čtvrtek 12. března 2015

Star Wars: Spin-off k hlavní sérii Hvězdných válek má jméno. A kdo bude režírovat a napíše Epizodu VIII?

Jaký název ponese chystaný spin-off?


Většina filmových fandů už asi ví, že kromě toho, že se dočkáme nových přírůstků do hlavní série filmů s nálepkou Hvězdné války, uvidíme také spin-offy.

Ty jsou vděčným a častým tématem spekulací. Věřilo se, že budou zaměřeny na postavy známé z ústřední série. Mluvilo se hlavně o Yodovi, Boba Fettovi nebo Hanu Solovi.

Moc oficiálních informací ale zatím nemáme, určitě ne o příběhu. Ale už se ví, že první film vznikne v režii Garetha Edwardse (Godzilla), námět dal dohromady Gary Whitta, scénář pak Chris Weitz. Navíc bylo oznámeno, že si jednu z hlavních rolí zahraje Felicity Jones. Natáčení začne v létě v Londýně a premiéry se dočkáme 16. prosince 2016.

Dohady mluvily o tom, že by se měl příběh zaměřit na krádež plánů Hvězdy smrti, ale to zatím potvrzeno nebylo. Ovšem, konečně se ví, jaký bude podtitul projektu. Prozradil ho Bob Iger ze společnosti Disney.

A jak tedy zní? Rogue One. Jde o jméno, které odkazuje na Rogue Squadron, což je letka pilotů především X-Wingů (netřeba připomínat, že v ní byli Luke Skywalker nebo Wedge Antilles), kterou jistě znáte z Impérium vrací úder (1980). Předchůdce Rogue Squadron jménem Red Squadron byla k vidění už v Nové naději (1977). Jedná se o skupinu, kterou tvoří nejlepší piloti rebelů a sehrála svou roli nejen ve filmovém universu, ale v dalších materiálech jako jsou videohry, knihy a komiksy.

Kromě toho toho Iger potvrdil, že osmou epizodu bude režírovat (a napíše) Rian Johnson, který není v oblasti sci-fi filmů žádný panic, má na kontě například povedený projekt Looper (2012). Osmá epizoda pak dorazí do kin 26. května 2017.

Co říkáte na název?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.