sobota 4. července 2015

Kráska týdne: Gal Gadot - Bývalá izraelská miss a budoucí Wonder Woman, která má české kořeny

Kráska, která má předky i u nás.

Gal Gadot se narodila 30. dubna 1985 v Izraeli. Její předci jsou ale židovští imigranti z různých částí Evropy. Sama potvrdila, že její kořeny jsou ze čtvrtiny německé, ze čtvrtiny rakouské, ze čtvrtiny polské a ze čtvrtiny české.

Přestože Gal vypadá jako křehká dívka, mladí rozhodně netrávila jen čančáním se a nakupováním šatů. Dva roky působila v Izraelských ozbrojených silách a ve volném čase se věnovala jízdě na motorce, volejbalu, basketbalu a tenisu.

Díky tomu byla natolik fyzicky zdatná, že byla schopna zvládnout všechny své kaskadérské kousky v sérii Rychle a zběsile sama. Ostatně přiznala, že režisér Justin Lin si ji vybral proto, že má zkušenosti z armády a znalosti zbraní.

Gal byla ráda, že její postava byla silnou slečnou, protože má dojem, že ve filmech jsou ženy často pasovány do role "zubožených dívek se zlomeným srdcem".

Je příjemné, že něco takového prohlašuje někdo, kdo odstartoval svou kariéru jako misska (Miss Izrael 2004) a modelka. A netřeba připomínat, že modelky jsou často vnímány jen jak "věšáky na šaty" a křehké ženštiny, které si samy ani nenazují boty.

V modelingu se Gal dařilo, kromě toho, že spolupracovala s mnoha význačnými firmami, se objevila na obálkách časopisů jako FHM nebo Cosmopolitan. V roce 2007 se pak předvedla v Maximu v článku "Women of Israeli Army".

Ale nejen modelingem je člověk živ (i když, některé modelky vydělávají tolik, že by si s tím většina z nás vystačila na pět životů) a tak Gal pokukovala i po herecké branži. V roce 2008 si zahrála v izraelském seriálu Bubot, ale především zvítězila nad šesti jinými herečkami a byla obsazena do Rychlí a zběsilí.

Veleúspěšné akční sérii se věnovala následujících několik let, ale kromě toho byla k vidění i v jiných filmech jako například Zatím spolu, zatím živi (2010) nebo Noční rande (2010).

V roce 2013 bylo oznámeno, že si Gal zahraje ikonickou postavu Wonder Woman v Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016). To sice vyvolalo rozporuplné reakce, ale hlavní důvod byl poněkud... řekněme povrchní. Některým fandům se zdálo, že Gal nesplňuje fyzické požadavky na Dianu alias Wonder Woman a to především v oblasti hrudníku.

Gal ale požádala diváky, aby jí dali šanci. Aktuálně tvrdě trénuje, aby nabrala dostatek svaloviny. Chce vypadat jako pravá amazonka.

Práce na projektech inspirovaných komiksy DC jí zabere v příštích letech hodně času (uvidíme ji v Justice League i sólovce Wonder Woman), ale zahraje si i v jiných filmech, například Criminal nebo Keeping Up with the Joneses.

V roce 2008 si herečka vzala za manžela svého dlouholetého přítele Yarona Varsana, který je podnikatel. V roce 2011 se jim narodila dcera Alma.

Líbí se vám Gal jako Wonder Woman? Nebo máte jinou favoritku na tuto roli?





2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.