neděle 15. března 2015

RECENZE: Máme rádi Česko se vrací potřetí a ve skvělé formě!


Nejzábavnější show Primy je zpět. Upřímně řečeno televize Prima se dlouhou dobu na poli zábavných formátů trápila. Když nepočítáme velkou talentovou show Česko Slovensko má talent, tak se jí žádná velká zábava již pár let nepovedla. Jedinou výjimkou je show, která v sobotu večer zahájila svou třetí řadu, Máme rádi Česko. Jak dopadl start této série?


Dejdar, Prachař, Bouček = Bručoun, Rychlá ruka a moderátorský Hujer

První série Máme rádi Česko byla v mnoha ohledech testovací. Zkoušel se nový formát, zkoušely se soutěže, zkoušeli se kapitáni, moderátor i hosté ve studiu. Druhá série již byla jistější v kramflecích. Moderátor Libor Bouček a kapitán Jakub Prachař vytvořili již v první sérii funkční duo. Tah výměny Lou Fanánka Hagena za Martina Dejdara v roli kapitána druhého týmu se pak bezezbytku vyplatil. Z funkčního dua se stalo funkční trio.

A tento trend pokračuje i na začátku třetí řady. S klidem v duši mohu prohlásit, že právě Jakub, Libor a Martin se v pořadu starají o největší zábavu. Navíc si bez problémů vytvořili role, které jim sedí. Jakub Prachař alias Rychlá ruka baví svou energičností a hyper-rychlým přihlašováním, které navíc umí také prodat. Martin Dejdar pak více působí jako Bručoun, který chce porazit svého soka. A právě díky této "rivalitě" mezi oběma kapitány se vytváří nejlepší vtipy. Ale aby toho nebylo málo, moderátor Libor Bouček tuto dynamiku ještě vylepšuje tím, že postupně nadržuje oběma kapitánům a přechází mezi nimi jako takový moderátorský Hujer (v dobrém smyslu slova), který kapitánům nabízí švestičky ze svojí zahrádky.

Tato Liborova role navíc pořadu sedí skvěle, jelikož díky tomu získává daleko větší prostor pro improvizaci a působí akčněji a ne jen jako křen, který čte otázky (zdravíme Jana Smetanu z Míň je víc!).

Nevyvážené panely

Přesto přese všechno nebyla premiéra třetí řady Máme rádi Česko bez poskvrnky. Jeden neduh ze druhé řady přetrval. A to především velice nevyvážený výběr hostů. Z hlediska genderového je to v pořádku - tři muži, tři ženy. Problém nastává v hledisku kvalitativním. Tým Jakuba Prachaře v podstatě táhnul Jakub s Vojtou Kotkem. Jakub je jistotu, zato Vojta rozhodně překvapil a výrazně si řekl o více pozvánek do podobných pořadů. Bohužel o Anně Šiškové a Lence Krobotové se to samé říct nedá. Obě dámy byly nevýrazné. Nepřispívaly žádnými vtipy, nebyly pořádně aktivní a troufám si tvrdit, že ani pro diváky nejsou dostatečně atraktivními celebritami.

Oproti tomu tým Martina Dejdara působil daleko kompaktnějším dojmem. Marta Jandová bez problémů zastínila své dvě kolegyně v konkurenčním týmu svým vtipem i šarmem. Mladý herec Zdeněk Piškula zase do pořadu vnesl charisma, což je na jeho věk úctyhodné. Jen Petr Janda se nechytal a kdyby nezazpíval, zřejmě byste o něm ani nevěděli. Na druhou stranu jeho jméno jako tahák na diváky ještě pořád platí.

Verdikt

Máme rádi Česko od svého úplného počátku ušlo dalekou cestu. Od zpočátku rozpačité show se dostalo k záruce dobré zábavy. Pořad zraje jako víno a i když by někdy v budoucnu mohla dynamika mezi Liborem, Jakubem a Martinem upadnout do stereotypu, zatím to tak není. Zkrátka a dobře, na sobotní večery u televize je Máme rádi Česko 3 zárukou zábavy, u které nebudete litovat, že jste si ji zapnuli. Již dlouho tu nebyl zábavný pořad, který by při délce dvou hodin nenudil.

Hodnocení: 8/10

Líbil se vám start třetí řady Máme rádi Česko?

Foto: TV Prima

10 komentářů:

  1. Opět musím napsat, že web Gorilla.cz je manipulovaný Tv Primou! Byla to hloupost, dívat se na to opravdu nedalo, Bouček to opět neustál. A hodnocení 8/10 si to opravdu nezaslouží, možná tak 4/10! a i to je až moc.. Chtěl bych nějaký web, který by byl opravdu neutralní k Tv stanicím! Jak Blesk nadržuje hlavně TV Primě, tak Nova má taky své favority, jak Barrandov.. příště se prosím zdržte vychvalování takou formou, jakou to děláty vy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna Jana Lišku bych ze zaujatosti neobviňoval. Loni dělal na na nováckém Hlasu a dost ho obhajoval navzdory kritice. Když hodnotí seriály, tak vyzdvihuje často seriály novy a čt (oprávněně) a seriály primy hodnotí nízko, ikdyž je prima hodně tlačí, jako třeba Vinaře. Takže vás nechápu, je to o subjektivním pohledu. Mě se to třeba taky líbilo.

      Vymazat
  2. Že vám se to nelíbí, neznamená, že tento web je manipulovaný:-D Mimochodem, kolega Liška dělá na pořadech pro Novu:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Jeden z nejlepších českých zábavných pořadů co jsem kdy viděl :) Sice hodně závisí na hostech, ale když se to sejde, je to super.

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím s recenzí, skvěle napsaná. MRČ je jeden z nejlepších zábavných českých pořadů současnosti... za mě spokojenost :).

    OdpovědětVymazat
  5. Tak on tam byl rocker Janda?!To muselo bejt žůžo!

    OdpovědětVymazat
  6. Zdeněk Piškula do pořadu vnesl charisma?: Hahaha... na začátku ho vychválí, jak ho vzali na vejšku, a pak ani neví, kdo nechal vyrobit svatováclavskou korunu. Já proti němu nic nemám, ve tři bratři se mi líbil a taky samozřejmě nevím všechno :D ale říkat o něm, že vnesl charisma :D

    OdpovědětVymazat
  7. Vyhodte nemozneho Dejdara je to ostuda ktera vy nemela byt vubec v televizi a Biucka posle hned za nim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejdar je stále více agresivní a není to zábavé...

      Vymazat
    2. Máme rádi Česko býval moc pěkný zábavný pořad dokud tam nepřišel Dejdar.Dejdar je nesnášenlivý hráč,který neunese prohru,hádá se o každý bodík.Posledně se dokonce nestyděl napovídat své spoluhráčce kýváním hlavou při odpovědi u "Výbušné krabice".Dejdar úplně pokazil příjemnou atmosféru toho pořadu.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.