neděle 28. září 2014

Návštěvnost kin: Akční thriller Equalizer s Denzelem Washingtonem recenzenty úplně nepřesvědčil, diváky ale ano

Denzel Washington znovu spojil síly s Antoine Fuquaou. Novináři úplně nadšení nejsou, ale publikum to nezajímá, poslalo film Equalizer do čela návštěvnosti.

Jejich předchozí společný projekt Training Day byl opěvován ze všech stran, Equalizer se tak kladného hodnocení od novinářů nedočkal (i když nejde podle nich ani o žádnou katastrofu), přesto se film vyšvihl na jedničku, když utržil 35 milionů dolarů. Při rozpočtu 55 milionů to není špatné. Navíc, když má film přístupnost R.

SOUVISEJÍCÍ: CHCETE ZKAZIT FILM? DEJTE MU PŘÍSTUPNOST PG-13

Povedený Labyrint: Útěk utržil o 46,2 procenta méně než v minulém týdnu, konkrétně 17,5 milionů dolarů. Celkově má na kontě zatím skoro 122 milionů celosvětově. Projekt stál skromných 34 milionů dolarů. Už se začíná pracovat na pokračování.

Chválený animáč Škatuláci se stal druhou nejúspěšnější novinkou, když si odnesl z kin 17,25 milionů dolarů. Není to kdovíjaká pálka, ale projekt nepatří k nejdražším, stál 60 milionů dolarů. 17,25 milionů je relativně slušný, i když ne zázračný start.

Povedení delfíni

Komedie Co by kdyby skončila ve druhém týdnu od premiéry na čtvrtém místě s 7,01 milionem dolarů, což znamená pokles tržba o cca 39 % od minulého víkendu.

Se započtením 4,84 milionů z aktuálního víkendu se Můj přítel delfín 2 dostal k téměř 37 milionům dolarů. Ovšem film jich stál 36, takže se bude muset ještě snažit, aby se dostal do černých čísel.

No Good Deed, thriller s Idrisem Elbou je na šestém místě, k čemuž bylo potřeba 4,6 milionů dolarů. Tady už se účetní příliš trápit nemusí. Film stál 13,2 milionů, vydělal už 47,6 milionů dolarů.

Liam, Želvy a Strážci Galaxie

Akční podívaná Mezi náhrobními kameny s Liamem Neesonem příliš parády nenadělala. Po dvou týdnech je na sedmém místě a odnáší si 4,23 milionů dolarů.

3,79 milionů si připisují Strážci Galaxie (recenze), kteří se chlubí celosvětovými tržbami ve výši více než 644 milionů dolarů.

Vcelku úspěšná je i akční komedie Falešní poldové, která se umístila na devátém místě s 1,52 miliony. Celkově má skoro 104 miliony dolarů, náklady byly 17 milionů. Desáté místo patří Želvám Ninja, které získaly 1,45 milionů dolarů.

Špičkový thriller i spin-off k V zajetí démonů

Pokud jste fanoušky temného stylu Davida Finchera, tak se těšte, jeho Zmizelá je prý skvělá. Schválně, jestli na to uslyší američtí diváci, kteří si ji mohou užít od příštího týdne.

Spin-off k povedenému hororu V zajetí démonů je dalším filmem, který se dočká premiéry. Uvidíme, zda Annabelle zaboduje.

Třetí novinkou je thriller s Nicolasem Cagem Left Behind. Jsme zvědaví, jestli půjde o slušnou podívanou nebo další ze škvárů, ve kterých se Cage v poslední době často objevuje.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.