úterý 19. května 2015

Komiksové novinky: Setká se televizní Flash se Supergirl? A co prohlásil scenárista filmového Flashe? Plus concept arty z Batman v Superman

Dnes hlavně o superrychlíkovi od DC.

O tom, že by se Supergirl mohla potkat s Flashem (nebo Arrowem) už se spekuluje docela dlouhou. Je sice pravda, že sestřenice Supermana se bude prohánět na stanici CBS, zatímco Flash a Arrow působí na The CW, na druhou stranu, na všech třech projektech pracuje Greg Berlanti a za všemi seriály inspirovanými komiksy od DC stojí jako producent Warner Bros., takže by crossover byl možná obtížný, ale ne nemožný.

Spekulace vyvolalo i aktuální číslo časopisu Variety, ve kterém se objevily fotografie, na kterých je Flash právě se Supergirl. Je tak možné, že by se obě postavy setkaly i na obrazovce? Na to odpovídal právě Berlanti:

"Stanice veřejně prohlásila, že aktuálně si ji hodlá ponechat pro sebe. K seriálům jsem vždy přistupoval v první řadě jako fanoušek, takže bych rád viděl crossover. Myslím, že v případě úspěchu je možné vše. Ale tu spousta toho, co se musí stát, než tu bude možnost, že to odsouhlasí."

Je to tak, zatím je předčasné příliš doufat v crossover, protože ani nevíme, jak si povede Supergirl a poté, co jsme viděli trailer, si nejsme úplně jistí, zda dobře.

Flash (Grant Gustin), Supergirl (Melissa Benoist) a Greg Berlanti



A co filmový Flash?

U Flashe ještě zůstaneme, ale tentokrát u toho filmového. Jak už víte, DC hodlá držet filmové a televizní universem oddělná a tak se připravuje Flash určený pro stříbrné plátno, ve kterém se hlavní role ujme Ezra Miller. Scénář pak napíší Phil Lord a Chris Miller. Právě Lord se rozhodl prozradit to, jakým směrem by se měl film, který uvidíme až 23. března 2018:

"Snažíme se rozlousknout příběh. Je to zajímavé, protože je tu opravdu populární televizní seriál a my se pokoušíme vytvořit prostor pro film, který je od něj oddělený. Myslím, že to děláme správně... Věřím, že náš Flash bude Barry Allenem... Snažíme se, aby byl v souladu s filmovým universem... jde ale o samostatný projekt, sólový film. Jednoduše se pokoušíme vymyslet nejlepší příběh. Věřím, že se vám to bude líbit, je to trošku jiný přístup k superhrdinské tématice. Jsem optimista!"

Philovo vyjádření je trošku matoucí, ale prostě a jednoduše chtěl říct to, co už víme, že filmový a televizní Flash budou fungovat odděleně a to, že filmový Flash bude respektovat existenci filmového universa DC, ale obstojí i sám o sobě.

A co se týče "trošku jiného přístupu", tak se mluví o tom, že by Barry neměl být úplně typickým hrdinou, kterého známe z komiksů a seriálu. Zřejmě je tu řeč o temnějším pojetí, kdy bude Flash více rozpolcenou démony zmítanou osobností, která možná občas provede něco, co nebude morálně úplně v pořádku. Ale to jsou zatím jen spekulace.

A nakonec pár concept artů z Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Asi není těžké odhadnout, že v Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti se z Batmana a Supermana nakonec stanou kámoši, ale v určitých momentech se nebudou mít zrovna v lásce. O tom svědčí i nové concept arty, na kterých si oba pánové zrovna nepadají do náruče.

Mimochodem, objevila se (nepotvrzená) zpráva, že by se Jared Leto v roli Jokera mohl objevit právě v Batman v Superman (zřejmě vrací laskavost Benu Affleckovi, který byl k vidění na place Sebevražedného oddílu).




Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti dorazí do kin 24. března 2016.

Který přístup vám vyhovuje více? Marvelovské propojení filmového a televizního světa nebo jejich oddělení tak, jak to dělá DC?

3 komentářů:

  1. Marvelovské propojení je k smíchu. Buď to udělám tak, že se tam budou objevovat postavy z filmů nebo se na to vykašlu. Že se jednou za 40 dílů objeví nejvedlejší z postav a zmíní se Ultron nebo útok na New York, to fakt nestačí.

    U Agent Carter to propojení funguje. Daredevil skvěle fungoval sám za sebe. Ale Agents of Shield jen zmiňuje a pak prd. A pak naopak očekávát, že nějaká událost v Shieldu ovlivní filmy, je zbytečné. Inhumans byli představeni v seriálu, ale stejně je budou muset představit znovu ve filmech, protože se na to nikdo nekouká a 99 % lidí by čumělo co to je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Agentech se objevil Nick Fury nebo Lady Sif, což nejsou sice úplně hlavní postavy, ale také nejde jen o "křoví". Mně se to propojení libí, myslím, že je dobrý krok, že události z filmů ovlivňují dění v seriálu a naopak.

      Vymazat
  2. Spekuluje se, že by ve druhé sérii Flash cestoval mezi realitami a mimo klasické paralelní vesmíry, tj. např. Flash by nebyl Flashem, Arrow by byl záporákem apod. by se pomrklo i na ty opravdu alternativní, tj. Smallville, Supergirl. Jak jsem psal hned na začátku, jedna bába říkala, že téměř tutově uvidíme Supermana, ale jestli to bude ten ze Smallvillu, nebo ze Supergirl?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.