pátek 8. srpna 2014

Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypadají herci z filmu Mortal Kombat

Nechce se nám skoro věřit, že od doby, co jsme seděli v kině a juchali, když z repráků zaznělo "MOOOORTAL KOOOMBAT", uplynulo už nějakých 19 let. Filmová verze legendární videoherní série pořád patří k našim nejoblíbenějším adaptacím her a tak jsme se rozhodli podívat na to, co dělají herci, kteří v ní ztvárnili hlavní role.


Přestože v době vzniku nebyly recenze extra oslavné, tak finanční výsledky Mortal Kombat mluvily samy za sebe. Projekt za 18 milionů dolarů vydělal 122 milionů dolarů a jeho úspěch inspiroval vznik nepovedeného pokračování z roku 1997 a dvou seriálu, Mortal Kombat: Defenders of the Realm a Mortal Kombat: Konquest. Na třetím filmu už se pracuje (nebo mluví se o něm) velmi dlouho a plán byl, že do kin dorazí v době, kdy vyjde nová hra. To by měl být rok 2015, jenže když se Kevin Tancharoen (režisér krátkého filmu Mortal Kombat: Rebirth a online série Mortal Kombat: Legacy) rozhodl, že odstoupí, protože produkce se posouvá dopředu příliš pomalu, je osud dalšího filmu dost nejistý.

Robin Shou/Liu Kang

Robin začínal jako profesionál v oblasti bojových uměních a herec v Hong Kongu, ale poté se s rodiči přesunul do Kalifornie. Tady vystudoval střední školu, ale pak se vrátil kvůli herectví zpět do Hong Kongu. Do USA zamířil v roce 1994, aby si zahrál Liu Kanga v Mortal Kombat, která se stala také jednou z nejvýraznějších v jeho kariéře. A nebyla to jediná videoherní adaptace, ve které se objevil. Později si zahrál v další hrané verzi bojovky a to DOA: Na život a na smrt (2006) a také ve Street Fighter: Legenda z Hong Kongu (2009). Shou také trénoval Millu Jovovich pro roli v Resident Evil. Robin v posledních letech pracuje hlavně na akční sérii Death Race a občas namluví nějakou videohru (Sleeping Dogs).

Linden Ashby/Johnny Cage

Přestože je Linden vyznavač bojových sportů, nejprve pracoval hlavně na projektech, ve kterých své znalosti bojových umění využít nemohl. Řeč je například o Melrose Place, kde se začal objevovat od roku 1993 a hrál v něm až do roku 1998, tedy i během natáčení Mortal Kombat. Poté se pravidelně ukazoval v seriálech, byly jich desítky. Kromě jiných Válka špionů, kde si zahrál hlavní roli, ale také mýdlové opery Mladí a neklidní nebo Tak jde čas. Aktuálně hraje v povedeném Vlčím mláděti (recenze). Linden se často objevuje i v povedených filmech jako je Resident Evil: Zánik nebo nedávno v Iron Manovi 3. Linden si vzal hereckou kolegyni Susan Walters, kterou potkal na natáčení seriálu s trefným názvem Loving. Mají spolu dvě dcery.

TOP 5: ZAPOMENUTÉ ALE ZÁBAVNÉ SERIÁLY

Bridgette Wilson/Sonya Blade

Vítězka titulu Miss Teen USA z roku 1990 začínala jako modelka. Pak zkusila herectví a docela se jí dařilo. Po menších rolích přišel film Mortal Kombat (přestože původně si Sonyu měla zahrát Cameron Diaz, ale zranila si zápěstí při tréninku bojových umění, který ji měl na roli připravit) a po něm například horor Tajemství loňského léta (1997), Svatby podle Mary (2001) nebo Jeden navíc (2005). Zatím její poslední projekt je Sonny Liston: Těžká váha (2009). Bridgette je také úspěšná zpěvačka, ráda si zahraje i v divadle (The Rocky Horror Show) a v roce 2006 byla v porotě Miss Universe. Herečka se v roce 2000 provdala za tenistu Petera Samprase, mají spolu dva syny. Právě péči o rodinu věnuje Bridgette nejvíce času, proto se stáhla do ústraní.

