sobota 21. února 2015

Komiksové novinky: Evan Peters prozradil, zda se můžeme těšit na Quicksilvera v X-Men: Apocalypse a Joss Whedon mluví o Ultronovi

Plus pár informací o Scarlet Witch a Quicksilverovi z Avengers: Age of Ultron.

Asi se shodneme na tom, že postava Quicksilvera (Evan Peters) byla v X-Men: Budoucí minulost (recenze) skvělá. A tak jistě mnohým udělá radost, že ho zřejmě uvidíme i v X-Men: Apocalypse. Alespoň to tak vypadá podle vyjádření jeho představitele:

"
Myslím, že ano. Předpokládám, že ano, ale netuším, co můžu prozradit a co ne. Ještě jsem neviděl scénář."

Dobře, to nezní úplně přesvědčivě, ale i scenárista Simon Kinberg už před nějakou dobou naznačil, že se na Quicksilvera těšit můžeme, takže je SKORO jisté, že se ho dočkáme. A divili bychom se, kdyby ne, protože publikum Petera Maximoffa prostě a jednoduše miluje.

Další díl X-Menů dorazí do kin 19. května 2016.

Trošku jiný Ultron než v komiksech

Další postavu, na kterou se diváci jistě těší, je Ultron (James Spader), který bude mít hranou premiéru v Avengers: Age of Ultron. Právě o něm se rozpovídal režisér Joss Whedon. Ten prozradil, že schopnosti Ultrona budou trošku odlišné od toho, co známe z kreslené předlohy:

"Schopnosti v komiksu jsou vždy ve stylu ´Já můžu otočit polaritu vašich iontů!´ - my se musíme držet víc při zemi. Musíme udělat Ultrona trošku méně všemocného. To je hlavní. Navíc, pokud bude mít slabiny, potřeby a bude nucen uzavírat spojenectví a bude se zajímat o to, co si o něm lidé myslí, udělá to z něj skutečnou postavu, nejen přílivovou vlnu. Film o přílivové vlně může být fajn, ale je to odlišné od film o konfliktu mezi dvěma stranami. Pokud Ultron promlouvá, má to nějaký smysl. To, že je svým způsobem šílenec, nemá nic společného s tím, že to, co dělá má smysl. A on nesnáší Avengery, protože ho přivedli na tento svět a on ani není schopen popsat nebo porozumět tomu, proč tolik nesnáší lidstvo. Prostě to tak je. Byla legrace pracovat na něm. Je kombinací různých ikonických aspektů. Ale síly, kterými disponuje, jsou trošku jiné - může určité věci kontrolovat, nestřílí pouze z repulsorů."

A co režisér řekl o dalších nových postavách Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) a Quicksilverovi (Aaron Taylor-Johnson)?

"Dozvíme se něco o jejich zrodu a bude to důkladně popsáno. Ale ve filmu už budou připraveni zapojit se do dění. Nechceme, aby to dopadlo jako se Spider-Manem 3 - a to říkám jako někdo, kdo o něm smýšlí velmi dobře, je v něm několik skvělých věcí - ale v jednu chvíli dojde k tomu, že jste zahlceni různými vedlejšími dějovými zápletkami a příběhy o zrození a to je velmi těžké uhlídat. Můj instinkt mi vždy říká: ´Necpi tam toho více, pracuj s tím, co máš.´ Ale trval jsem na tom, že do tohoto filmu něco přidáme, protože jsem měl pocit, že potřebuji více záporáků. Potřebuji někoho pro Ultrona, s kým si bude moci promluvit a potřeboval jsem více problémů pro Avengery. Ultron je sice mocný, ale jestli postaví další Ultrony, tak jsou to prostě Ultronové. Neměl by důvod s nimi mluvit, protože oni jsou on. ´Potřebuji tě - JÁ VÍM! JÁ JSEM PROSTĚ TY! UŽ JSEM TO UDĚLAL! Vím to, protože já jsem také já.´ To není nejlepší styl konverzace. Vlastně, zní mi to docela dobře. Na něco jsem kápl."

Jsme zvědavi, jak bude sourozenecká dvojice mutantů zakomponována do příběhu. Podle trailerů se dá soudit, že nejdříve budou "podkuřovat" Ultronovi, ale jak už to tak bývá, nakonec se přidají na stranu těch hodných.

Daredevil a Agents of S.H.I.E.L.D.

Nakonec je tu zajímavý obrázek ze seriálu Daredevil, který nabídne streamovací společnost Netflix. Ten sice na první pohled působí jako standardní plakát lákající na boxerský zápas, ale stačí se blíže zaměřit na jména a komiksovým fandům hned bude jasné, že se za ním skrývá mnohem více. Konkrétně spojitost se seriálem Agents of S.H.I.E.L.D..

Jack Murdock je otec Matta Murdocka (Charlie Cox), tedy Daredevila a Carl Creel je pak civilní jméno padoucha známého jako Absorbing Man. Ten se objevil právě v Agents of S.H.I.E.L.D., kde ho ztvárnil Brian Patrick Wade.

Samozřejmě, vyvstává několik otázek, především to, jak to bude vyřešeno, pokud jde o věk charakterů. Wadeovi je 36 let, Coxovi 32 let, takže by bylo zvláštní, kdyby Wade ztvárňoval postavu, která by zápasila s otcem Matta Murdocka, který bude samozřejmě výrazně starší.

Uvidíme, co mají tvůrci v plánu, dozvíme se to už 10. dubna, kdy Netflix uvolní všech 13 epizod.

Jak to bude, se dozvíme prvního května tohoto roku, kdy má film premiéru. Na který film se těšíte více?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.