středa 3. června 2015

Clint Eastwood přijal nabídku režírovat další biografický snímek

Jaký?

Americký sniper (2014) zabodoval a to velmi. Nejen, že se líbil kritikům, ale celosvětově pokořil hranici půl miliardy dolarů. A tak není divu, že režisér Clint Eastwood hodlá zůstat v žánru biografických snímků.

Tentokrát se mu zalíbil příběh kapitána Chesleye "Sullyho" Sullenberga, který v roce 2009 nouzově přistál s letadlem na řece Hudson a zachránil tak hromadu lidí. A právě jeho autobiografická kniha nazvaná Highest Duty poslouží jako předloha pro zatím nepojmenovaný film.

Příběh knihy je popisován takto:

"15. ledna 2009 byl svět svědkem pozoruhodného nouzového přistání, když kapitán ´Sully´ Sullenberg zručně sklouzl vzduchem s letem US Airways Flight 159 na řeku Hudson a zachránil tak životy 155 pasažérů na palubě. Jeho skvělé akce nejen odvrátily tragédii, ale udělaly z něj hrdinu a inspiraci pro celý svět. Highest Duty je Sullyho příběhem - příběhem o oddanosti, naději a připravenosti, který odhalil důležité lekce, které získal v dětství, během své služby v armádě a práce jako pilota komerčních letů. Všem nám to připomíná, i v těchto dnech, kdy se válčí, dochází k tragédiím a žijeme v ekonomické nejistotě, že stále existují hodnoty, za které stojí za to bojovat - že můžeme čelit životním výzvám, pokud na ně budeme připraveni".

Zní to jako materiál, který je pro čerstvě osmdesát pět let mladého Eastwooda jako dělaný. A i sám Sully je nadšený, že se dohledu nad filmovou verzí jeho příběhů ujme právě Clint:

"Jsem velmi rád, že je můj příběh v rukou tak nadaného vypravěče a filmaře jako je Clint Eastwood a zkušených producentů Allyn Stewart a Franka Marshalla. Projekt nemohl najít lepší domov, než je Warner Bros. Pictures Je to opravdu snový tým."

Zatím tedy není znám ani oficiální název filmu, ani datum jeho premiéry. Snad se brzy dozvíme, kdy se na projekt můžeme těšit.

Myslíte, že z toho vznikne další nezapomenutelný biografický snímek?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.