sobota 27. září 2014

Kráska týdne: Sofía Vergara - Pořádný kus ženské s jihoamerickým žárem v krvi

Na kontě má několik zajímavých rolí, ale pravděpodobně nejvíce se proslavila díky sitcomu Taková moderní rodinka. Za roli Glorie se dočkala čtyř nominací na ceny Emmy a stejného počtu nominací na Zlaté glóby.


Sofía se narodila v Kolumbii do rodiny ženy v domácnosti a pracovníka v masném průmyslu. A jak to tak v Jižní Americe bývá, měla hromadu sourozenců, konkrétně pět.

Středoškolské roky strávila na soukromé škole, kde probíhala výuka jak ve španělštině, tak v angličtině. Poté se začala studovat na stomatoložku. Ale také se začala rozvíjet její modelingová kariéra, která ji nakonec natolik zaměstnávala, že opustila školu dva semestry před získáním titulu, aby se jí věnovala naplno.

Rozhodla se přestěhovat do Miami. Nejen kvůli práci, ale určitě chtěla i zapomenout na nevyvedené manželství, které si prožila v osmnácti letech a také na vraždu svého bratra. Vzala tak se sebou část své rodiny a přesunula se do Severní Ameriky.

Předtím už posbírala slušné množství zkušeností jako modelka, ale také jako moderátorka. Ty pak mohla využít i v USA. Větší příležitosti se jí dostalo díky seriálu Vincentův svět, kde se sice objevila jen v jednom dílu, ale i tak stačila zaujmout.

Kromě televize byla k vidění i v kině (Legendy z Dogtownu, Čtyři bratři) a čím dál více se začala dostávat do povědomí severoamerických diváků. Kromě toho ale natáčela i projekty určené pro Jižní Ameriku, například Amas de casa desesperadas, což je jihoamerická verze Zoufalých manželek.

Za zlomovou roli můžeme ale označit zmíněnou postavu Glorie Delgado-Pritchett v jednom z neúspěšnějších sitcomů současnosti Taková moderní rodinka. A díky seriálu si herečka přichází na slušné peníze, patří k jedněm z nejlépe placených celebrit na televizních obrazovkách. Za rok si přijde zhruba na 19 milionů dolarů.

Takové moderní rodince také vděčí za to, že se začaly hrnout další a další nabídky. Například na účast ve filmech jako Machete zabijí (2013) nebo Chef (2014). Do svých filmů ji dvakrát obsadil i Tyler Perry.

Herečka si vyzkoušela i divadlo. Pět týdnů hrála na Brodwayi v představení Chicago.

Sofía se v roce 2008 objevila v přehledu nejvíce sexy lidí Maximu (obsadila 62. místo) a mezi nejkrásnější osoby ji zařadil i People.

Pokud jde o osobní život, tak se děvče vdalo už v 18 letech za svou lásku z dětství Joea Gonzaleze. V roce 1992 se jim narodil syn Manolo. Rozvedli se o rok později. V roce 2012 se zasnoubila s podnikatelem Nicholasem M. Loebem. Zasnoubení ale o rok později odvolali. Aktuálně je ve vztahu se svalovcem Joe Manganiellem.

Jen pro zajímavost, Sofíina přirozená barva vlasů je blond, ale filmaři často žádají, aby se barvila na hnědo, aby více spadala do stereotypu jihoamerické krásky.

Líbí se vám Sofía?







0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.