středa 16. července 2014

Téma: Šest seriálů, které začaly nadějně, ale postupem času šly do "kopru"

Start byl dobrý, diváci pěli chválu, stejně tak recenzenti, ale pak se něco zvrtlo a z původně zábavných projektů se stalo něco, co už publikum sledovalo jen z "povinnosti".


Glee (2009)

Začalo to skvěle. I když jsme čekali nějakou teenagerovskou pěveckou "limču" ve stylu Muzikálu ze střední, tak jsme nakonec dostali politicky nekorektní hodně vtipnou záležitost, která se nebála drsnějšího humoru. Jenže postupem času se ze seriálu stalo to, čemu se původně sám projekt vysmíval a to překombinovaná mládežnická romantika, ve které se navíc postavy mění styl chování desetkrát za minutu. Není tak divu, že sledovanost slétla od hranice 12 milionů na 1,87 milionů diváků.

Ztracení (2004)

Bylo to jako droga, nemohli jsme se dočkat každého nového dílu. Při sledování jsme stěží dýchali, byli jsme napjatí jako struny. Jenže, pak se scenáristé utrhli ze řetězu, na scéně se objevovala hromada postav, děj byl zmatený, některé momenty už byly extrémně přehnané a finále také nedopadlo podle našich představ. Nakonec jsme se dostali do fáze, když jsme se občas jukli, ale že bychom nemohli dospat, až se objeví nový díl? Tak to ne.

SOUVISEJÍCÍ: DESET NEJHORŠÍCH FINÁLE SERIÁLŮ, TAK TAKHLE JSME SI KONEC NAŠICH OBLÍBENÝCH SERIÁLŮ NEPŘEDSTAVOVALI

True Blood: Pravá krev (2008)

Pravá krev byla přesně to, co jsme hledali. Upířina, která se nebála krve, drsného humoru, poctivé porce bizarnosti a nabízela i spoustu skvělých postav. Nebylo divu, že seriál se stal jedním z nejúspěšnějších projektů stanice HBO. Jenže, pak už to tvůrci začali s onou ujetostí možná trochu přehánět, hlavní postava Sookie (Anna Paquin) se stala tak otravná, že nám bylo skoro fuk, co s ní bude a některé dějové linie byly v lepším případě nezajímavé, v tom horším extrémně nudné.

Griffinovi/Family Guy (1999)

I když naší animovanou srdcovkou jsou Simpsonovi, tak Griffinovi nás také bavili. Tedy alespoň během prvních řad, ale časem už seriál začal opisovat sám od sebe, recyklovat vtipy, které už jsme slyšeli a viděli. Z drzého seriálu se vyklubala vykrádačka sama sebe, která se ještě dá sledovat, ale kouzlo prvních sezón je dávno pryč.

Hrdinové (2006)

První řada byla skvělá. Tajemná, dynamická, napínavá, dobře napsaná i zahraná, jenže pak došlo ke stávce scenáristů, která právě seriál Hrdinové ovlivnila více, než jiné projekty a seriál už se z toho nedokázal vzpamatovat. Objevilo se několik epizod, které byly na úrovni první řady, ale většina dílů byla (pod)průměrná a tvůrcům už se nepodařilo vrátit Hrdiny do původních kolejí. Uvidíme, jak na tom bude nová minisérie Heroes: Reborn, která má premiéru příští rok.

Misfits: Zmetci (2009)

Misfits byli hodně netradiční komiksovou podívanou, která ukázala "superhrdiny" v naprosto jiném světle, než jsme byli zvyklí a bylo to skvělé. Šílené, vtipné, drzé, rýpavé a úchylné. A to myslíme v dobrém. Ovšem, když bylo výrazně obměněno obsazení a scenáristé navíc nevěděli kudy kam, tak Zmetci hodně ztratili na kvalitě. Pořád tu byly ještě vynikající "WTF momenty", ale už jich rozhodně nebylo tolik a co si budeme povídat, i když nové postavy byly docela zajímavé, na starou partu se nechytaly.

Který seriál nejdříve bavil vás a pak ztratil kouzlo?

19 komentářů:

  1. Já si nemohu pomoc, ale pro mě bylo nehorázným zklamaním Bones, respektive závěr 6 řady:(. Do té doby jsem "sosala" hned po ránu každý nový díl, ale po tom:(, nějak jsem do teď nepřenesla přes srdce. Sice na ještě teď už jenom s dabingem v TV kouknu, ale když mi nějaký díl uteče, tak je mi to volný:(. Ještě, že mám další seriály, které mi příjdou, že jsou lepší a lepší:).