Talisa Soto/Princezna Kitana

I Talisa začínala jako modelka a to velmi úspěšná, objevila se například v časopise Vogue a to už je něco. Následovala spousta dalších magazínů, reklamních kampaní a přehlídek, Soto působila v několika zemích, například i ve Francii. Objevila se také ve videoklipu svého tehdejšího přítele Nicka Kamena. V roce 1988 se herečka vrátila do USA, kde si zahrála v několika filmech. Například v Bondovce Povolení zabíjet (1989). Na nedostatek práce si rozhodně nemohla stěžovat, vidět jsme ji mohli třeba v Don Juan DeMarco (1994) s Johnny Deppem a dalších projektech. Zaujala díky Mortal Kombat, kde ztvárnila nebezpečnou a krásnou princeznu Kitanu. Následovaly filmy jako Na křídlech fantasie (2000) nebo Tělo na tělo (2002). V roce 2002 si Talisa vzala za muže herce Benjamina Bratta a rozhodla se plně soustředit na rodinu (mají dceru a syna). Na plátna se vrátila až v roce 2009 ve filmu La Mission, ve kterém si zahrála právě s Benjaminem. Naposledy jsme ji mohli vidět ve scifi Elysium (2013). Talisa byla časopisem People uvedena v žebříčku nejkrásnějších lidí světa (v roce 1990), o pět let později se ukázala ve Sport Illustrated: Swimsuit Issue, což je pro modelky velká čest a v roce 2002 ji Maxim vybral do svého žebříčku sta nejžhavějších žen.

Christopher Lambert/Raiden

Francouzský rodák Christopher Lambert byl známý už před natáčením Mortal Kombat a to především díky fantasy Highlander (1986). Následovaly další povedené filmy jako Jak zabít kněze (1988) nebo Nabitá zbraň 1 (1993), ale potom se mu až tolik nedařilo. Ovšem přišel Mortal Kombat a Christopher předvedl, že má stále, co nabídnout a jeho popularita opět stoupla. Proto mě také zájem objevit se v pokračování, ale díky tomu, že se upsal filmu Beowulf (1999), nemohl si svou roli hromovládce zopakovat (a asi toho nakonec nelituje). Poté jsme ho mohli vidět ve spíše průměrných až podprůměrných projektech (až na výjimky jako Život nikdy nekončí). V roce 2011 si zahrál v nepovedené komiksové adaptaci Ghost Rider 2 a nebo v šesti dílech seriálu NCIS: Los Angeles. Christopher se v poslední době intenzivně věnuje vinařství. V roce 2012 se oženil s herečkou Sophie Marceau, ale před pár dny oznámili, že žijí odděleně.

Cary-Hiroyuki Tagawa/Shang Tsung

Syn japonské herečky a japonsko-amerického vojáka s rodinou často cestoval. Nakonec se usídlili v Kalifornii, kde se Cary už na střední škole začal věnovat herectví. Za jeho zlomový film je považován Poslední císař z roku 1987. Stejně jako Talisa, i on si zahrál v bondovce Povolení zabíjet. Další roli měl v akčním hitu se synem Bruce Lee Brandonem Zúčtování v malém Tokiu (1991). Následovali menší party v různých seriálech (Babylon 5, Hvězdná brána) i filmech (Planeta opic, Pearl Harbor, Gejša, Elektra). Zahrál si i oblíbeném seriálu Hrdinové nebo v dokumentu The Slanted Screen o asijských a americko-asijských tvůrcích v Hollywoodu. V roce 2010 si zahrál v další adaptaci kultovní bojovky, tentokrát Tekken. Roli Shang Tsunga si pak zopakoval v Mortal Kombat: Legacy. Mezi jeho zatím poslední projekty patří seriál Pomsta nebo 47 róninů (recenze).

Čestná zmínka

Přestože neztvárnil hlavní roli, tak jeho podání Kana bylo povedené. Řeč je o Trevoru Goddardovi, kterého také zmiňujeme. Bohužel, herec zemřel v roce 2003, bylo ui pouhých 40 let.

My na Mortal Kombat nedáme dopustit. Co vy? Také patří k oblíbeným filmům vašeho mládí?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.