středa 13. května 2015

Komiksové novinky: I Luc Besson chystá komiksovou adaptaci. Našel Marvel režisérku pro Black Panthera? A je spin-off k Agents of S.H.I.E.L.D. skutečně u ledu?

Opravdu se Mockingbird nedočká vlastní série?


Ještě minulý týden to tak vypadalo. ABC oznámilo, že se dalších řad dočkají jak Agents of S.H.I.E.L.D., tak Agent Carter (recenze) a tím pádem se počítalo s tím, že spin-off k Agentům, který se měl věnovat Bobbi Morse/Mockingbird (Adriane Palicki) a jejímu parťákovi jménem Lance Hunter (Nick Blood) nevznikne. Obě postavy budou dál působit v Agentech.

Ale prezident ABC Paul Lee přišel s tím, že to není zase tak jisté:

"Opravdu milujeme tyhle postavy v Agents of S.H.I.E.L.D. Myslím, že S.H.I.E.L.D. v tomto roce udělal z kreativního hlediska velký krok kupředu. Ale je tu stále určitě možnost vzniku spin-offu."

Neopomněl ale dodat, že v současné chvíli je "správná věc" ponechat obě postavy v Agentech. Tím pádem je spin-off spíše otázkou vzdálenější budoucnosti. Rozhodně s ním nemůžeme počítat v následující sezóně.

Dohlédne oscarová režisérka na Captain Marvel nebo Black Panthera?

Ava DuVernay je aktuálně v kurzu a to díky filmu Selma, který byl nominován na Oscara. A tak se o ni "rvou" různá filmová studia. Jedním z nich je i Marvel. Právě s ním režisérka jedná o tom, že dohlédne na zatím blíže nespecifikovaný projekt.

Věří se, že by to měl být buď Black Panther a nebo Captain Marvel. Jako pravděpodobnější možnost zní první film. Oba se sice objeví v roce 2018, ale Black Panther dříve, konkrétně 5. července. Captain Marvel pak na počátku listopadu.

Pokud to vyjde, bude to svým způsobem zlomový krok, protože by Ava byla první ženou, která by režírovala komiksovku od Marvelu.

Luc Besson chce také kousek komiksového koláče

Komiksovými projekty nás zásobuje hlavně Hollywood, ale občas vznikne nějaký film inspirovaný kreslenými sešity i mimo USA. Aktuálně jeden připravuje i francouzský filmař Luc Besson, který oznámil na svém Twitteru, že jeho dalším projektem bude adaptace komiksu Valerian and Laureline.

Už se také ví, že hlavní role si zahrají Cara Delevingne (ta aktuálně pracuje na filmu Sebevražedný oddíl, kde ztvárňuje Enchantress) a Dane DeHaan.

Luc Besson obstará jak scénář, tak režii a počítá se s tím, že film by měl dorazit do kina v roce 2017 (zřejmě v létě).

Pokud se budeme bavit o zápletce francouzského komiksu, který se poprvé objevil v roce 1967, tak ta zní:

"Valerian a Laureline zkoumají Syrte, hlavní město systému tisíce světů. Jejich misí je zjistit, zda zdejší obyvatelé představují nebezpečí pro Zemi. Zjistí, že impérium vedené dekadentními aristokraty je v rozkladu a obyvatelé touží po revoluci a také odhalí tajemnou kastu maskovaných mudrců, kteří diskrétně tahají za nitky ze svých skrytých pevností. Agenti ze Země se musejí rozhodnout, na kterou stranu se přidají."

Zní to jako námět, který by mohl Bessonovi sednout. Tak doufejme, že natočí něco, co bude podobně zábavné jako Pátý element.

Stojíte o spin-off k Agentům?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.