pátek 26. září 2014

Test seriálů 2014/2015: NCIS: New Orleans - Spin-off, nebo prachsprostá kopie?


Jak je na tom nejnovější člen NCIS rodiny?

Základní informace


NázevNCIS: New Orleans
Datum premiéry: 23. září 2014
Žánr: kriminální drama
Stanice: CBS

Kdo za tím stojí?


O co jde?

Spin-off Námořní vyšetřovací služby, který se odehrává v New Orleans. I zde tým vyšetřovatelů pracuje na případech spojených s americkým námořnictvem.

Klady

Muzika. K jazzu mám velice kladný vztah a New Orleans je svou jazzovou muzikou dost známé. Nezakomponovat tenhle prvek do děje by tedy byl dost tristní. Naštěstí ale tato muzika v prvním díle nechybí, což je jedině dobře. Dobrý jazz je na tomto seriálu to jediné, co vystupuje ze stínu staršího bratříčka NCIS.

Zápory

Nuda. NCIS: New Orleans sice ve svém jméně přívlastek "nový" má, ale jinak nepřináší vůbec nic, co by mělo něco společného s novotou. Příběh je pravděpodobně zrecyklovaný z NCIS, zvrat také, filmové postupy se zamrazením obrazu rovněž, postavy také jako by vypadly z příručky Jak dělat kopii NCIS s jinými herci. Tohle všechno přispívá k neuvěřitelné předvídatelnosti a ta vede k nepopsatelné nudě. Téměř celý pilot jenom prozíváte.

Sledovat či nesledovat?

Jen pokud jste fanoušky NCIS.

Verdikt

NCIS: New Orleans nabízelo možnost přijít do formátu NCIS s něčím novým a trochu ho osvěžit. O to se ostatně už pokusil spin-off NCIS: Los Angeles. Ten alespoň nabídnul pořádnou akci, když obsadil dva nabušené vyšetřovatele. Jenomže New Orleans zařadilo zpátečku a zajelo přímo do vyjetých kolejí od NCIS. Postavy jsou stejné, jen hrané jinými herci. Případy jsou nezajímavé, celé je to takové sterilní, emoce se skrz obrazovky k divákům nedostanou. V Americe navíc oba seriály běží těsně za sebou, takže to divákům může připadat, jako by se vysílali hned dva díly NCIS. Ty rozdíly jsou až na jiné tváře opravdu minimální. A to je škoda. Po tak dlouhé době to chtělo oživení, ne jenom čistou kopírku vyčpělého seriálu.

A přesto si jsem jistý, že si NCIS: New Orleans své fandy najde. Asi ani není těžké uhodnout, že to budou zároveň fandové původního seriálu. Za mě osobně však tato televizní rutina za pozornost nestojí. Letos se urodily daleko zajímavější a originálnější novinky.

Hodnocení: 5/10

Najdete v NCIS a NCIS: New Orleans deset rozdílů nesouvisejících s obsazením?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.