středa 29. července 2015

Komiksové novinky: Channing Tatum si zřejmě Gambita nezahraje. Chris Pine se objeví ve Wonder Woman. Co prozradil režisér nového Spider-Mana?

Která zajímavá postava míří do filmu Doctor Strange? A jak to bude s komiksovými seriály od Netflixu?

Tak tohle je velké překvapení. Objevily se informace, že Channing Tatum se rozhodl neztvárnit Gambita v chystané sólovce tohoto charismatického X-Mena. Natáčení mělo začít v říjnu, ale pokud je pravda, že se Channing hlavní role vzdal, tak to samozřejmě situaci výrazně zkomplikuje.

Je to jako blesk z čistého nebe. Před pár hodinami byly zveřejněny informace, že první klapka padne v říjnu a film bude stát 150 milionů dolarů a dnes to vypadá, že Gambit přijde o představitele titulní postavy.

Důvod není zatím znám, ale pokud jde o rozhodnutí Tatuma, je to opravdu nečekané, protože právě on ještě nedávno hlásal, jak je nadšený a intenzivně se připravoval (například bral kurzy francouzštiny).

Premiéra je zatím stále plánována na 7. října 2016, ale očekáváme, že to se změní, pokud se informace o Tatumově odchodu ukáže jako pravdivá (a vypadá to, že tomu tak skutečně bude).

Wonder Woman se zamiluje do Chrise Pinea

Zatímco Gambit zřejmě o jednoho sympatického herce přišel, Wonder Woman ho získala. Chris Pine aktuálně podepsal smlouvu a ve filmu se objeví jako Steve Trevor. Jde o fešáka, do kterého se zakouká princezna Diana a na stránkách komiksů se objevuje už od roku 1942.

Za tu dobu si prošel několika proměnami, ale původní verze je americký pilot, který ztroskotá na ostrově amazonek a naše milá Wonder Woman neodolá jeho hlubokým očím a charismatu a díky němu si uvědomí, že ne všichni chlapi jsou špatní.

Premiéra Wonder Woman je plánována na 22. června 2017, hlavní roli ztvární Gal Gadot, režii zajistí Patty Jenkins.

Co prozradil rejža Spider-Mana?

Třetí představovačku Pavoučího muže dostal na starost režisér Jon Watts. To bylo oznámeno před několika týdny a právě on se nyní rozpovídal pro Entertainment Weekly o tom, jak tenhle job získal i o samotném Spider-Manovi:

"Vlastně si nejsem jistý, co se stalo. Nikdy jsem nebyl na Sundance. Byl jsem nervózní, protože to bylo poprvé, co jsme promítali film skutečnému publiku (řeč je o jeho projektu Cop Car, pozn. redakce)... Marvel viděl Cop Car a velmi se mu líbil... Teď musím natočit o něco dražší verzi. Je to příležitost mít k dispozici větší plátna a nejen dávat dohromady útržky jakékoliv příběhu.."

A co si režisér myslí o představiteli Petera Parkera Tomu Hollandovi?

"Mohl by to být skutečný středoškolský student. To je proč lidé milují Spider-Mana. Je to superhrdina, který se drží při zemi a je nejsnadnější se s ním ztotožnit. A Tom to opravdu zvládne. Dokáže to zachytit. A navíc dokáže udělat salto vzad ze stoje. Je perfektní."

Toma uvidíme už v Captain America: Občanská válka příští rok, k tomu Watts dodává:

"Je to velké universum, takže každý spolupracuje s každým, proto, aby zajistili, že je tu kontinuita a zapadne to do sebe. Popravdě je to velmi vzrušující. Zrovna jsme začali pracovat na scénáři a dalších věcech, ale bude to skvělý proces."

Jak to bude se seriálovými Defenders?

Poté, co Netflix zabodoval se skvělým Daredevilem (recenze), se nemůžeme dočkat, jak dopadne další komiksový seriál Jessica Jones. O tom, jaká je budoucnost seriálů vznikajících ve spolupráci Marvel a Netflix se rozpovídal jeden z šéfů Netflixu Ted Sarandos:

"Myslím, že ideální by bylo, kdyby se každého půl roku objevila nová řada nebo nová série týkající se Defenders. A poté dojde k crossoveru, sérii, ve které se všichni setkají, poté, co každá ze čtyř postav dostane první řadu svého vlastního seriálu. Někteří se nejdříve dočkají více řad. Takže pravděpodobně tu budou dvě premiéry každý rok."

A co sólovka Punishera (Jon Bernthal), který se objeví v druhé řadě Daredevila?

"Určitě je to možné. To je krása universa Marvel. Každý z nich se dokonce může dočkat vlastních filmů."

Pokud jde o Jessicu Jones, tak její první řadu uvidíme na podzim/v zimě tohoto roku.

Objeví se zajímavá komiksová postava ve filmu Doctor Strange?

Jeden z nejznámějších mágů od Marvelu, Doctor Strange se představí ve svém vlastním filmu 3. listopadu 2016. A vypadá to, že v něm uvidíme postavu jménem Linda Carter alias Night Nurse. Jak prozradil showrunner seriálového Daredevila Steven DeKnight, měla se původně objevit právě v Daredevilovi, zahrát si ji měla Rosario Dawson. Nakonec z toho sešlo a herečka ztvárnila jinou postavu a to Claire Temple. Důvodem bylo, že Marvel s tím nesouhlasil, protože měl s Night Nurse jiné plány a to filmové.

Nebylo řečeno, kde se Linda ukáže, ale v komiksech má největší roli právě v Daredevilovi a také Doctoru Strangeovi (pokud tedy pomineme její vlastní sérii, ve které se představila).

A šušká se, že právě o roli Lindy s Marvelem jednala Rachel McAdams, která se s ním sešla kvůli tomu, že by mohla ztvárnit ústřední ženskou postavu právě v Doctor Strange:

"Je to teprve na počátku a nevím, jak to bude pokračovat, jestli vůbec nějak," dodala herečka pro LA Times.

A další komiksový seriál

Neuplyne snad ani den, aby se neobjevila zpráva o tom, že vznikne nový komiksový film nebo seriál. A ani dnešek není výjimkou. Televizní stanice USA Network objednala pilotní epizodu série na motivy komiksu Brooklyn Animal Control.

Nebojte se, komiks vydavatelství IDW nesleduje osudy obyčejného oddělení, které se stará o kontrolu zvířectva. V centru dění je jednotka, která dohlíží na populaci vlkodlaků.

Jedna z šéfek USA Network Jackie de Crinis dodala:

"Fanoušci komiksů znají Brooklyn Animal Control jako thriller ze světa newyorských organizovaných kriminálních rodin. A ve své podstatě je to rodinné drama, třebaže netradiční."

Komiksovou podobu nakreslil Stephen Thompson a napsal J.T. Perry a právě on by měl dát dohromady scénář k pilotní epizodě. Produkci pak zajistí David S. Goyer.

2 komentářů:

  1. Důvod toho proč chce Tatum odstoupit je ten že chtěl zvýšit rozpočet pro film a pro sebe a s tím Fox tak úplně nesouhlasil, takže zatím není jisté co bude dál, buď bude Tatum přeobsazen nebo se odloží premiéra filmu než se s ním vše vyřeší.

    OdpovědětVymazat
  2. No, tak to je teda něco u toho Gambita! Ale zas tak by mi to v podstatě nevadilo neboť bych byl rád aby v sérii nebyl další zmatek a obsadil bych zpět Kische. A když ne toho tak oroduji za Charlieho Hunnamana.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.