sobota 23. srpna 2014

Kráska týdne: Jessica Alba - Střihla si Invisible Woman i sexbombu ze Sin City

Jessica toho zvládá hodně, je zpěvačka, herečka, tanečnice, modelka i filantropka. A navíc vypadá skvěle, takže není divu, že ji muži milují a jistě ji spousta žen nemůže přijít na jméno, protože je to prostě a jednoduše "full package".


Asi jste si všimli, že Jessica vypadá vcelku exoticky a není divu, má předky například z Dánska, ale také z Mexika. Jelikož tatínek sloužil u letectva, dost cestovali. Alba tak neměla úplně snadné dětství, navíc trpěla několika nemocemi, například jí dvakrát zkolabovala plíce a pětkrát v jednom roce prodělala zápal plic.

Vyústilo to v to, že Jessice neměla příliš přátel, protože trávila spoustu času v nemocnicích a nemohla si tak najít kamarády. Ale později, když začala hrát divadlo, už byl její společenský život mnohem lepší.

Herectví se věnovala už od pěti let, ale díky zdravotním problémům se na něj vrhla naplno až později, ale s o to větší vervou. V jedenácti letech vyhrála hereckou soutěž a odměnou jí byly herecké kurzy zdarma. Díky tomu si jí všiml agent, který s ní podepsal smlouvu.

Jejím debutem byla komedie Všechno je dovoleno! z roku 1994, následovaly menší role v seriálech jako Pohotovost, Nemocnice Chicago Hope nebo Tajuplný svět Alex Mackové. Více prostoru dostala v další sérii a to Delfín Flip.

Více si ji diváci všimnuli na konci devadesátých let díky rolím ve filmech Ruka zabijáka a Nepolíbená, ovšem asi nejvíce vděčná je Jamesu Cameronovi, který ji obsadil do svého sci-fi seriálu Černý anděl. Porazila 1 200 konkurentů a díky roli získala nominaci na Zlatý glóbus. Na druhou stranu, připravovala se opravdu tvrdě, přiznala, že díky tomu začala trpět anorexií.

Dark Angel ji kromě několika cen přinesl také slušnou popularitu a tak se stále častěji  začali ozývat producenti. V následujících letech si tak zahrála v tanečním filmu Honey, v komiksové pecce Sin City nebo další komiksovce Fantastická čtyřka.

Poté ale přijala i role v projektech, které tak úspěšné nebyly (Oko, Guru lásky). Ovšem chuť fanouškům spravila roztomilým béčkem Machete zabíjí a brzy ji uvidíme také v druhém dílu Sin City.

Samozřejmě není žádným překvapením, že Jessica se často objevuje v různých přehledech nejvíce sexy lidí (Maxim, People atd.). Ale není jen pěknou tvářičkou, spolupracuje s množstvím různých charit, od těch, které bojují proti AIDS, až po ty, které pomáhají potřebným dětem.

Během natáčení Černého anděla se na tři roky dala dohromady s kolegou Michaelem Weatherly, i když to vyvolalo určitou kontroverzi, herec byl o dvanáct let starší (Jessica se ale vyjádřila, že má slabost pro starší muže). Michael Jessicu i přes pozdvižení, které jejich vztah vyvolal, požádal o ruku a ona souhlasia. Ovšem, rozešli se v roce 2003. O rok později se na natáčení Fantastické čtyřky seznámila s dalším hercem, Cashem Warrenem. O čtyři roky později se vzali. Mají dvě dcery, Honor, která se narodila v roce 2008 a Haven, která přišla na svět v roce 2011.

Co vy na Jessicu?





3 komentářů:

  1. Ještě bych vzpomněl jeden film, který v článku nezazněl, a to sice nepříliš diváky i kritiky opěvovaný počin "Do hlubiny", který se ale mně osobně líbil. Taková večerní oddechovka, průzračné moře, krásná děvčata a Paul Walker (budiž mu země lehká) s Jessicou mi taky dohromady ladili. Jen ten scénař by býval potřeboval trochu vyleštit.

    OdpovědětVymazat
  2. Brundibar

    také mi tam chyběl tento film, navíc s té době i s Paulem Walkerem chodila...to mohlo také zaznít :) jinak dle mého názoru jedna z přirozeně nejkrásnějších hereček

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.