středa 15. dubna 2015

Komiksové novinky: O čem budou Strážci Galaxie 2? Žaloba na Josse Whedona. A další video z Avengers: Age of Ultron

Další várka zpráv z komiksového světa.


Zhruba za dva roky se dočkáme dalších Strážců Galaxie a režisér James Gunn byl tak hodný, že se s diváky podělil o to, na co se můžeme těšit. A očividně půjde hlavně a především o velmi křehké vztahy.

Tvůrce si odchytili redaktoři Vulture a vyptávali se ho na to, co můžeme od filmu očekávat:

"Ve svém srdci jsou Strážci příběhem o rodině a první film byl o něm a o jeho matce, tohle bude příběh o otcích. Je to vzrušující, vydat se tímhle směrem... Podívejte, já jsem pořád nadšený z postavy Star-Lorda a toho, kam míří."

Premiéra dvojky sice není úplně blízko, ale Gunn zřejmě myslí hodně dopředu. Alespoň to tak vypadá podle jeho vyjádření:

"Už dlouho vím, o čem bude příběh dvojky. A také trojky!"

O čem by jen mohl třetí díl být? Nejdříve to byla mamka, teď to bude taťka, takže možná babička s dědou. Nebo snad sestřenice?

A další video z Avengers

S trochou nadsázky by se dalo říct, že pokud by si člověk vzal všechny videa z Avengers: Age of Ultron, která byla dosud uvolněna a poskládat je dohromady, má k dispozici celý film. Aktuálně přibylo další, které je věnováno ikonickému záporákovi Ultronovi. A toho prostě není nikdy dost. Nejen díky podmanivému hlasu Jamese Spadera.


Žalovat se nemá

Ještě chvíli zůstaneme u Avengers, respektive u jejich režiséra Josse Whedona. Ten totiž společně s filmovým studiem Lionsgate čelí žalobě za film Chata v horách (2012).

Spisovatel Peter Gallagher totiž Lionsgate a Whedona, který se na filmu podílel jako spoluscenárista (žaloba zahrnuje i režiséra a druhého ze scenáristů Drew Goddarda a Whedonovu produkční společnost Mutant Enemy), zažaloval a žádá po nich deset milionů dolarů. Prý totiž převzali děj z jeho románu, který sám publikoval.

SOUVISEJÍCÍ: NEJPRAŠTĚNĚJŠÍ ŽALOBY NA FILMAŘE - AMERIKA JE VÁŽNĚ ZEMÍ NEOMEZENÝCH MOŽNOSTÍ

Konkrétně se jedná o knihu The Little White Trip: A Night in the Pines. Gallagher tvrdí, že jsou oba projekty v mnoha odhledech doslova identické.

Zajímavostí je, že od premiéry uběhly nějaké tři roky, ale žaloba byla podána až nyní, chvíli před premiérou Avengers: Age of Ultron. Ale určitě jde jen o náhodu...





0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.