pátek 26. září 2014

Test seriálů 2014/2015: Black-ish - Být černochem není jednoduché


A sledovat to už vůbec není procházka růžovým sadem.

Základní informace


Název: Black-ish
Datum premiéry: 24. září 2014
Žánr: komedie
Stanice: ABC

Kdo za tím stojí?


O co jde?

Černoch Andre Johnson bojuje s tím, že jeho rodina se nechová dostatečně černošsky.

Klady

Absolutně nic.

Zápory

Stereotypy. Takhle stereotypní seriál založený na co nejvíce narážkách na odlišnost kultur černochů a bělochů jsem ještě nezažil. Snad úplně v každé scéně najdete rasistická klišé, která samozřejmě podle všeobecného (a mylného) vnímání nejsou rasistickými, protože je pronáší černoch. Postavy se chovají přesně podle škatulek, do kterých byly zařazeny. I vtipy jsou založené na stereotypech. Vtipný avšak není ani jeden. Ony rasové stereotypy jsou navíc místy hodně urážlivé a nechutné.

Absence humoru. Dobrý vtip aby v Black-ish někdo pohledal. Hlavní postavy sice ústa nezavřou celých dvacet minut, ale vtip žádný. A to je na komedii dost špatné.

Sledovat či nesledovat?

Ne!

Verdikt

Bez problémů nejhorší nový seriál roku. Black-ish je tak nechutně rasistickou podívanou podávanou ze strany menšiny, až to není možné. Skoro všechny vtipy jsou založené na rasových rozdílech, ani jednou se však neusmějete. Postavy jsou nesmírně otravné, herci se pitvoří a ani závěrečná dojemná chvilka nic nespraví. Zdaleka nejhorší ale je chování ústředního hrdiny, který celou dobu pilotu tvrdí, jak mu vadí, že jeho rodina není řádně černošská, vychvaluje svou barvu kůže, je na ni hrdý, chová se podle veškerých černošských stereotypů a ve chvíli, kdy díky tomu získá povýšení, se začne vztekat. Pokud jste ještě nikdy neměli chuť při sledování seriálu praštit pěstí do monitoru, zkuste Black-ish a rovnou si kupte nový monitor či laptop. 

Hodnocení: 0/10

Zaujal Black-ish alespoň vás?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.