pondělí 18. května 2015

Lobo: Jak je na tom filmová verze příběhů modrého drsňáka od DC?

Proč ještě nepadla první klapka?


Film na motivy komiksů s černovlasým svalovcem Lobem už se připravuje dlouho. Bylo s ním spojováno několik tvůrců i herců. Naposledy režisér Brad Peyton a sympaťák Dwayne Johnson, který se měl ujmout hlavní role.

Jejich první společná spolupráce na Cestě na tajemný ostrov 2 (2012) dopadla relativně dobře, takže DC mělo dojem, že by tento tým mohl být tím pravým.

Ale jak už víme, v nejbližších letech Warner Bros./DC s Lobem nepočítají a zaměřují se na jiné postavy. Peyton a Johnson se tak vrhli na jiný film a to katastrofické San Andreas. A právě během propagačního turné k tomuto blockbusteru Peyton odpovídal i na otázku, proč se ještě nedostal Lobo do produkční fáze:

"Myslím, že DC upřednostňuje projekty, které potřebuje k tomu, aby položilo základy universa DC. Na základě toho, co prozradili, věřím, že právě to se děje. Mluví o Justice League, Batman v Superman, kteří povedou k Flashovi, Wonder Woman a Aquamanovi. To jsou v podstatě pilíře tohoto vesmíru."

Lobo si tak bude muset počkat a to i přes fakt, že už je hotový scénář. Peyton byl tázán, zda úspěch Strážců Galaxie (recenze) může pomoci Lobovi, který by měl být také protknut nadhledem:

"Z kreativního hlediska je to jedna z těch věcí, kterou já nebo vy pochopíme, ale plno lidí naopak ne. Je to opravdu náročný boj, přemluvit určité osoby, aby utratily hromadu peněz tak, abychom to natočili správně. Byl jsem opravdu nadšený, pokud jde o scénář. Mluvil jsem o tom i s Dwaynem. A měl jsem skvělou schůzku s Joelem Silverem (který by měl film produkovat, pozn. redakce). Přepsal jsem scénář a byl jsem z toho opravdu, ale opravdu nadšený. Nicméně, podle jich názoru není zrovna typickou hlavní postavou... To je fakt. Myslím, že pokud chcete vytvořit jakékoliv komiksové universum správně, musíte určit ´Tohle je nádech filmu´ ´Tohle jsou hlavní postavy.´ Od toho se můžeme odrážet. Marvel se věnuje i menším postavám jako je Ant-Man nebo Strážci Galaxie. Ovšem, museli začít se známějšími jmény a připravit cestu pro Avengers. Mám pocit, že právě v této fázi je teď DC. Dávají dohromady tým."

Ale nic není ztraceno, Peyton věří, že se Loba dočkáme:

"Myslím, že Loba čekají skvělé časy a věřím, že až se někteří lidé, až se na to znovu podívají, pochopí, co mají v rukách. Nikdy nevíte. Já jsem opravdu spokojený, pokud jde o tento projekt a jakým směrem jsme se vydali, takže doufám, že to někdy ponese ovoce."

Je v podstatě jisté, že se Loba v blízké budoucnosti nedočkáme, ale na druhou stranu, těžko věřit, že by po něm DC někdy nesáhlo, patří k nejvýraznějším postavám, které má ve stáji.

Kdo by se vám líbil jako představitel Loba?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.