čtvrtek 2. října 2014

Já, legenda: To moc dlouho netrvalo, postapokalyptická podívaná z roku 2007 se dočká rebootu

Temná podívaná Já, legenda s Willem Smithem zabodovala, odnesla si z kin 585 milionů při rozpočtu 150 milionů. To bylo v roce 2007. Nyní, pouhých sedm let od premiéry, Warner Bros. oznámilo, že chystá reboot.

Zvěsti o tom, že se dočkáme prequelu nebo sequelu se tak ukázaly být liché a společnost se rozhodla, že se sveze na moderní (a neoblíbené) vlně remakování/rebootování/restartování.

Film už má svého scenáristu, je jím Gary Graham, jehož úkolem je nabídnout atmosféru prvního projektu, ale příběh bude originální. Ostatně, přestože Já, legenda z roku 2007 byla inspirovaná knihou Richarda Mathesona, v několika důležitých ohledech se odklonila (například finále bylo výrazně jiné, což nebyl úplně nejlepší krok, protože se tak výrazně změnila pointa, se kterou přišla předloha).

Nová podoba se bude odehrávat ve stejném světě, jako první film, stejně tak bude respektovat jeho mytologii, ale jinak si půjde vlastní cestou.

To, jestli správnou, těžko říct. Statistika mluví jasně, pravděpodobnost, že to dopadne dobře, je malá. Ovšem, neházejme flintu do žita, třeba se dočkáme rebootu, který bude stát za pozornost. Uvidíme, kdo se ujme režie a hlavní role, pak bude jasnější, zda se máme těšit nebo jestli se nám mají stáhnout půlky hrůzou.

Co říkáte na to, že se Já, legenda dočká nové verze už sedm let po premiéře?

1 komentářů:

  1. Je to jeden z nejlepších filmů posledních let, který si zaslouží jakékoliv další zpracování, jako třeba když ohlásili seriálovou verzi dokonalého Prokletého ostrova. Téma opuštěného města plného morbidních zmutovaných zrůd bez pigmentu a jednoho přeživšího, který přes den čekuje mrtvý město a v noci se modlí, aby skřeky těch bastardů za oknem neznamenaly, že na něj přišli, je prostě luxus.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.