pondělí 27. dubna 2015

Pilotní sezóna 2015: Které seriály mají šanci dostat se v nové sezóně na obrazovky?


Urodilo se letos něco zajímavého?
AKTUALIZOVÁNO - 27. 4. 2015

Jako každý rok, i letos se americké celoplošné stanice musí vypořádat s nelehkou úlohou vybrat potenciální seriálové hity pro novou televizní sezónu. A protože většina pilotních dílů je již objednaná a natočená, začínají se prostřednictvím serveru Deadline.com šířit klepy o tom, které seriály získávají největší prvotní ohlasy.

Článek bude vždy s novou várkou informací aktualizován.

ABC

Vzhledem k velkým úspěchům seriálů produkovaných Shondou Rhimes (Chirurgové, How To Get Away with Murder) se nemůžeme divit, že šéfové ABC inklinují k dalšímu seriálu z její produkční stáje. Tentokrát by mělo jít o drama The Catch (thriller - sňatkový podvodník se chystá podvést ženu, která o sobě lže a není tou, za kterou se vydává) s Mireille Enos v hlavní roli.

A ačkoli nový spin-off Agentů Shieldu ještě není ani ve fázi natáčení, už patří mezi velké favority na objednání celé série. Včera se navíc vyrojily zprávy, že by si v něm měli zahrát oblíbené postavy z Agentů - Bobbi Morse  a Lance Hunter. Navíc Marvel s ABC připravují další projekt od scenáristy Johna Ridleyho.

Jelikož se jedná o Ameriku, nemůžeme samozřejmě zapomínat ani na biblická témata. Šéfové ABC na ně totiž nezapomínají a šíří se zvěsti, že novinka Of Kings and Prophets (biblické drama - osudy jednoho krále, pasáka ovcí a proroka se spojí při střetu s osudem) dostane rovnou objednávku na celou sérii.

Dalšími seriály, které mají u ABC převahu, jsou Broad Squad o ženách v bostonském policejním sboru v sedmdesátých letech minulého století; Runner (thriller - život jedné ženy se nečekaně rozpadne. Osud ji zavede do podsvětí pašování drog.), The Advocate (právnické drama - úspěšná podnikatelka je jednoho dne špatně diagnostikována, a to jí změní život. Rozhodne se skončit ve své práci a stane se obhájkyní těch, kterým moderní lékařství zničilo život) a Boom (naftařské drama - nečekaný objev obrovského náleziště ropy na území USA vyvolá světové, sociální a politické změny. Mladý pár přichází do jednoho města, aby zde začal nový život).

Z komedií má jasnou převahu novinka Chevyho Chase a Beverly D'Angelo Chev and Bev, ve které si zahrají prarodiče, kteří si užívají života, dokud se nebudou muset ujmout svých vnoučat. Na ABC mají také rádi sportovní komedie, takže se pravděpodobně dočkáme seriálu z prostředí basketbalové NBA (sportovní - v hlavní úloze netradiční dvojice: nováček v NBA, který neumí anglicky, a překladatel, který o basketbalu vůbec nic neví).

Ve hře je i remake filmu Strýček Buck s Mikem Eppsem, generační komedie Family Fortunes (rodinná komedie - populární tělocvikářka přizná, že je lesbička. Netuší, že její rozvedení rodiče se také k něčemu přiznají - znovu spolu spí) a Delores & Jermaine (komedie s Whoopi Goldbergovou - mladý vnuk s  hlavou plnou nápadů se přestěhuje ke své babičce, bývalé policistce), komedie o manželství The 46 Precenters (párová komedie - příběh tří sezdaných párů o 46 procentech Američanů, kterým vydrželo manželství) a rodinná záležitost The Real O'Neals (rodinná komedie - perfektní rodině se všechno zvrtne ve chvíli, kdy se nejmladší syn přizná k tomu, že je gay). Odepsat nemůžeme ani slavné maňásky The Muppets.

AKTUALIZACE - 27. 4. 2015

Již brzy se bude konat promítání natočených pilotů v rámci interního testování. Ještě předtím si pozornost získává nový, doposud nepojmenovaný, seriál od tvůrkyně Jenny Bansové. Stále dobře si vede The Catch od Shondy Rhimes. Jinak se toho moc nezměnilo a všechny výše zmiňované piloty mají největší šance na objednávky prvních sérií. Seznam se rozšířil akorát o Quantico z prostředí FBI.

U komedií je vše při starém. Největší šanci mají komedie z prostředí NBA a Chev & Bev díky svému hvězdnému obsazení.

