sobota 4. října 2014

Kráska týdne: Monica Bellucci - Oslavila padesátiny, ale stále je jedním z největší sexsymbolů (nejen) evropského filmu

Před pár dny oslavila padesátku, ale někdo jí to asi zapomněl říct, protože pořád vypadá naprosto skvěle.

Monica se narodila v Itálii, kde také strávila své dětství. A už jako třináctileté dívky si jí všiml nadšenec do fotografování a tak vznikly její první snímky. Ve věku 24 let pak zamířila do Milána, jednoho z evropských center módy, aby tu rozjela svou modelingovou kariéru naplno. V roce 1989 už pracovala s firmami jako Dolce & Gabbana (v roce 2012 se opět stala její tváří) a proslulá byla jak v Paříži, tak v New Yorku a o zakázky rozhodně neměla nouzi.

Ale přestože zvyšující se věk se na jejím vzhledu příliš neodrážel, rozhodla se začít brát kurzy herectví a rozjet další kariéru. Situaci měla usnadněnou tím, že byla považována za sexsymbol, což rozhodně neuškodí, pokud si chcete zahrát ve filmu. S herectvím začala v průběhu devadesátých let, objevila se například v Drákulovi (1992), kde měla menší roli, ale ve filmu Byt (1996) už dostala mnohem více prostoru a využila ho a to natolik, že byla nominována na prestižní francouzskou cenu César.

Svou hereckou pozici si upevnila díky filmům Maléna (2000), Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001) nebo drsné podívané Zvrácený (2002). A její talent (a křivky) neunikl ani hollywoodským producentům, takže se v následujících letech objevila v několika filmech jako Slzy slunce (2003), Matrix Reloaded (2003) a Revolutions (2003), kontroverzním Umučení Krista (2004) nebo Kletba bratří Grimmů (2005), případně Sejmi je všechny (2007). Mezi její novější americké projekty patří například Čarodějův učeň (2010), ale Monica stále pokračuje v natáčení filmů i z evropské produkce (Věk lásky). Letos ji pak uvidíme v titulu On the Milky Road.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 8: NEJPROVOKATIVNĚJŠÍ FILMY S NÁBOŽENSKOU TÉMATIKOU

Herečka se občas vrhne i na dabing, takže slyšet byla ve francouzské verzi animáče Roboti (2005) a ve videohře Prince of Persia: Warrior Within.

V průběhu let se Monica objevila v seznamu nejvíce sexy osob časopisu Men´s Health nebo serveru Askmen.com a její postava Persephone (Matrix Reloaded a Revolutions) byla vyhlášena jednou z nejvíce přitažlivých filmových charakterů časopisem Empire.

V roce 1996 se Monica seznámila na natáčení Bytu s hercem Vincentem Casselem, o tři roky později se vzali. Mají spolu dvě dcery. Jedna se narodila v roce 2004, druhá o šest let později. V roce 2013 ale pár oznámil, že budou žít odděleně.

Řekněte sami, na to, že je Monice padesát, vypadá skvěle.







0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.