pátek 13. března 2015

Hra o trůny: Má HBO v plánu natočit film na motivy oblíbeného fantasy seriálu?

Je celovečerní film reálnou možností?


V posledních dnech se vyrojily spekulace o tom, že by mohl vzniknout celovečerní film na motivy fantasy seriálu Hra o trůny.

Nebylo by to velké překvapení, projekt je to velmi úspěšný, láme rekordy, takže by se nikdo tvůrcům nemohli divit, že by chtěli universum rozšířit:

K tématu se aktuálně vyjádřil programový ředitel stanice HBO Michael Lombardo a jeho slova asi fandům příliš radosti neudělají:

"Jistě, že na toto téma proběhla konverzace, položili jsme si otázku ´Nebylo by skvělé to udělat?´ Jenže, my nabízíme seriál předplatitelům s tím, že jim HBO ukáže, jak to dopadne. Mám pocit, že by film mohl svým způsobem změnit pravidla: Teď musíte zaplatit 16 dolarů, abyste zjistili jak to dopadne."

Ono to s tím placením tak žhavé nebude, asi netřeba připomínat, že Hra o trůny často figuruje na nejvyšších příčkách žebříčků "nelegálně" stahových seriálů. Ale to je jiná pohádka.

Zatím je tak jasné, že film není na pořadu dne, ale přesto je tu jedna dobrá zpráva pro milovníky Písně ledu a ohně. Zatímco showrunneři seriálu D.B. Weiss a David Benioff se vyjádřili v tom smyslu, že Hra o trůny skončí po sedmé nebo osmé řadě (oficiálně schválena je zatím šestá, herci už ale uzavřeli smlouvu na sedmou, což sice neznamená, že se jí určitě dočkáme, ale bylo by překvapení, pokud by k tomu nedošlo), Lombardo by se rád dočkal více sezón. Ne ale za každou cenu:

"To je na naší práci těžké. Začali jsme tohle dobrodružství s Davidem a Danem. Je to jejich vize. Byl bych rád, stejně jako fandové a šéfové stanice, kdyby seriál běžel deset let? Samozřejmě. Měli jsme upřímný rozhovor, abychom probrali všechny možnosti. Pokud by jim nebylo příjemné pokračovat i po sedmé řadě, bezvýhradně jim věřím a nepochybuji o tom, že udělají správné rozhodnutí - bez ohledu na to, jak je to pro mě děsivé. Já bych neudělal to, že by se pokračovalo dál, přestože by tvůrci měli dojem, že je příběh uzavřen."

To je od Lombarda hezké, přece jen, není úplně výjimečné, že vznikají další řady populárních pořadů bez ohledu na to, že jejich potenciál byl vymačkán až na dřeň.

Pokud se ještě vrátíme k filmu, tak sám autor předlohy G.R.R. Martin prohlásil, že by to bylo výtečné ukončení seriálu. Lombardo možnost film úplně nezavrhuje, jen se domnívá, že zrovna teď není pravá doba, na to aby vznikl. Aktuálně se diskutuje o tom, jak dlouho bude ještě seriál pokračovat. Až bude vyřešeno toto téma, pak se může dál přemýšlet, jak Hru o trůny uzavřít a celovečerní film zní jako docela dobrá tečka, co říkáte?

Pátá řada začne 12. dubna.

2 komentářů:

  1. Me by se libila alespon jedna rada o Robertovo rebelii. Materialu je strasne moc.

    OdpovědětVymazat
  2. Najprv musia vyjst knihy. Siesta kniha mozno bude buduci rok ale siestu seriu budu natacat tento rok na jesen. Aj ked im GRRM povie, aky koniec si predstavuje, tak citatelia budu cakat mozno dalsich 10 rokov na siedmu knihu, alebo si pozru ukoncenie v seriali mozno buduci rok, mozno o dva roky. Alebo bude mat kniha iny koniec ako serial.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.