pátek 26. června 2015

Téma: Jak dospívají dětské hvězdy - Některé rostou do krásy, jiné se také změní k nepoznání. Ale ne v dobrém slova smyslu

Popularitu si tihle herci a herečky získali jako malí caparti, kteří byli tak roztomilí, že byste je nejraději štípli do jejich baculaté tvářičky a dali jim lízátko. Ale i dětské hvězdy stárnou a mění se. Některé k lepšímu, některé až tolik ne. Koukli jsme se na několik herců, jejichž transformace nás zaujala nejvíc.

Haley Joel Osment

Jeho kariéra začala čirou náhodou. Když mu byly čtyři roky, všiml si ho v Ikee hledač talentů a od té doby se Haley začal zúčastňovat různých castingů na reklamy a dařilo se mu. Později se přeorientoval na herectví (objevil se v hromadě projektů od Walker, Texas Ranger až po Forresta Gumpa), ale asi netřeba připomínat, že jeho zlomovým filmem byl Šestý smysl, za který obdržel nominaci na Oscara jako druhý nejmladší herec v historii. Samozřejmě, díky tomu o něj zájem výrazně stoupl a vybral si ho i Steven Spielberg pro své sci-fi A.I. Umělá inteligence. Poté, ale už to ale zase taková sláva nebyla. Zahrál si v několika menších projektech (Na domácí půdě) a zaměřil se také na dabing (Kniha džunglí 2 nebo herní série Kingdom Hearts). Jeden z jeho zatím posledních projektů je seriál Alpha House a objevil se také ve filmové verzi seriálu Entourage/Vincentova světa. Haley v roce 2006 boural pod vlivem alkoholu, byl odsouzen na tři roky veřejněprospěšných prací, pokutu 1 500 dolarů, 60 hodin protialkoholního léčení a minimálně 26 účastí na sezení anonymních alkoholiků.

Macaulay Culkin

Jelikož pochází z herecké rodiny, není divu, že začal hrát už ve čtyřech letech. Než se objevil ve své nejznámější roli Kevina v sérii Sám doma, měl už za sebou několik projektů (The Equalizer). Ale není pochyb o tom, že Sám doma je jeho nejvýraznější prací. A v následujících letech, pokud pomineme druhý díl, se mu už nepodařilo natočit nic, co by se k úspěchu Sám doma byť jen blížilo. Jeho kariéra tak byla složena hlavně z cameo rolí (Will a Grace), také koketoval s divadlem a občas se objeví v nějaké reklamě. Naposledy byl v vidění v roce 2011 ve filmu The Wrong Ferrari. Ani Macaulay se nevyhnul problémům se zákonem, v roce 2004 byl zatčen za držení drog. Nakonec odešel s tříletou podmínkou a pokutou 540 dolarů.

Jake Lloyd

Matka Jakea je agentka působící v showbyznysu, takže není divu, že se její synek prodral před filmové kamery. Jeho debutem byly čtyři díly lékařského seriálu Pohotovost, ale více zaujal díky hlavní dětské roli v akční vánoční komedii Rolničky, kam se podíváš, kde si zahrál syna postavy ztvárněné Arnoldem Schwarzeneggerem. Ale největší popularitu si samozřejmě získal díky roli Anakina ve Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba. Jenže to, co následovalo, ho rozhodně nezaujalo. Hromady interview a z toho pramenící stres ho natolik vyděsily, že se rozhodl skončit s herectvím a odstěhoval se do Chicaga. Jeho hlas ještě zazněl v několika videohrách s tématikou Star Wars a čas od času se objeví na nějakém sci-fi festivalu, ale jinak se snaží showbyznysu vyhýbat. Jeho zatím poslední projekt byl film Madison z roku 2005.

Alexa Vega

Alexa vyhrála genetickou loterii. Její maminka je modelka, takže byla velká pravděpodobnost, že dcerka bude také vypadat k světu. A vyšlo to. Její roztomilost jí pomohla získat práci v projektech jako Pohotovost nebo Twister. Následovala hlavní role ve filmové sérii Spy Kids, kterou asi zaujala nejvíce a očividně se stala oblíbenkyní režiséra Roberta Rodrigueze, který ji obsadil jak do Machete zabijí, tak to druhého dílu Sin City. Ale zatímco ve Spy Kids byla ještě dětskou hvězdou, v Machete zbijí překvapila tím, jaká ženština z ní vyrostla (i když zlé jazyky tvrdí, že tu hodně vypomohla i plastická chirurgie). Kromě herectví se Alexa věnuje také zpěvu. V roce 2010 si herečka vzala za muže producenta Seana Covela, uličkou ji vedl Robert Rodriguez. Ale ani to jí štěstí nepřineslo, rozvedli se o dva roky později. Aktuálně je zasnoubená s hercem a zpěvákem Carlosem Penou, Jr.

Madeline Zima (věk 28 let)

Herečka s polskými kořeny se proslavila díky roli Grace v sitcomu Chůva k pohledání. Tam ztvárnila roztomilou holčičku s copánky, u které by asi málokdo tipoval, že se z ní vyklube slečna s docela slušnou porcí sexappealu. Poté, co skončilo natáčení Chůvy k pohledání, ale začalo být jasné, že herečka se nebude vyhýbat ani odvážnějším rolím. O tom svědčí i postava divoké Mii v seriálu Californication a lesbickou postavu si střihla v dalším seriálu, tentokrát Hrdinové. Madeline se občas objeví v nějakém filmu (The Collector), ale zůstává věrná hlavně televizi (Betas).

