čtvrtek 2. října 2014

Test seriálů 2014/2015: Selfie - Sebestředná Karen Gillan opustila TARDIS, aby nás mohla mučit v tomhle


Aneb Stala se ze Selfie kultovní komedie?

Základní informace


Název: Selfie
Datum premiéry: 30. září 2014
Žánr: komedie
Stanice: ABC

Kdo za tím stojí?


O co jde?

Eliza Dooley je sebestředná mrcha, která žije hlavně pro své profily na sociálních sítích. A ačkoli má na internetu sta tisíce přátel, v reálném životě nemá nikoho. A proto se obrátí na image odborníka Henryho z firmy, ve které oba pracují. Eliza chce, aby jí Henry změnil image.

Klady

John Cho. Nebýt charismatu Johna Cho, nebyl by v pilotu vůbec nikdo, kvůli komu by stálo těch dvacet minut přetrpět. Castingový režisér totiž měl vynikající čich na každého nesympatického herce v USA a všechny je obsadil. John je v celém pilotu zdaleka nejnormálnější postavou a i když nemá žádné velké vtipy, ze kterých by mohl těžit, je vám z obsazení nejsympatičtější.

Zápory

Karen Gillan. Vím, že si znepřátelím celý fanbase Pondů, ale Karen Gillan jsem v Doctorovi Who nikdy neměl rád. Připadala mi moc afektovaná a otravná. A to byl seriál, který mám velice rád. V Selfie je Karen v centru dění a její postava je ještě afektovanější a otravnější než Amy. Doslova od její první vteřiny na obraze se vám v kapse otevírá kudla. I když o to tvůrcům zřejmě šlo, Karen je ve své roli natolik přesvědčivá, že se musíte přemáhat, abyste vůbec pokračovali ve sledování. Je to ale škoda, protože herečka špatná není. Ve Strážcích galaxie byla dobrá, tam ale nehrála afektovanou postavu. V takové roli je prostě nesnesitelná, i když to jen dokazuje, jak dobrá ve skutečnosti je.

Sledovat či nesledovat?

Spíše ne.

Verdikt

Selfie nemůže upřít inspiraci muzikálem My Fair Lady. Z rozmazlené a nesnesitelné postavy se má postupně stát úplně jiný člověk. Jenomže ta nesnesitelnost je tak přepísknutá, že se vám nechce na tu proměnu vůbec čekat. Znovu opakuji, že Karen není špatná herečka, jen hraje nesnesitelnou pipinu, jakých bohužel po světě pobíhají mraky. Sám scénář pak nepomáhá svým občas hodně nechutným humorem (scéna v letadle je prostě na zvracení). Paradoxně nejlepším okamžikem bylo závěrečné klišé a to hlavně zásluhou charismatického Johna Cho. On je jediný, kdo pilot táhne a zároveň jediný, kdo ho udržuje od pádu do propasti televizních dějin. Na druhou stranu nechci pilot úplně zavrhnout, protože přeci jenom nabízí poměrně přesný obrázek moderní společnosti posedlé sociálními sítěmi a drby. Po technické stránce to také není nejhorší. Přesto ze seriálu vyzařuje jakási negativita, která vás prostě odradí od zapnutí další epizody.

Hodnocení: 4/10


Líbilo se Selfie alespoň vám?

5 komentářů:

  1. Taky nemám postavu Amy ráda :D takže asi vím, co tím myslíš :D už jen z traileru mi byl tento seriál protivný.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tomuhle se vyhnu už právě kvůli Karen. Její Amy mi zkazila DW natolik, že jsem se na to málem přestala dívat (naštěstí to Arthur Darvill zachránil), a Karen je herecké dřevo. Takže já se tomuhle vyhnu.

    OdpovědětVymazat
  3. A mě to naopak bavilo, postava Karen sice chvilkama otravná byla, ale na druhou stranu tam byli pěkné náznaky zlepšení a měl jsem u toho pěkný pocit. Určitě budu pokračovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Nechápu, co mají všichni proti Amy :D. Oproti Rose (tady si asi zase znepřátelím DW fandom já, ale tu ufňukanou bloncku nemůžu ani cítit) byla naprosté zlatíčko :D. A v kombinaci s Rorym byli krásně vyvážený pár do Doctorovy TARDIS. A právě proto, že ji chci mít jako Amy než jako nějakou afektovanou blbku (opakuju, Amy se mi afektovaná nezdála ani trochu s potrhlostí Smithova Doctora šli krásně k sobě), která žije jenom pro sociální sítě (které taky jen tak mimochodem moc nemusím).. Takže za mě ne :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem to skouknul a je to naprosto super! Rozhodně budu dál sledovat. Pro mě jedno velmi příjemné překvapení. Postavy jsou mi sympatické, tempo to má tak akorát, vtipy fungují... Baví mě to asi jako kdysi podceňované Are you there, vodka?

    fx

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.