úterý 15. července 2014

Amazing Spider-Man 2: Co obsahovala původní verze scénáře? Rozhodně pár zajímavých věcí

Amazing Spider-Man 2 měl premiéru před téměř třemi měsíci, ale až teď jsme se dozvěděli několik detailů, které se týkají původního scénáře.

V první řadě, ale to už asi někteří z vás vědí, scenáristé Roberto Orci a Alex Kurtzman přivedli na scénu nejosudovější ženu Petera Parkera (Andrew Garfield) Mary Jane Watson (Shailene Woodley). Její scény byly natočeny, ale skončily na podlaze střižny. Museli jsme se tak obejít bez MJ a jejich štiplavých hlášek. Režisér Marc Webb to vysvětlil tak, že chtěl, aby se pozornost soustředila na vztah Petera a Gwen (Emma Stone).

V původním příběhu měl také Max Dillon/Electro (Jamie Foxx) trošku jiné příběhové pozadí:

"Žil doma se svou na vozík upoutanou matkou, která v něj zrovna nevěřila. Pečoval o ni a poté, co zdánlivě zemřel během nehody a získal své schopnosti, se vrátil, aby zjistil, že jeho matka chodí a dostala od Oscorpu skvělé finanční vyrovnání. To ho rozčílí a vede to až k jeho střetu s policií na Times Square."

No, nemůžeme se mu divit, tohle ba nás taky namíchlo. A další věcí, která nás trošku naštvala je, že jsme mohli vidět J. Jonah Jamesona, který prostě ke Spider-Manovi patří, ale nakonec i z toho sešlo. Právě editor Daily Bugle měl být tím, kdo provedl Petera novinami.

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE: AMAZING SPIDER-MAN 2 - LEPŠÍ NEŽ PRVNÍ DÍL?

Poslední změna se týká finále. V prvotním scénáři to nebyla řeč Gwen, která přesvědčila Petera, aby se nevzdával svého alterega a dál bojoval proti neprávu jako Spider-Man, ale na scénu vstoupil Richard Parker, Peterův otec, který ho nabádal, aby pokračoval a také pronesl klasickou hlášku, kterou se proslavil Peterův strýček Ben: "S velkou mocí přichází i velká zodpovědnost". I to ale bylo z konečné verze filmu vyseknuto.

Mrzí vás, že se ve filmu neobjevila Mary Jane, J. J. Jameson nebo Richard Parker?

1 komentářů:

  1. MJ by byla ve dvojce opravdu zbytečná. Už i tak tam bylo postav moc a neustále se skákalo v příběhu, takže její dějová linka by jen odvracela pozornost od hlavního děje a zpomalovala by ho.

    Podle mě je dobře, že závěrečnou řeč měla Gwen. Bylo to důstojné rozloučení s ní. Nějaká jiná nahrávka s Richardem se třeba může najít v dalším díle, ale s Gwen asi těžko.

    J. J. Jameson určitě zamrzí. Ale aby se objevil pouze v jedné scéně bez většího účelu, by asi nemělo smysl, takže chápu tvůrce, proč ho tam nedali. Už i tak byla ta scéna s Peterem a psaním do novin až moc vycucaná z prstu.

    To s Electrovo matkou zní zajímavě, ale byl jsem spokojený i s původní verzí scénáře. Jsem toho názoru, že pokud se někomu nelíbil tento film, těžko by ho tyhle změny přesvědčili v opak...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.