čtvrtek 25. června 2015

TOP 6: Nejpodivnější televizní pořady

Občas televizní tvůrce napadají hodně bizarní věci.

Na obrazovkách je k vidění spousta zvláštních pořadů. Takže pokud jde o nejbizarnější projekty, je z čeho vybírat. Tohle je šestice těch, které přijdou nejpraštěnější nám. Samozřejmě vynecháváme japonské pořady, který stejně nikdo mimo Asii nerozumí a neví, o čem jsou.

6. Danger Island

Tady se tvůrci asi inspirovali ve filmovém světě, protože premisa je fanouškům sci-fi velmi dobře známá - dvanáct odsouzených vězňů je vysazeno na ostrově, kde se musejí postarat sami o sebe, zatímco jim jde po krku skupina lovců. V tomto případě celebrit. Jakkoliv to zní zajímavě, tak eticky je to velmi sporné (přestože vězňům samozřejmě neměl nikdo skutečně ublížit) a tak se nakonec reality show nedočkala realizace. Je to ale trošku škoda, mohla to být prča.

5. Man vs. Beast

Na papíře to je možná zajímavý nápad, projekt, ve kterém poměří síly člověk se zvířetem. Jenže realizace už je trošku problematičtější. V první řadě (to asi tvůrce překvapí) je docela náročné donutit zvířata, aby dělala, co filmaři chtějí. A kromě toho, ochránci zvířat z podobných pořadů také nejsou zrovna unesení. To na vlastní kůži poznala televizní stanice FOX, která v roce 2003 začala pořad vysílat. A diváci se dočkali dost bizarních soubojů. Například se utkali medvěd a profesionální jedlík a to v konzumaci párků v rohlíku, konal se závod 44 liliputů proti slonovi, sprint profi běžce a žirafy či zebry nebo přetahování sumo zápasníka a orangutana. V roce 2004 se pak vysílalo pokračování a svou verzi natočila i Velká Británie, ale díky tlaku organizací na ochranu zvířat byla anglická varianta zrušena.



4. Who Wants To Marry A U. S. Citizen?

Seznamovací reality show jsou naprosto běžné, ale tohle je tedy trošku podivná varianta. V podstatě jde o to, že si americká občanka vybírá svého potencionálního životního partnera z trojice mužů. Zatím to zní klasicky, ovšem všichni tři pánové byli ilegální imigranti. Ovšem, tvůrci pořadu nemohli účastníkům zaručit, že vítěz skutečně získá zelenou kartu, která umožní trvalý pobyt na území USA a je tu také další problém. Asi není příliš moudré ukazovat se v televizi, když jste v dané zemi nelegálně, že?

3. Boy Meet Boy

Zůstaneme u seznamek. Tato byla určena pro gay muže, který si z 15 kandidátů vybíral toho pravého. A proč by ne, každý má právo na lásku. Jenže tvůrci přišli s "bezva" zvratem, část soutěžících byla heterosexuální. A pokud se jim podařilo muže, který si vybíral partnera, zmást tak, aby si je vybral, vyhráli cenu. Nějak nám uniká pointa a navíc to není zrovna milé, když si daný člověk dělá naděje a pak zjistí, že všechna snaha byla úplně zbytečná.

2. Armed & Famous

I celebrity chtějí pomáhat a chránit. Minimálně v této reality show, kde pětice "slavných" osobností (La Toya Jackson nebo "Wee Man" ze skupinky Jackass, pro příklad) trénuji, aby se staly policisty a poté se vydávají se zkušeným důstojníkem do ulic, aby prosazovaly zákon. Moc jim to ale nešlo, Jack Osborn a La Toya Jackson si spletli adresu a při pátrání po dvojici podezřelých vtrhli do špatného domu. Za "odměnu" majitelka nemovitosti podala žalobu.

1. Monkey On Your Back

Tohle byl tedy velmi originální námět. Šlo o soutěžní pořad, kde účastníci zdolávali různé překážky. Ale mělo to jeden háček, neustále měli na zádech šimpanze. Proč? To těžko říct, tvůrci to nevysvětlili. Není asi divu, že projekt to nakonec na obrazovky nedotáhl. Těžko asi přepokládat, že by se z toho vyklubal hit. I když...

Který nejpraštěnější pořad jste viděli?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.