neděle 24. srpna 2014

Návštěvnost kin: Z dalšího Sin City se vyklubal propadák, kinům znovu dominují Strážci Galaxie

Takových let jsme čekali na druhý díl Sin City a nakonec je z toho jen průměrná komiksárna, která bude mít zřejmě nemalé finanční problémy.


Do čela návštěvnosti amerických kin se vrátila komiksová pecka Strážci Galaxie (recenze), které k tomu stačilo 17,63 milionů dolarů. Celosvětově se zatím film chlubí částkou zhruba 490 milionů dolarů.

Minulý týden první, tento týden druhé, Želvy Ninja si prohodily místo se Strážci Galaxie a připisují si pěkných 16,8 milionů dolarů. Bez ohledu na nic moc hodnocení má film po třech týdnech v distribuci na kontě nějakých 213 milionů dolarů.

Na bronzové pozici trůní akční komedie Falešní poldové s jedenácti miliony dolarů. Od minulého týdne klesla o jednu příčku a na tržbách o 38,2 %.

Americký fotbal příliš neskóroval
 
Dramatická podívaná Zůstaň se mnou se také recenzentům kdovíjak nelíbí, ale i tak se z ní stala nejúspěšnější novinka tohoto týdne. Od diváků získala 16,36 milionů dolarů. Rozpočet byl skromných 11 milionů dolarů.

Na pětce je další novinka, sportovní drama When the Game Stands Tall o americkém fotbalu. V tomto případě jsou recenze ještě drsnější než u Zůstaň se mnou. Tržby jsou 9 milionů dolarů. Ovšem, projekt také nebyl drahý, stál patnáct milionů, takže to není žádná hrůza.

Ani na další příčce není projekt, u kterého by se recenzenti rozplývali. Jedná se o sci-fi Dárce o zdánlivě idylické budoucnosti, kde jsou všichni šťastní. Film získal 6,73 milionů.

Film, který by pro větší tržby vraždil

6,6 milionů dolarů a sedmé místo, to jsou výsledky z víkendu pro Expendables: Postradatelní 3 (recenze). Nevypadá to, že by se z toho vyklubal velký hit. Asi se shodneme na tom, že jde o nejhorší díl série.

Osmé místo a 6,48 milionů dolarů. To asi není něco, co by si tvůrci Sin City: Ženská pro, kterou bych vraždil, dali za rámeček. Nějakých devět let jsme čekali na pokračování a nevyplatilo se to. Recenze nejsou moc pozitivní a premiérové tržby jsou o skoro 23 milionů dolarů nižší, než s čím začínala jednička.

Předposlední pozice a 5,56 milionů patří filmu Láska na kari a na konci máme katastrofický film V oku tornáda s 3,8 miliony dolarů.

Na hororový výlet do Paříže

Fandové hororů by měl zpozornit, příští týden je pro ně přichystán projekt Pod zemí, který se odehrává v katakombách pod Paříží, ale podle prvních recenzí to nebude žádná sláva.

A asi si moc neužijí ani diváci, kteří usednou do sálů, kde se bude promítat špionážní podívaná November Man s Piercem Brosnanem. Názory se zrovna nepřetrhnou ve chvále.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.