CBS

CBS je známá svými akčními a právnickými dramaty, které sice spadají do projektů pro starší diváky, ale přitom nepostrádají atraktivitu i pro mladší diváky. Nová várka pilotů se zřejmě ponese v obdobném duchu. Ve hře jsou dvě lékařská dramata LFE (lékařské drama - klon Chirurgů. Mladí stážisti ve svém druhém roce v jedné z nejlepší nemocnic v New Yorku) a Code Black (lékařské drama - klon Pohotovosti. Lékaři na pohotovosti v LA bojují o každý život), právnický Doubt (právnické drama - úspěšná obhájkyně se zaplete s mužem, který je obviněný ze spáchání brutálního trestného činu) a kriminální žánr zastupuje spin-off Myšlenek zločince.

Z těch méně tradičnějších žánrů na CBS tu máme Sneaky Pete (drama - trestanec je propuštěný z vězení. Aby unikl svým věřitelům, ukradne identitu svého spoluvězně a začne pracovat pro jeho rodinu) a seriálovou verzi filmu Limitless (akční drama - Brian Sinclair objeví nadlidské schopnosti, které mu propůjčuje droga NZT. Své schopnosti používá při spolupráci s FBI).

Asi největší překvapení mají na triku dva potenciální hity - Supergirl (Supermanova sestřenka Kara Zor-El utekla z Kryptonu už dávno, ale až do svých 24 let své schopnosti skrývá. Pak je začne používat pro boj se zlem) a Křižovatka smrti (akční drama - striktní policista z Hong Kongu musí spojit síly s nafoukaným afroamerickým poldou z LA). O obou projektech se mlčí. To může znamenat buď to, že jsou to takové pecky, že to raději televize chce udržet v tajnosti kvůli konkurenci, nebo že oba piloty zklamaly. Supergirl prý ale celou sérii už vyjednanou má.


Komedie to na CBS mají letos těžké. Televize s objednávkami na piloty otálela, takže se většina projektů ještě dokončuje. Přesto se šušká, že velkou šanci má komedie Life in Pieces (rodinná komedie - příběh rozvětvené multigenerační rodiny vyprávěný čtyřmi mini-příběhy z jiných úhlů pohledu), remake Super Clydea (mladý pracovník z fast foodu se rozhodne stát superhrdinou. Seriál založený na pilotu z roku 2013. Tentokrát bez Ruperta Grinta) a nepojmenovaný seriál Tommy Johnagina (komik, který se snaží vychovávat rodinu).

AKTUALIZACE - 27. 4. 2015

Na CBS je zatím nejslibnější seriálová verze Limitless a jedno z lékařských dramat LFE nebo Code Black. Počítat se musí i se Supergirl a Křižovatkou smrti, u které by CBS hrozila tučná pokuta, kdyby seriál nevznikl.

U komedií se mlčí, ale přesto to vypadá, že Super Clyde se konečně dočká první série.


CW

CW je letos asi poprvé v situaci, kdy nemusí téměř vůbec nové seriály řešit. Co mohla, to obnovila, volných slotů už mnoho nemá. Ale protože expanduje do mid-season i na letní sezónu, tak se přeci jen nějaké objednávky dočkáme.

S jistotou nás čeká třetí superhrdinský seriál od DC Comics - spin-off Arrowa a Flashe s ex-Supermanem Brandonem Routhem v hlavní roli. Jinak se na CW mluví o Cheerleader Death Squad (bývalý špion CIA, který nyní učí na přípravné škole, si uvědomí, že někteří z jeho studentů mají potenciál ke špionáži a začne je rekrutovat) od tvůrce Zoufalých manželek a o Cordon (apokalyptické drama - po vypuknutí smrtící epidemie v Atlantě vzniká bezpečné útočistě. Ne všichni se tam však měli to štěstí dostat. Seriál vypráví příběhy těch v útočišti i těch, kteří mimo něj bojují o holý život) od šéfky Upířích deníků a The Originals.

AKTUALIZACE - 27. 4. 2015

Spin-off Arrowa a Flashe už je jistý, fanoušci DC universa si mohou oddechnout. Jinak CW nemá téměř žádný prostor pro novinky, a tak se spekuluje o jedné či dvou objednávkách. Nejsilnější se jeví seriál Cordon. A jelikož spin-off od DC Comics a Cordon jsou oba od Warner Bros. a televizi spoluvlastní i CBS, můžeme očekávat, že poslední objednávka přijde buď k seriálu Cheerleader Death Squad nebo Tales from the Dark Side.


FOX

FOX je poslední dobou jako na houpačce. Gotham s největším potenciálem ratingově padl, i když si vysloužil druhou řadu. Jiná dramata propadla téměř okamžitě, i ta, která nabídla nové sezóny - například Sleepy Hollow. A pak přišel nečekaný gigantický hit v podobě hip-hopové telenovely Empire. Takže kdo ví, co od FOXu v nové sezóně čekat.

