ne až tak známý Sword in the Stone/Meč v kameni z roku 1963. Jde o fantasy animovaný projekt, který je lehce (nebo možná trochu více) infantilní, ale rozhodně je zábavný.

V centru dění je kouzelník Merlin, který má v učení malého chlapce Artuše. A ten bude muset dospět rychleji, než se zdálo, protože král Anglie zemře, aniž by po sobě zanechal dědice.

Inspirací pro film se stala kniha T.H. Whitea z roku 1938. Meč v kameni se stal šestým nejvýdělečnějším filmem roku a odnesl si nominaci na Oscara za hudbu (o tu se postarali bratři Shermanové).

O hrané podobě se toho zatím moc neví, ale jedna věc už přece jen známá je. A to, kdo se postará o scénář. Bude jím Bryan Cogman, který se zatím nejvíce proslavil prací na Hře o trůně, kde působí jako scenárista a producent.

Asi se nedá očekávat, že Meč v kameni bude tak drsný jako zmíněný seriál, ale mohl by být o něco ráznější než původní animovaná verze.

Znáte film z roku 1963?

1 komentářů:

  1. Cogman je nejtalentovanější z těch, co Hru píšou, tak to nemusí být špatné.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.