úterý 1. července 2014

TOP 5: Nejotravnější filmové postavy - Stačilo, aby strávily na plátně pár minut a chtěli jsme se udusit popcornem

Je jasné, že ne všechny filmové postavy mohou být sympatické. U některých je dokonce vhodné, aby nebyly. Především to platí pro padouchy. Ovšem, tentokrát se podíváme na ty, které nejsou zloduchy, ale stejně jsou na pěst.

5. Willie (Kate Capshaw)
Kde prudí: Indiana Jones a Chrám zkázy (1984)

Není úplně vinou Kate Capshaw, že byla její postava tak otravná. Za to mohou scenáristé a její manžel Steven Spielberg, kteří z ní ve filmu Indiana Jones a Chrám zkázy udělali prototyp ženské postavy, které nás iritují. To znamená, že jejich hlavní funkcí je, aby hodně křičely a neustále se nechaly zachraňovat. Nejen, že feministky jistě neměly z takového podání ženské hrdinky radost, ale ani my jsme z toho nebyli na větvi.



4. Ruby Rod (Chris Tucker)
Kde prudí: Pátý element (1997)

S Ruby Rodem to bylo jako na houpačce. Někdy nám přišla jeho postava vtipná a zábavná a jindy tlačil až moc na pilu a už to bylo za hranicí snesitelnosti. Extrémní zženštilost, hlasitost a další "roztomilé" vlastnosti se prostě musejí dávkovat opatrně a režisér Luc Besson to párkrát přehnal. Dalo se ale čekat, že Tuckera bude těžké ukočírovat, je to hodně výrazná osobnost.



3. Bella Swan (Kristen Stewart)
Kde prudí: Twilight sága

Ne, ne, nechceme se svézt na moderní vlně "kdo buzeruje Twilight ságu je in". Všechny filmy jsme viděli, přiznáváme se, že nás nebavily, ale nepovažujeme je zase za takový škvár, aby bylo nutné smát se těm, kteří jim přišli na chuť. Ovšem jestli nás něco iritovalo, tak Bella. Omlouváme se všem milovníkům série, ale nám připadá nudná, unylá, otravná a její chování občas bylo na facku. Nějak nám uniká, proč o ni oba pánové tak bojovali.



2. Rachel Ferrier (Dakota Fanning)
Kde prudí: Válka světů (2005)

Jak většina diváků ví, tak dětské postavy jsou ve filmech obvykle hodně otravné. A výjimkou není ani postava Rachel Ferrier, kterou ztvárnila tehdy jedenáctiletá Dakota Fanning. Steven Spielberg nás prostě zásobuje postavami, které umějí slušně prudit. Rachel obvykle jen křičela, pak zase stála a koukala jako tele, pak zase křičela. Už jsme jen čekali, až začnou praskat okna, protože její vřeštění bylo hodně intenzivní.



1. Jar Jar Binks (Ahmed Best)
Kde prudí: Filmy Star Wars, seriál Klonové války

Georgi, Georgi, jsi sice hodný kluk, protože jsi chtěl potěšit i dětské diváky, ale přivést na scénu něco takového jako je Jar Jar Binks, to nebyl zrovna dobrý krok. Jestli měl být vtipný a roztomilý, tak to nevyšlo. Jeho nešikovnost je úděsná, jeho šišlání otravné, jeho chování nesnesitelné. Není tak asi velkým překvapením, že Jar Jar se stal "vítězem" našeho žebříčku nejotravnější filmových postav. A i když je to tak trošku klišé, hlásat, jak nám tato postava vadí, tak je to prostě fakt.



Která filmová postava lezla nejvíce na nervy vám?


20 komentářů:

  1. Bella, Bella a ešte raz Bella !!! :D Moja averzia voči nej (charakter i herečka) je na úplnom vrchole ;o)

    OdpovědětVymazat
  2. Já musím bejt fakt divnej, když mi Jar Jar nikdy nevadil a misto něj "nesnáším" spíš ty první tři Star Wars filmy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to seš (nic ve zlém), ale opravdu, opravdu divnej :D

      Vymazat
  3. Já zase nechápu přehnný hate na Jar Jara, tady jste se prostě svezli na moderní vlně "kdo buzeruje Jar Jara je in". :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne a ne :D. Prostě nám opravdu a ze srdce vadí :D. A i kdyby nevadil jiným, tak nám stejně vadit bude :D.