Jistotu už má na první sérii objednaný seriál Scream Queens.

Dále jistou pozornost budí piloty Minority Report (pokračování filmu s Tomem Cruisem. Jeden z jasnovidců se snaží žít obyčejný život, ale stále je pronásledován vizemi budoucnosti. Pak potká policistku s tajemnou minulostí, která mu dá nový smysl života), Lucifer (Lucifera už nebaví být králem pekla, a tak začne policii v Los Angeles pomáhat chytat zločince) a Frankenstein (starý, zkorumpovaný policista v důchodu zemře, aby byl zase přiveden k životu. Nyní je mladší a silnější. Je jen na něm, jestli se vrátí ke své zkorumpovanosti nebo začne sekat latinu). Ve hře je i lékařský Rosewood (v podstatě Doktor House z pitevny) a seriál z hudebního průmyslu Studio City (hudební drama - cesta ke slávě mladé zpěvačky, která zjistí, že její otec prodává velkým hvězdám drogy).

AKTUALIZACE - 27. 4. 2015

Stále lepší a lepší pozici získává Minority Report, které je podmíněno pokutami (v případě, že FOX seriál neobjedná). Naopak zájem o Frankensteina pomalu ochládá.

Z komedií se vede poměrně dobře The Grinder o chlápkovi, co se vydává za právníka. A zajímavé ohlasy přichází i na komedii s mladým obsazením Cooper Barret's Guide to Surviving Life.

NBC

NBC neváhala a ihned si pojistila dvě nové komediální novinky Telenovela (podíváme se do zákulisí takové normální telenovely, v hlavní roli Eva Longoria) a Coach protože v komediích je momentálně mimořádně slabá. V boji o komediální slot jsou i pracovní komedie Superstore (osudy party zaměstnanců velkého obchodu), nadpřirozené Strange Calls (mladý policista je převelen do zapadlého městečka a může se ukousat nudou. Dokud nezjistí, že se tam dějí nadpřirozené věci), předměstská komedie How We Live (antropolog se přestěhuje s manželkou na předměstí a zjišťuje, jak se páří a kamarádí tamější obyvatelé) a sitcom People Are Talking (komedie o sexu, rase a o všem, o čem se s vámi vaši rodiče nikdy nebavili).

Po dramatické stránce je na tom NBC o poznání lépe. Úspěchy slaví rodina seriálů z Chicaga - hasičské Chicago Fire a policejní Chicago PD, ke kterým se pravděpodobně přidá lékařské Chicago Med. Právě nový spin-off z Chicaga by mohl být komplikací pro lékařský pilot Heart Matters (příběhy z kardiochirurgie). NBC už totiž jeden doktorský seriál v programu má - Night Shift.

Do podvědomí šéfů NBC se dostala i dramata Love is a Four Letter Word (příběhy tří moderních manželských párů) a konspirační Game of Silence (úspěšný právník je krůček od vytouženého cíle, když hrozí, že mu jeho život zničí jeho kamarádi z dětství a temné tajemství z minulosti). Největší naděje ale mají seriály Endgame (konspirační seriál o bývalém sniperovi, ze kterého se stal bezpečnostní odborník, v seriálu si zahraje i Wesley Snipes), Blindspot (tajemná žena se ztrátou paměti vyleze na Times Square z pohozeného pytle) a Warrior (mladá hrdinka v utajení pracuje na dopadení nebezpečného bosse. Jejím rádcem a guru se stává tajemný mistr bojových umění).

Kromě těchto pilotů NBC přímo na první sérii objednala drama s Jennifer Lopez Shades of Blue.

AKTUALIZACE - 27. 4. 2015

Z dramat se musí počítat se třetím seriálem z Chicaga - Chicago Med. A obrovské šance mají i thrillery EndgameWarrior a Blindspot.

Zato u komedií bude mít NBC daleko těžší rozhodování. Jelikož zoufale potřebuje úspěšné novinky, nesmí sáhnout vedle. Jasno mají již objednané seriály Coach a Telenovela. Jinak je vše při starém.

Zaujal vás podle popisu některý z nových potenciálních seriálů? Bude podle vás nová sezóna na celoplošných stanicích zajímavá? 

3 komentářů:

  1. A co Heroes Reborn na NBC? Nejak mi tam chybi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že tu nie sú pretože už su istý a nespadaju asi do sezóny 2015/2016

      Vymazat
  2. Hrozně nepřehledná forma zpracování.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.