neděle 21. září 2014

Návštěvnost kin: Dobrodružný Labyrint: Útěk to zvládl, okouzlil diváky a nezklamal recenzenty

Filmová adaptace knihy Jamese Dashnera v USA zabodovala. Vydělala velmi slušnou částku.

Labyrint: Útěk se nejprve zdál být jen jednou z dalších mnoha průměrných filmových adaptací knižní předlohy, ale nakonec se z toho vyklubala zábavná podívaná, která se v konkurenci určitě neztratí. Tvrdí to jak recenze, tak diváci, kteří o víkendu nechali v kině pěkných 32,5 milionů dolarů a celosvětově film překročil hranici 81 milionů. Rozpočet byl jen 34 milionů, takže premiérové tržby jsou úspěchem.

Pozitivního přijetí se dočkal i akční thriller s Liamem Neesonem Mezi náhrobními kameny, v případě finančních výsledků už to ale tak optimistické není. Z prvního víkendu si film odnáší jen 13,13 milionů dolarů. Film nebyl drahý, stál jen 28 milionů, ale když si uvědomíme, že například projekt 96 hodin: Odplata získal za premiérový víkend skoro 50 milionů, tak je prostě třináct milionů zklamání.

Příliš radovat se nemohou ani tvůrci filmu Co by kdyby, který je také novinkou, ale ne zrovna úspěšnou. Novináři přehnaně nechválí a tržby 11,86 milionů nejsou vyslovená trefa do černého. Na druhou stranu, z trojice premiér jde o nejlevnější projekt, stál jen 19,8 milionů dolarů. Takže by zase neměl být takový problém dostat se do černých čísel.

Co je roztomilejšího než delfíni?

Jednička minulého týdne, nevalně hodnocený thriller No Good Deed spadla na čtvrté místo a tržby mu klesly o 57,9 % na 10,2 milionů dolarů.

Devět milionů zaplatili ti, kteří se nemohou nabažit delfínů. Těch si do sytosti užijí v rodinné podívané Dolphin Tale 2, která je jedním z mála případů toho, kdy je sequel nedělá prvnímu dílu ostudu.

5,18 milionů získali Strážci Galaxie (recenze), kteří se v elitní desítce drží už pěkných 8 týdnů a dohromady posbírali více než 632 milionů dolarů. To z nich dělá pátou nejúspěšnější marvelovku.

Nepovedená akční komedie se nevzdává

Podle recenzí ne zrovna oslnivá akční komedie Falešní poldové si vede velmi dobře. Když přičteme 2,68 milionů z tohoto víkendu, tak jsme na nějakých 98,79 milionech při rozpočtu 17 milionů dolarů.

O "pár drobných" méně, konkrétně 2,65 milionů dolarů, získaly Želvy Ninja, které jsou na 333,32 milionech celosvětově.

Kriminální drama s Tomem Hardym a Noomi Rapace Špinavý prachy je na devátém místě s 205 miliony dolarů. Poslední místo mezi desítkou nejvýdělečnějších filmů v amerických kinech patří dramatu Zůstaň se mnou. Získalo 1,84 milionů dolarů.

Sci-fi s Denzelem

Následující víkend si užijí ti, kteří holdují sci-fi. Premiéru má zajímavě vypadající Equalizer s Denzelem Washingtonem. Dosavadní recenze převážně chválí. A kladné ohlasy převažují i v případě filmu animovaného filmu Škatuláci, kteří jsou druhou premiérou.

1 komentářů:

  1. labyrint naozaj prekvapil aj mňa :) už dlho som nesedela v kine s pocitom, že ako to cele skonci a tuzbou dozveidet sa o co tam vlastne celkovo ide :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.