Christine Lakin (věk 36 let)

Je trošku paradoxní, že se Christine proslavila rolí Al Lambert v sitcomu Krok za krokem, což byla postava, která nebyla zrovna "ženská", ale postupem času se z herečky vyklubala velmi svůdná slečna, která skutečně "vyrostla do krásy". Po Kroku za krokem sice už nenatočila nic, co by jeho úspěch překonalo, ale i tak má na kontě pár úspěch, jako třeba role v různých filmech (Veronica Mars) i seriálech (Superkočky) a za své výkony v divadle obdržela LA Weekly Theater Award.

Tyler Hoechlin (věk 26 let)

Zatím jsme udělali radost hlavně mužským čtenářům, ale nezapomínáme ani na opačné pohlaví. To určitě potěší pohled na to, jak nám dospěl Tyler Hoechlin. U něj to původně vypadalo, že z něj bude profisportovec. Byl velmi šikovný baseballový hráč, ale už v devíti letech si vyzkoušel herectví a začalo ho bavit. A hned jedna z jeho prvních rolí a to MichaelSullivan Jr. v Road to Perdition mu přinesla pochvalu ze strany diváků i kritiků a také množství cen (Saturn Award) a nominací na ně. Následovalo pár menších rolí (Slunovrat, Castle na zabití) a pak diváky překvapil, když odhodil košili v Týdnu bez závazků a ukázal, že posilovna mu není vůbec cizí. Aktuálně můžete jeho charisma a svalstvo obdivovat v povedeném seriálu Vlčí mládě. I když pravda, v blížící se další řadě už bude k vidění jen omezeně, chce se věnovat jiným projektům. Mimochodem, v roce 2011 byl serverem BuddyTV vyhlášen třetím nejvíce sexy mužem na televizních obrazovkách.

Jonathan Lipnicki (věk 24 let)

Jonathan měl štěstí, už jeho první herecká příležitost byla ve velmi úspěšném filmu a to Jerry Maguire (1996). Následovalo několik seriálových příležitostí (Dawsonův svět), ale nejvíce ho proslavila role v sérii filmů Myšák Stuart Little. Tam ztvárnil drobného brýlatého kluka a tak si ho většina z nás asi pamatuje. Proto bylo velkým překvapením, jak vypadá nyní. Vrhnul se totiž na posilování a bojová umění a na jeho fyzičce je to vidět. Kromě makání v posilovně se věnuje natáčení hlavně nezávislých filmů a také charitě. Ostatně, s různými dobročinnými organizacemi spolupracuje už od dětství.

Freddie Highmore (věk 23 let)

Freddie byl ke kariéře herce předurčen. Jeho maminka je totiž talentová agentka, která se stará například o Daniela Radcliffea. Není tak divu, že Freddie začal hrát už ve věku sedmi let. Několikrát si zahrál po boku svého mladšího bratra Bertieho a to například ve filmu Drsný holky (1999). Zlomovou prací Freddieho je film Hledání Země - Nezemě (2004), za který byl nominován na několik prestižních cen. Následovalo pár dalších zajímavých filmů (Karlík a továrna na čokoládu, Dobrý ročník, Kronika rodu Spiderwicků) a především seriál Batesův motel, ve kterém jednoduše exceluje. A také v něm předvedl, že dospěl.

Matthew Lewis (věk 25 let)

Pamatujete si na roztržité "ucho" Nevilla Longbottoma ze série filmů Harry Potter? Ztvárnil ho tehdy baculatý Matthew a málokdo by asi tipoval, že z něj vyroste statný dospělák, který bude pro mnoho dokonce sexsymbolem. Ovšem, Matthew na sobě začal makat a dnes už jen vzdáleně připomíná toho zubatého klučina z Bradavic. Mathew se kromě hraní ve filmech a televizi věnuje i divadlu. Ve volném čase sleduje rugby a je viceprezidentem nadace Leeds Rugby Foundation.

Kdo myslíte, že dospěl nejlépe?

6 komentářů:

  1. alexa vega si ve spy kids vydelala teda na poradne silikony

    OdpovědětVymazat
  2. Přidala bych ještě Nicholase Houlta, ale jinak díky za článek...Za sebe (jako ženu) musím říct, že největším překvapením pro mě byl Matthew Lewis. Malý "Neville" na to opravdu nevypadal, ale puberta dělá hodně.

    OdpovědětVymazat
  3. Matthew Lewis. Wow.

    OdpovědětVymazat
  4. Upřímně nesnášim tu "aktuální" fotku Culkina, jelikož je tak neuvěřitelně provařená médii, a taky protože si v současnosti vede docela solidně (je členem nějaké kapely... nebo co) - skutečná aktuální fotka - http://goo.gl/BE32CY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ta fotka co jsi tu dal je snad jeste horsi nez to co tu je :D

      Vymazat
  5. Matthew Lewis vypadal jako zgarba dřív i teď. Hnusnej xicht prostě nezměníš. Největší sexouš je bez debat Lipnicki.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.