    OdpovědětVymazat
  2. Místo Family Guy, který má podle mě stále co nabídnout, jste měli dát Prison Break. Dále bych pak přidal Archer, Californication, HIMYM

    OdpovědětVymazat
  3. Jojo, Prison Break je jasnej kandidát.

    OdpovědětVymazat
  4. Prison Break rozhodně. A HIMYM také. Tam už to po 4. sérii šlo do kopru. Jinak souhlas se vším tady.

    OdpovědětVymazat
  5. Mě by spíš zajímalo, jestli byste dokázali sestavit top6 serialu, kterým v průběhu vysílání nedošel dech a skončily včas :) To by byl asi teprve oříšek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavý nápad, někdy to zkusíme :D.

      Vymazat
    2. Tak to mne napadá jen Friends a MASH :-D tam je dobrý začátek, konec i to mezitím :-)

      Vymazat
    3. co takhle Breaking Bad?

      Vymazat
    4. Six Feet Under, Oz a především The Wire mají každou sérii stejně skvělou :) a Six Feet Under rovnou hoďte i do TOP 6 s nejlepším koncem!

      Vymazat
    5. http://www.gorilla.cz/2014/06/top-10-nejlepsi-serialova-finale.html - Všechny seriály, které jste zmínili, tam jsou :D.

      Vymazat
  6. Divim se, ze nikdo nezminil Chucka...tam to diky nejistote kolem serialu (neustale ukoncovany a na posledni chvili obnovovany a nastavovany) od konce 3. serie nemelo hlavu a patu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Jako z učebnice. Třetí série skončila výborně a během prvních dvou dílů 4. série to všechno zazdili. Závěr seriálu už byl tak hloupý, že si z toho vlastně pamatuju jen tu závěrečnou scénu. Smutné.

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Souhlas. Přihazuju Akta X. Ty scénáře posledních sérii bych moh psát klidně Já o pauze na oběd.

      Vymazat
  8. 1. ano
    2. ano
    3. určitě
    4. who cares
    5. tak to každopádně
    6. ano, přesně, tenhle séroš se neměl překlopit do 3. serie, i když ta ve finále ještě ušla - relativně. Ale 4. to byla velká chyba!
    Po druhej sérce to prostě celkově ztratilo grády...škoda. Bylo to něco hodně jinýho od klasik na které jsme zvyklý...

    OdpovědětVymazat
  9. Simpsonovi.Od 8.řady jdou stále níž.

    OdpovědětVymazat
  10. S Lost jsem se nesmířil dodnes. To je nepopsatelný, jak šel takovej skvělej seriál do kopru. Největší srdcovka, nejvíc zničená...Od tý doby jsem ztratil veškerou důvěru v seriály...Trochu mě vyléčil Spartacus (když se jsem se dostal přes obsazení hlavního hrdiny, který bylo hodně bolestivý, byl to nakonec výbornej seriál!!!) a léčí mě Da Vinci (baví moc). Nepočítám True Detective, což byl dvoudenní zážitek na celej život (naštěstí jsem sledoval až po odvysílání všech dílů první serie, jinak bych každotýdenní čekání asi moc nedával a trochu víc pochybuju, že se jí druhá vyrovná). Misfits...zvrhlo se to tam kam nemělo. Škoda velice slibnýho seriálu, kterej šel po druhý serii...no taky do kopru, sprostej nebudu. Hrdinové - no comment. Z toho se stala tak šílená vztahová telenovela, že by měla Esmeralda co závidět. Díky dnešním seriálům se důvěra snad vrátí (hodně jsem zvědavej na Gotham), ale zklamání z takovýho seriálu, jako byli Lost, ještě dlouho potrvá. Byl jsem fanda až moc.

    OdpovědětVymazat
  11. Úpadek kvality mě donutil přestat sledovat hodně seriálů, z těch nejznámějších bych jmenoval asi How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, House M.D. a taky Castle.

    OdpovědětVymazat
  12. House M.D. Seriál, kvli kterýmu jsem vstávala před šestou než jsem šla do práce.. A poslední řadu jsem radši ani neviděla. Jo, určitě i Misfits, Bones, i OUAT a to docela brzo... Ale House mě mrzí a nějak nedokážu zpětně koukat ani na ty skvělý díly. Bez Cuddy to pro mě ztratilo smysl o nešťastném závěru šesté řady nemluvě. Lost mi kupodivu nevadilo, i v šesté řadě bylo pár úžasných dílů, hlavně ty stovky let zpátky.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.