středa 26. listopadu 2014

Blade Runner 2 bez Ridleyho Scotta?

Jestli jste se těšili, tak můžete přestat. Po uvedení Promethea sice mnozí začali pochybovat, jestli je dobře, aby se Ridley Scott vracel k jednomu ze svých nejlepších filmů a jednomu z nejlepších sci-fi všech dob - a Ridley zřejmě procházel podobným procesem. Sice dál na roky zvažovaném filmu pracoval, ale jak se zdá, nedávno udělal zásadní rozhodnutí: Ridley Scott nebude režírovat Blade Runnera 2.

A teď co s tím, že? Scénář, na kterém dělal společně s Hamptonem Fancherem je hotov. Měl by vyprávět o pátrání po Ricku Deckardovi, takže by se měl v závěru objevit i Harrison Ford. Natáčení je naplánované na příští rok. Ale chybí režisér. A kromě toho, že je otázkou, zda má vůbec Blade Runner 2 smysl (Scott je přesvědčený, že jeho scénář funguje) je tu ještě otázka, zda má smysl Blade Runner 2 bez Ridleyho Scotta coby režiséra.

Mohl by mít, to by se ale filmu musel ujmout někdo ze současných vizionářů a otisknout do něj svoji osobnost, takových je ale málo. Na prvním místě asi sourozenci Wachovští, možná Duncan Jones, Nolan, Danny Boyle. Někteří ale nejspíš nebudou mít čas, jiní budou mít dost zdravého rozumu nebo nebudou chtít derivovat něco po Scottovi. Pokud ale má Blade Runner 2 vzniknout, režisér se musí najít poměrně velmi rychle. Kdo by to měl být podle vás?

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. souhlas. ten se ale teď bude 3-4 roky věnovat Pandoře

      Vymazat
  2. Já sis zas myslím, že je to jen dobře. Scott už není co býval. Rozhodně jsem pro Wachowské, po Jupiter Ascending by mohli mít čas.

    OdpovědětVymazat
  3. Kosinski, čo točil oblivion

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.