      Vymazat
    2. Jsem fanoušek Star Wars a líbí se mi stará i nová trilogie. Jar Jar je fakt strašná postava a kdyby tam nebyl, tak by to vůbec nevadilo a nikomu by nechyběl (jak ukazuje Epizoda II a III). Všude se píše, že stará trilogie je super a nová nestojí za nic, ale i v té staré jsou věci a postavy, které mi vadí (občas C-3PO nebo Ewokové).

      Vymazat
    3. Jak nikomu by nechyběl! Vždyť ten *!§?% navrhl vyšší pravomoci pro kancléře!

      Vymazat
  4. Jar Jar je otravnej, ale snést se dá. A naprosto nesouhlasim s Ruby Rodem ten se do Pátýho elementu skvěle hodí přičemž ho Tucker podle mně skvěle zahrál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak říkám, někde mi přišel fajn, ale v jiných scénách mě vytáčel :D :D

      Vymazat
  5. Ruby Rod, tak to nesouhlasím, film celkem ozvláštnil a pozvedl. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ha, tak z těchhle postav mi nevadil vůbec nikdo. A Dakotu jsem tady viděl prvně a od té doby jí mám rád jako herečku :-)

    BTW Není už to mluvení v množném čísle, ačkoliv autor píše Gorillu v podstatě sám, trošku jako porucha :D? My autor :D? Sorry, nic proti, jen mi to dlouhodobě přijde trochu přehnané ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastně je to paradoxně jedno ze "základních" pravidel novinařiny, psát jako "my", ne jako "já" :)). I když se přiznám, že mně je to občas také proti srsti :D.

      Vymazat
    2. V tom případě bych se na to pravidlo vykašlal... ;-) Všichni věrní čtenáři tuší, že je to skoro one-man-show, takže by to podle mě působilo přirozeněji, psát to v jednotném čísle ;-) Zároveň člověk víc může dát najevo, že je něco vyloženě jeho subjektivní názor. Rozhodně věřím, že by to pravidelné čtenáře Gorilly nijak neuráželo či nepohoršovalo :-D Na druhou stranu chválím snahu držet se nějakých pravidel. Kdyby takhle svědomitě fungovali všichni ti, kteří něco veřejně publikují (ehm ehm... říkal někdo něco o velkých zpravodajských webech :D?)... Chvályhodné :-)

      Vymazat
  7. Ona Dakota Fanning za to ale nemůže, ten křik dostala příkazem od Pišty. A to doslova.
    A režiséra musí každý poslouchat. Obzvlášť jedenáctiletá herečka.

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že místo v tomto žebříčku by si "zasloužila" postava Jaidena Smithe v Den, kdy se zastavila Země. Už ani nevím jak se tam jmenuje, ale neskutečně mi zkazil celý film. Na druhou stranu, jestli měl v popisu role hrát takového otravného fracka, tak všechna čest.

    OdpovědětVymazat
  9. postava ktorú stvárnil Charlie Day v šéfoch na zabitie. Kvôli nemu som mal problémy dopozerať ten film..

    OdpovědětVymazat
  10. Tak z těch postav jsem většinu ani neviděla:-) Jen z výčtu znám a vím Bella a tu jsem snesla, dokonce si nedovedu představit jinou herečku, ale kdyby ji někdo našel, tak by mi nevadila. Ostatní herce ať nechají :-)
    A pak tu postavu z Pátého elementu Ruby Rod, mě tam přišel jako vtipný, ani mi nevadil.
    Ale obecně můžu říct, že taky nesnesu ve filmech ty ženské typu - vřeštím vřeštím co to dá a zachraňte mě, to je opravdu na odstřel.
    Ale že bych si vzpomněla na nějakou postavu, co by mi vyloženě vadila? Obecně to mám jen samé obludy, příšery a hororové postavy a na to nekoukám, takže mě to neva. :-)

    Katynka

    OdpovědětVymazat
  11. A mně Jar Jar Binks taky nijak extrémně nevadí. Pravda, možná to bude tím, že Epizodu 1 jsem poprvé viděl v kině, když mi bylo 9 let, takže jsem byl vlastně cílovka. :D A když si něco zamilujete jako malí, tak je pak těžké to nesnášet jako dospělí. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jsou mnohem otravnější postavy, třeba ta manažerka z Jurského světa nebo šlápota Harley Quinn ze Suicide Squad, potažmo jakákoli rádobycool šlápota z jakéhokoli filmu.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.