čtvrtek 26. února 2015

Creed: Jaká bude zápletka spin-offu k Rockymu?

O čem bude chystaný boxerský film?

Fanoušci sportovních dramat byli jistě nadšení, když se objevila informace, že se chystá film Creed, který se bude točit kolem Adonise (Michael B. Jordan), syna Apolla Creeda (Carl Weathers), známého ze série Rocky.

Něco málo o zápletce se tušilo. V centru dění bude potomek rázného boxera a trénovat ho bude právě Rocky (Sylvester Stallone), ale teď byly konečně prozrazeny i detaily děje:

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) nikdy nepoznal svého slavného otce, který býval šampionem v těžké váze Apollo Creed. Zemřel totiž před jeho narozením. Přesto nikdo nemůže popřít, že má box v krvi, takže Adonis zamíří do Philadelphie, místa, kde proběhl legendární zápas mezi Apollo Creedem a tvrdým soupeřem jménem Rocky Balboa.

Když se ocitne ve městě bratrské lásky, Adonis najde Rockyho (Sylvester Stallone) a požádá ho, aby ho trénoval. Přestože ten trvá na tom, že už je mimo hru nadobro, uvidí Rocky v Adonisovi sílu a odhodlání, které poznal i u Apolla - kdysi nelítostného rivala, který se stal jeho nejbližším přítelem. Rozhodne se tak, že se o Adonise postará a začne trénovat mladého bojovníka. A jako bývalý šampión bude bojovat proti protivníkovi, mnohem nebezpečnějšímu, než kdokoliv jiný, s kým se střetl v ringu.

S Rockym ve svém rohu, dostane Adonis brzy šanci sám bojovat o titul... ale dokáže v sobě probudit nejen odhodlání, ale také ve správnou chvíli srdce bojovníka?

Vypadá to, že sentimentem se šetřit nebude a mluví se také o tom, že fráze o mnohem nebezpečnějšímu protivníkovi, odkazuje na to, že Rocky se bude potýkat s vážnými zdravotními problémy.

Je to trošku klišé - stárnoucí bývalý šampión, který čelí vážné nemoci a také si bere pod křídla mladého sportovce, ve kterém chce probudit "srdce bojovníka". Ale to automaticky neznamená, že to bude špatná podívaná. I Rocky hrál na city a fungovalo to.

Jestli se povede i Creed, se dozvíme 25. listopadu tohoto roku. Režii dostal na starost nepříliš zkušený režisér Ryan Coogler, který má za sebou jeden jediný film (hrál v něm právě Jordan) nazvaný Fruitvale (2013). Uklidňující ale je, že se docela povedl a navíc byl z žánru životopisných.

Myslíte, že Creed bude důstojným spin-offem k Rockymu?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.