sobota 8. listopadu 2014

Kráska týdne: Evangeline Lilly - Nekrásnější ze Ztracených

A také éterická elfka.


Evangeline se narodila v Kanadě, konkrétně ve Fort Saskatchewan. Na střední škole se nezdálo, že by ji lákalo herectví, věnovala se fotbalu, ale také byla viceprezidentkou studentské rady. Aby byla schopná si zaplatit školné na univerzitě, pracovala jako mechanička, číšnice nebo letuška.

Jako v případě mnoha jiných kolegyň, i její kariéra odstartovala, když si jí všiml zástupce modelingové agentury (konkrétně Ford Modeling Agency). Nejdříve příliš neuvažovala o tom, že by se věnovala modelingu potažmo herectví, ale poté do se rozhodla, že to přece jen zkusí.

Nejprve získávala menší role, například ve Smallville, kde neměla žádný dialog. Ale brzy přišel zlom. Přátelé ji donutili, aby se ucházela o part Kate Austen ve Ztracených. Evangeline rozhodně neočekávala, že práci získá a navíc se domnívala, že půjde o průměrnou televizní podívanou (hercům nebyl odhalen celý scénář, pouze jednotlivé scény a Evangeline získala dojem, že půjde o něco ve stylu filmu Modrá laguna).

O roli se ucházelo asi 75 hereček, ale tvůrci seriálu Damon Lindelof a J.J. Abrams si prý byli hned jistí, že Lilly je ta pravá. Ovšem, nastal problém. Evangeline se nedařilo získat pracovní vízum, takže to vypadalo, že bude role přeobsazena. Naštěstí to nakonec vyšlo, ale vyžádalo si to skoro dvacet pokusů, než ji americké úřady vyšly vstříc. Lilly tak nakonec na Havaj, kde se natáčelo, dorazila. I když s jednodenním zpožděním.

A bezpochyby je ráda, že si ve Ztracených zahrála. Kritici její výkon chválili a dokonce si odnesla nominaci na Zlatý glóbus.

Po konci natáčení se zaměřila spíše na film. Objevila se v ceněném Smrt čeká všude (2008) nebo Po smrti (2008), ale v roce 2010 se rozhodla, že se chce věnovat rodině a psaní. Prohlásila ale, že se k herectví vrátí, hned jak to bude možné. V roce 2011 se tak objevila v Ocelové pěsti (2011) a o rok později byla obsazena do role elfky Tauriel v trilogii Hobit, jejíž závěrečný díl uvidíme příští měsíc. Evangeline si natáčení užila, je fanynkou Tolkienovy práce od třinácti let. Mimochodem, Tauriel v knize vůbec nefiguruje, postava byla vytvořena pro film.

Další blockbuster, ve kterém se objeví, je Ant-Man (2015). V tom ztvární Hope Van Dyne, což je v komiksu dcera Heryho Pyma a Janet Van Dyne, tedy původního Ant-Mana a Wasp. Ti jsou jedni ze zakladatelů Avengers.

Evangeline se, jak bylo naznačeno, věnuje také psaní, v roce 2013 jí vyšla dětská kniha The Squickerwonkers. Její předmluvu napsal režisér Hobita Peter Jackson.

Lilly je nejen talentovanou herečkou a autorkou, ale také je pohledná, to vám asi neuniklo a stejně tak časopisu TV Guide, který ji vyhlásil v roce 2007 nejkrásnější ženou v televizi a magazín FHM ji zařadil do svého seznamu nejvíce sexy žen.

Aktuálně herečka žije na Havaji se svým partnerem Normanem Kali, v roce 2011 se jim narodil syn Kahekeli.

Evangeline je velmi aktivní v charitě, podporuje sirotky v Brazílii, vdovy a sirotky ve Rwandě a spoustu dalších potřebných. Ostatně, právě charitu a rodinu považuje za smysl svého života, herectví označuje jen a pouze za svůj práci, ne sen.

Přirostla vám Evangeline k srdci?







 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.