neděle 7. září 2014

Návštěvnost kin: Překvapení se nekoná, Strážci Galaxie nejvýdělečnější

Šest týdnů v distribuci a z toho pět týdnů na prvním místě. Strážci Galaxie jsou dalším filmem, kterým se Marvel může vytahovat.

Samozřejmě, situaci má komiksová podívaná Strážci Galaxie (recenze) usnadněnou tím, že letní filmová sezóna je u konce a studia už nenasazují velké blockbustery jako na běžícím páse. I tak je ale úctyhodný výkon, držet se tak dlouho na první příčce. Film si z víkendu odnesl 10,16 milionů a celosvětově je zatím na cca 586 miliony dolarů.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 5: NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY LÉTA - KTERÉ BLOCKBUSTERY SI ODNESLY NEJVĚTŠÍ SUMY?

Želvy Ninja si také obhájily své místo, přestože jim tržby klesly o 45,5 procenta na 6,5 milionů dolarů. Ale diváci se do kina už příliš neženou, takže to bohatě stačilo na stříbrnou příčku.

Romantika Zůstaň se mnou se také neposouvala. Ani nahoru, ani dolu. Minulý týden byla na trojce, tentokrát také. I ona se ale musela spokojit s méně penězi, konkrétně 5,75 miliony dolarů.

Komedie, špionážní podívaná a horor

5,4 milionů dolarů si odnáší úspěšná komedie Falešní poldové, která sice není kdovíjak dobře hodnocená, ale to divákům nebránilo v tom, aby v kasách kin nechali už skoro 84 milionů dolarů. Film stál jen 17 milionů.

Špionážní thriller The November Man je na tom o dost hůře. Nejen v případě tržeb z tohoto týdne, které jsou 4,2 milionů dolarů, ale i pokud jde o celkové výsledky. Po dvou týdnech je na šesté místě a má na kontě necelých 18 milionů dolarů.

Šestou příčku obsadila podívaná pro fandy hororů. Film odehrávající se v Paříži, respektive pod ní, nazvaný Pod zemí. Připisuje si 3,72 milionů dolarů.

Lucy se vrátila

Sedmé až deváté místo zůstalo beze změny. Na sedmičce je projekt o americkém fotbalu When The Game Stands Tall, který vydělal 3,7 milionů dolarů.

Osmička patří sci-fi Dárce, které získalo o necelých 32 % méně, než minulý víkend, konkrétně 3,59 milionů dolarů.

3,2 milionů patří dobře hodnocené romantice Láska na kari a na desítku se s z jedenáctého místa vyškrábala sci-fi akce Lucy. Získala 1,95 milionů. Jediná novinka v širší distribuci, thriller Identical skončil na jedenáctce s 1,91 miliony a tvůrcům neudělaly radost asi ani recenze, které rozhodně nechválí.

Delfíni jsou zpátky

Příští týden si užijí milovníci dojemných příběhů se zvířátky, objeví se Můj přítel delfín 2. A tvůrci filmu asi věří, protože ho nasadili do nějakých 3 500 sálů.

Diváci, kteří preferují spíše thrillerový žánr, by mohli zamířit na No Good Deed, ve kterém si hlavní role zahrál Idris Elba a Taraji P. Henson.

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.