sobota 4. října 2014

Test seriálů 2014/2015: A To Z - Svěží romantická komedie roku?


Co říkáme na pilot A To Z?

Základní informace


Název: A To Z
Datum premiéry: 2. října 2014
Žánr: komedie
Stanice: NBC

Kdo za tím stojí?

TvůrciBill Callahan (Psych)

O co jde?

Andrew a Zelda randí po osm měsíců, tři týdny, pět dní a jednu hodinu. Tento televizní program mapuje jejich vztah od A do Z.

Klady

Forma. A To Z se k vyprávění svého příběhu postavilo s originálním nápadem. Celý děj je vystavěn jakousi formou televizního pořadu, který mapuje vztah dvou mladých lidí. Ovšem není to formou Modern Family, kdy by samotné postavy mluvily přímo do kamery. O komentář se stará nestranná vypravěčka hlasem Peggy Bundové (Katey Sagal). Svým způsobem narativ připomíná nedávno ukončený seriál Jak jsem poznal vaši matku.

Ústřední pár. Opět se vyplatilo, že tvůrci vsadili na méně okoukané tváře. Ben i Cristin si spolu sedli snad ještě víc než Josh Radnor s Cristin v HIMYM. Ačkoli Benův romanticky naladěný hrdina věřící na osud toho má s Tedem dost společného. I Cristinina postava svou roztomilostí připomíná roztomilost titulní matky z Jak jsem poznal vaši matku. 

Zápory

Nic zvláštního.

Sledovat či nesledovat?

Ano, ale je to záležitost jedné řady.

Verdikt

A To Z je další příjemnou romantickou komedií, která nabízí neokoukané herecké tváře s dobrou vzájemnou chemií, osvěžující vyprávěcí postupy a podařené vtipy. Negativem může být snad jen to, že i přes inovaci ve vyprávění tvůrci nepřišli s nijak zvlášť originálním příběhem a zase tak po této stránce jde jen o stokrát viděné. Sledovanost pilotu navíc byla tak tragická, že seriál rozhodně celou abecedu (název každého nového dílu by měl začínat dalším písmenem abecedy) nepokryje.   

Hodnocení: 8/10


Zaujalo vás A To Z?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.