sobota 4. října 2014

Test seriálů 2014/2015: Bad Judge - Kate Walsh jako emancipovaná žena a nesnesitelná blbka


Odsoudili sami tvůrci svou novinku k neúspěchu?

Základní informace


NázevBad Judge
Datum premiéry: 2. října 2014
Žánr: komedie
Stanice: NBC

Kdo za tím stojí?

HerciKate Walsh (Private Practice) a další

O co jde?

Rebecca Wrightová konstantně žije na hraně. Chlastá, užívá si nevázaného sexu, paří, nadává, krká na veřejnosti, chová se jako čuně a nemá žádnou soudnost. Jo, a taky je to čirou náhodou soudkyně státu Texas.

Klady

Velkej černoch. Jediná vtipná postava celého pilotního dílu. Působí sice jako jasný seriálový stereotyp černošského "nahrávače" hlavní hrdince, ale celkem tahle jeho poloha zabírá. Jeho uštěpačným glosám se dá alespoň trochu zasmát.


Zápory

Malej černoch. Tohle je naopak jeden z největších záporů celého prvního dílu. Nesnesitelný kluk, u něhož nehraje roli barva jeho pleti, byl by nesnesitelný i jako běloch. Chová se jako padesátiletá černoška, které si strašně rády říkají, že jsou přidrzlé neboli v angličtině sassy. Ve skutečnosti jsou ale jenom trapné. A platí to i pro tohoto kluka. Kdykoli se objeví v záběru, máte chuť mu rozbít hubu. A to nepřeháním.

Kate Walsh. Měla to být největší zbraň projektu, ale nakonec se ukázala být značně dvojsečnou. Kate se sice snaží, zachází do extrémů, chová se jako neskutečná kravka, ale to jenom proto, že jí to předepisuje scénář. Bohužel v této herecké poloze je Kate značně nepříjemná, nevkusná a zoufale trapná. Dobře se na ni dívá, ale svým dětinským chováním spíše odpuzuje.

Humor. Když to komedie totálně přepálí s humorem, jedná se o dvě možní situace. Buď sledujete parodii, kde je to povoleno a dokonce i vyžadováno. Nebo tvůrci zásadně neodhadli, co je vtipné a co už balancuje na hraně. Bad Judge na hraně nebalancuje, je od ní na míle vzdálený. Bohužel se nachází na té špatné straně. Humor sází na nechutnosti a buranské chování, které má být děsně hlínoidní, protože se tak chová žena. Jenomže není. A nikdy nebude. 

Sledovat či nesledovat?

Nesledovat!

Verdikt

Zase jednou si američtí scenáristé řekli, že bude náramně vtipné, když obsadí poměrně populární herečku do role emancipované ženy, která se chová jako čuně, nemá žádné hranice a přitom pracuje na důležité pozici jako soudkyně. Musím je však vyvést z omylu, vtipné to není ani za mák. Postavy jsou všechny na pěst a z jejich pitvoření se vám chce zvracet. Na druhou stranu musím objektivně uznat, že pár vtipů v podání justičního strážce se povedlo a když chce, tak Kate umí prodat svůj sexappeal.

Hodnocení: 3/10



Líbil se pilot Bad Judge vám?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.