pátek 27. března 2015

Hvězdy našeho mládí: Válka Roseových - Jak vypadají a co dělají herci z filmu, který by měl vidět každý, kdo se hrne do manželství

Co dělají hvězdy z černé komedie, která umí být až moc pravdivá.

Film z roku 1989 je adaptací knihy The War of Roses od Warrena Adlera. Jde o třetí film (Honba za diamantem, Honba za klenotem Nilu), ve kterém se na plátně setkali Kathleen Turner, Michael Douglas a Danny DeVito. Poslední zmíněný se také ujal režie.

A zvládl ji na výbornou. Film se dočkal pozitivního přijetí ze strany kritiků i diváků, byl nominován na několik prestižních cen a při rozpočtu 50 milionů dolarů vydělal více než 160 milionů dolarů celosvětově.

Michael Douglas/Oliver Rose

Douglas si filmem Válka Roseových upevnil pozici jednoho z nejvýraznějších herců osmdesátých a devadesátých let minulého století. A úspěch měly i jeho další projekty, jako je Základní instinkt (1992), Volný pád (1993) nebo depresivní Hra (1997). Na pár zajímavých filmů kývl i na přelomu tisíciletí (Traffic - nadvláda gangů, Skvělí chlapi). Následující roky si ale do životopisu připsal spíše průměrné (i když často docela zábavné) tituly jako je komedie Dokud nás smrt nerozdělí (2003). Za zmínku stojí samozřejmě i Wall Street: Peníze nikdy nespí (2010). Kritiky si Douglas znovu získal v roce 2013 díky televiznímu filmu Liberace!. V tomto roce se na něj můžeme těšit v komiksovce Ant-Man. Herec je velmi aktivní v boji za lidská práva, také přispívá výraznými částkami na charitu. Od roku 1999 žije s herečkou Catherine Zeta-Jones, se svatbou příliš neotáleli, vzali se v roce 2000. Mají dvě děti, Dylana a Carys. Z předchozího manželství s Diandrou Luker má herec syna Camerona. Před několika lety herec porazil rakovinu.

Kathleen Turner/Barbara Rose

Osmdesátá léta byla pro Kathleen úspěšná. Kromě Války Roseových byla k vidění například v povedeném filmu Čest rodiny Prizziů (1985). Navíc se objevila i ve videoklipu zpěváka Falca, nazvaném The Kiss of Kathleen Turner. Její kariéru v devadesátých letech zkomplikovala revmatoidní artróza, která jí způsobovala silné bolesti (a díky tomu také výrazně přibrala na váze). Nutno poznamenat, že Kathleen své profesní dráze příliš nepomohla, když odmítla několik rolí ve filmech, které uspěly (Duch, Madisonské mosty). Místo toho si zahrála například v docela zábavné akční komedii Semtex Blue (1993) nebo dramatu Dům z karet (1993), případně ve Smrti panen (1999). V novém tisíciletí (díky nové léčbě) přestala být její nemoc tak omezující, takže mohla intenzivněji pracovat. Zaměřila se hlavně na televizi, všimnout jsme si jí mohli v seriálech Přátelé, Plastická chirurgie s.r.o. nebo Californication. Zahrála si také v úspěšném filmu Marley a já (2008). V minulém roce pak měla roli v Návratu blbého a blbějšího. Herečka se intenzivně věnuje i dabingu (Simpsonovi) a objevuje se na Broadwayi. Kathleen často pracuje jak dobrovolnice. Několikrát se také omluvila za své chování během své největší slávy, kdy byla označována za "nepříčetnou divu". Herečka byla v letech 1984 - 2007 vdaná za Jay Weisse, mají spolu dceru Rachel Ann.

Danny DeVito/Gavin D´Amato

Danny na devadesátá léta jistě vzpomíná rád. Zahrál si ve velkém množství filmů, za které se určitě nemusí stydět. Jen namátkou můžeme jmenovat Batman se vrací (1992), Vyvolávač deště (1997), L.A. - Přísně tajné (1997) nebo Muž na Měsíci (1999). S Kathleen se znovu setkal ve Smrti panen a i on si zahrál v Přátelích a jeho hlas byl slyšet v Simpsonových (jen pro zajímavost, Válku Roseových produkoval Dan Castellaneta, který v Simpsonových namlouvá hromadu postav). V novém tisíciletí si zahrál v dalších působivých filmech (Velká ryba), ale hodně pozornosti přitáhl i díky seriálu It´s Always Sunny in Philadelphia. Kromě herectví se Danny zajímá o natáčení dokumentů, o produkci (Pulp Fiction: Historky z podsvětí a za Erin Brockovich byl s kolegy nominován na Oscara). Danny se nevyhýbá ani divadlu. Od roku 1982 je DeVito ženatý s herečkou Rheou Perlman. Mají spolu dvě dcery a syna. V roce 2013 ale začala žít dvojice odděleně.

Marianne Sägebrecht/Susan

Německá rodačka Marianne se sice sporadicky objevovala dál i v amerických filmech, ale zůstává věrná hlavně evropské kinematografii. V průběhu let ztvárnila desítky filmových a televizních rolí. Zmínit můžeme projekty jako Marta a já (1990) nebo Netvor (1996) . Určitě si ji pamatujete i z komiksové adaptace Asterix a Obelix (1999). V posledních letech pracovala například na filmu Velké přátelství Pettsona a Fiškuše (2014).

Sean Astin/Josh Rose

Sean toho má na kontě spoustu. Ale nejvíce ho proslavila role v trilogii Pán prstenů. Samozřejmě má ale ve filmografii další zajímavé projekty. Ať už je řeč o titulu Bourák (1993), filmech 50x a stále poprvé (2004), Navěky silný (2008) nebo hororovém seriálu The Strain (recenze). Namlouvá také postavu Shazama v animovaných filmech na motivy komiksů od DC. Daří se mu i jako režisérovi, jeho krátký snímek (který natočil se svou manželkou) Kangaroo Court byl nominovaný na Oscara. Sean je ženatý už od roku 1992, se svou ženou Christine (Miss Indiana z roku 1984) má tři dcery.

Pokud vás zajímá, co dělá Heather Fairfield, představitelka Carolyn Rose, tak nás také. Heather se stáhla z veřejného života a herectví se dál příliš nevěnuje. Naposledy se mihla v roce 2005 v seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti.

Také si nenecháte ujít žádnou reprízu téhle vztahové lahůdky?


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.