čtvrtek 11. prosince 2014

Agents of S.H.I.E.L.D.: Zimní finále odhalilo další výrazné spojení s marvelovským filmovým universem

!!!POZOR, SPOILERY!!! Je to jen chvíle, co se objevily zprávy o tom, že Agents of S.H.I.E.L.D. budou provázáni s Avengers: Age of Ultron (2015), ale zimní finále naznačilo propojení s dalším chystaným filmem.


Nejdříve je nutné znovu pogratulovat tvůrcům, protože jen málokterý seriál se tak vzchopí. První díly předchozí série byly tak trošku nemastné neslané, ale poté, co byl děj ovlivněn událostmi z Captain America: Návrat prvního Avengera (2014), se kvalita Agentů výrazně zvedla a v tomto trendu pokračuje i druhá série, která je zatím skvělá.

SOUVISEJÍCÍ: TV RECENZE: AGENTS OF S.H.I.E.L.D. S02E01 - PRVNÍ ŘADA ZAČALA ROZPAČITĚ, ALE VZCHOPILA SE. JAK ZAČALA TA DRUHÁ?

A zatímco DC hodlá zuby nehty držet filmový a televizní svět oddělený, Marvel na to jde úplně naopak a chce mít obě universa, co nejvíce propojená. Bylo tak oznámeno, že seriál bude výrazně odrážet události z Avengers: Age of Ultron. Ale nejen to, aktuální epizoda ukázala, že Agenti budou odkazovat také na jinou chystanou týmovku a to Inhumans.

Bylo totiž odhaleno, že Skye (Chloe Bennet) a Raina (Ruth Negga) byly díky technologii mimozemské rasy Kree změněny v takzvané Inhumans, což jsou geneticky upravení lidé s výjimečnými schopnostmi (které získají unikátní jedinci poté, co jsou zasaženi Terrigenovou mlhou). Navíc, jsme se dozvěděli, že Skye je ve skutečnosti Daisy Johnson, známá také jako Quake, což je postava, která, jak už jméno napovídá, ovládá zemětřesení. Plus bylo potvrzeno, že jejím otcem je Calvin Zabo (Kyle MacLachlan) neboli Mr. Hyde, který vládne nadpřirozenou silou.

SOUVISEJÍCÍ: KRÁSKA TÝDNE: CHLOE BENNET - SEXY HACKERKA Z MARVELOVSKÉHO UNIVERSA

Ti, kteří se trošku orientují v komiksech Marvel, mají určitě radost, že seriál stále více odkazuje na další postavy a události, které znají a ti, kteří nejsou v kreslených sešitech zase tako kovaní, jistě ocení, že televizní a filmový svět fungují jako dvě součásti jednoho celku.

Je samozřejmě otázkou, nakolik se budou filmoví Inhumans odrážet od dění v Agentech, ale nepochybujeme o tom, že momenty ze seriálu ignorovat nebudou.

Líbí se vám spíše přístup Marvelu nebo DC?

9 komentářů:

  1. a muzete i napsat co se stalo s Rainou? Je z ni ted najaka jesterka...a co ten slepon na konci? Patri taky do Inhumans? Kdo je to? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zatím není oficiálně potvrzeno. Některé spekulace mluví o tom, že by to mohla být Tigra. Ale ta nepatřila v komiksu k Inhumans (to ale ani Quake). Onen slepý muž by mohl být Reader, je to jeden z nové vlny Inhumans, která vznikla po výbuchu Terrigenové bomby. Jde ale čistě o dohady.

      Vymazat
    2. tak Raina vypadala víc jak ještěrka, než tiger.Je škoda Tripa

      Vymazat
  2. Raina by mohla být Skrull

    OdpovědětVymazat
  3. Když si tak čtu v profilu Quake na comicvine, nemohl by Ward být Hellfire? Je zakoukaný do Quake, zradil SHIELD Hydře, využívá oheň, i když trošku jiným způsobem než Ward atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak Ward snad podpálil dům, nebo tak něco ne?

      Vymazat
    2. Vlastně už dvakrát. Já tím myslel, že Ward, alespoň zatím, nijak neprojevil, že by uměl myšlenkou manipulovat s ohněm, i když nebylo nikde vyvráceno, že by ten dům podpálil bez použití zapalovače.

      Vymazat
    3. Možná potřebuje svůj řetízek?

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.