neděle 15. března 2015

Návštěvnost kin: Před Popelkou se musel sklonit i Liam Neeson

Novinka od společnosti Disney nechala ostatní daleko za sebou.


Aktuálně jsou v módě spíše netradiční pohádkové příběhy (lépe řečeno tradiční pohádkové příběhy, ale s netradičním zpracováním), ale publikum má zjevně zájem i o standardní podívanou, která příliš neexperimentuje.

SOUVISEJÍCÍ: Jsou klasické pohádky passé? V Hollywoodu zřejmě ano, v módě jsou "překroucené" fantaskní příběhy

Jasným důkazem je novinka, která vznikla pod hlavičkou společnosti Disney. Je to samozřejmě projekt Popelka. Ten zaujal kritiky, ale co je pro tvůrce důležitější, tak hlavně diváky, kteří neváhali vyrazit do kina a nechat tam velmi pěkných 70,05 milionů dolarů.

Zbytek světa už stačil přisypat do kasičky 62,4 milionů dolarů a navíc film nebyl extrémně drahý, vyšel jen na 95 milionů, takže z Popelky se klube jednoznačný úspěch.

S výrazně nižšími tržbami se musel spokojit Noční běžec s Liamem Neesonem. Ten získal "jen" 11,02 milionů dolarů. Recenze se přiklání k mírně kladnému hodnocení a rozpočet byl 50 milionů. Takže to zatím nevypadá na žádný velký hit.

Oproti minulém týdnu si polepšil Kingsman: Tajná služba (recenze), který sice klesl na tržbách, získal 6,2 milionů (to je o 25,4 procent méně), ale i tak to bylo dost, aby se film dostal ze čtyřky na trojku.

Sešup pro Chappieho

O dvě příčky si pohoršil film Focus, který oproti minulému víkendu vydělal o 42 % méně. To znamená, že si tentokrát připisuje 5,81 milionů dolarů.

Ještě hůře je na tom Chappie. Ten z první místa spadl až na páté a zisky jsou o 56,5 procent nižší. Konkrétně si film přišel na 5,8 milionů dolarů a zatím má na kontě 37 milionů dolarů. Rozpočet byl 49 milionů.

O sto tisíc méně než Chappie, tedy 5,7 milionů získal docela chválený Druhý báječný hotel Marigold, který byl původně na třetím místě, ale tentokrát se musel spojit s šestým.

Americký sniper se nevzdává

Šest týdnů v distribuci a stále v žebříčku deseti nejvýdělečnějších filmů v amerických kinech. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu získal 4,1 milionů.

3,69 milionů patří sportovnímu dramatu MacFarland USA, ve kterém se hlavní role ujal miláček našich maminek Kevin Costner.

Fenomenální Americký sniper se vrátil do elitní desítky. Minulý týden byl jedenáctý, tentokrát je devátý. Potřeba k tomu bylo 2,93 milionů dolarů.

S 2,9 miliony je na posledním místě teenagerovská komedie The DUFF.

Žánrově bohatý víkend

Příští týden budou mít američtí diváci z čeho vybírat. Fandové sci-fi mohou zajít na sci-fi Rezistence, které ale není podle novinářů zrovna špičkové.

Ti, co preferují kriminálky, by mohli být spokojeni s Gunmanem: Mužem na odstřel, ve kterém řádí Sean Penn. I když "spokojeni" je silné slovo, recenzenti film pořádně "zdrbli".

Poslední novinkou je drama s náboženským podtextem Do You Believe?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.