středa 29. července 2015

Bláznivá dovolená: Co říkají recenzenti na novou verzi legendární komedie?

To, co se dalo čekat. Nenechali na ní nit suchou.

Částečný reboot a sequel k vynikající komedii Bláznivá dovolená (1983) bude mít v Čechách premiéru až zhruba za měsíc, ale v USA bude k vidění už dnes. Novináři tak dostali šanci ji zhlédnout. A jak se dalo čekat po ne úplně přesvědčivých trailerech, film nedopadl úplně nejlépe. Scenáristé Šéfů na zabití John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein, kteří v případě Bláznivé dovolené zajistili jak scénář, tak režii, si holt na nové verzi klasiky vylámali zuby.

"Je to katalog šikanování, mapa bolesti, zoufalé volání o pomoc." - William Bibbiani (CraveOnline)

"Mnohem horší než originál a ještě více nesmyslný." - Roger Moore (Movie Nation)

"Přestože to dobře zachycuje zkušenost v podobě dlouhého rodinného výletu: je tu pár speciálních momentů, které si zapamatujete, po většinu času jde nevýraznou cestu, která neskončí dost brzy." - Alonso Duralde (TheWrap)

"Bláznivá dovolená je přepálená, často zábavná pocta originálu od snaživého a talentovaného scenáristického-režisérského týmu John Fracis Daley a Jonathan M. Goldstein." - Lindsey Bahr (Associated Press)

"Přístup filmařů může za to, že nefunguje hromada vtipů. Ale bodují díky několika hercům." - Stephen Farber (Hollywood Reporter)

"Filmaři vědí, jak zachytit ducha originálních filmů, aniž by omílali stejné vtipy." - Edward Douglas (Comingsoon.net)

"Nová Bláznivá dovolená není výletem, který by stál za to. Jestli jste si mysleli, že zakončím recenzi jakoukoliv jinou větu, tak si nejsem jistý, co jste četli." - Justin Gerber (Consequence of Sound)

"Nejsmutnější věci je, že film není tak vtipný nebo necudný, že by vyvolal jakýkoliv rozruch." - Jordan Hoffman (Guardian)

"Vzácný případ rebootu, který je tak špatný a nevtipný, že díky němu zpochybňujete jakýkoliv vztah, který zřejmě máte k originálu, tahle nezáživná napodobenina Bláznivé dovolené Harolda Ramise z roku 1983 nechá zhořknout vše, co dělalo film nesmrtelnou přehlídkou základních principů používaných na kabelových televizích." - David Ehrlich (Time Out)

"Ne, nepřiblížilo se to prvnímu filmu, ale je to po celou dobu zábavné a plné sympaticky ujetých momentů." - Eric Goldman (IGN Movies)

"Ten zvuk, který slyšíte, jsou John Hughes a Harold Ramis, scenárista a režisér originálu, kteří se obracejí v hrobě. A ne smíchy, kterého je tu opravdu málo." - Lou Lumenick (New York Post)

"Na rozdíl od svých obscénních letních bratrů Médi 2 a Vykolejené, kteří měli pocit, že je nutné zabořit se do sentimentu a žvanění, Bláznivá dovolená je pravověrná komedie." - Clint O´Connor (Cleveland Plain Dealer)

"Dvě hodiny dlouhý film, který se zdá být mnohem delší." - Nick Romano (CinemaBlend.com)

"Griswoldovi udělali všechno špatně ve filmu, který udělal většinu věcí správně." - Harvey S. Karten (Compuserve)

"V podstatě je to oplzlejší, méně vtipná předělávka klasiky Harolda Ramise/Johna Hughese, které chybí šarm a srdce jejího předchůdce." - Jason Zingale (Bullz-Eye-com)

"Bláznivá dovolená je, s každou přibývající minutou, jednou z nejodpudivějších, nejkrutějších a nejnechutnějších komedií, které jsem musel k mé nelibosti a pocitem trapnosti sledovat." - Glenn Kenny (RobertEbert.com)

"Kdyby byly vystříhané všechny nechutnosti a zvrácenosti, film by trval tak 30 minut..." - Jeff Baker (Oregonian)

"Bláznivá dovolená je zábavná od začátku do konce, vrší hloupé ale vynalézavé vtípky a trýznivě trapné situace." - Mick LaSalle (San Fransisco Chronicle)

"Každý si zaslouží dovolenou. A každý si zaslouží lepší komedii než je Bláznivá dovolená." - Joe Neumaier (New York Daily News)

"Díky tomuto vypadá zoufalá Bláznivá dovolená v Las Vegas jako originální Bláznivá dovolená." - Matt Priegge (Metro)

Zajdete i tak do kina?

6 komentářů:

  1. Ja to ani v planu nemel :)

    OdpovědětVymazat
  2. A tahle nemehla mají psát nového Spideyho... Ach jaj. To bude katastrofa.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tyhle recenze me presvedcili do kina na to jit ;-) spatna reklama je dobra reklama. Pujdu.

    OdpovědětVymazat
  4. Nojo, takže jedněm se líbí, druhým se nelíbí, takže velké zjištění.
    "Filmaři vědí, jak zachytit ducha originálních filmů, aniž by omílali stejné vtipy." - Z tohohle to zní nadějně.


    bude mít v Čechách premiéru až zhruba za měsíc
    -- a na Moravě to dávat nebudou vůbec? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poměr pozitivních a negativních recenzí je poměrně jasný (slovy čísel je to zhruba 30 procent kladných, 70 procent záporných). Samozřejmě, se najde pár novinářů, kteří se pobavili, ale je jich málo a to obvykle neznačí nic dobrého. A jinak, premiéru bude mít film v Čechách, na Moravě i Slezsku :D.

      Vymazat
    2. Nojo, třeba je to blbost, kdo teď může vědět, ale kdyby to třeba hodnotili jako na čsfd, ti nespokojenci by dali **, ti spokojení ***** a řečí čísel průměr 82 %.
      30:70 je ještě šance na početnou skupinu spokojených diváků, recenzentům navzdory.
      A která podobně ražená komedie poslední doby byla naopak hodnocená výborně? A natěšení z kladných novinářských recenzí vystřídalo kruté vystřízlivění... :)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.