středa 9. září 2020

Trailer: Duna - mistrovské dílo světové sci-fi se představuje epickou upoutávkou - s cz titulky

Duna Franka Herberta je považována za jeden z nejzásadnějších románů světové sci-fi - společně se sérií Foundation Isaaca Asimova a několika dalšími romány. A teď jsme se konečně dočkali její ultimátní filmové verze. 

Franka Herbert se při psaní této ságy inspiroval Pánem prstenů, ve svém prozkoumávání celého nového světa ale zašel ještě dál. Duna je na rozdíl od Pána prstenů mnohem psychologičtější a filozofičtější - a to přesto, že v jádru jde o klasický příběh zrady a pomsty, ve kterém nechybí celá řada cool vzájemně si po krku jdoucích postav. To hlavní, co vám zůstane po přečtení Duny v hlavě, jsou ale kromě obřích písečných červů dvě věty - ,,Strach zabíjí myšlení" a ,,Plány v plánech jiných plánů". Minimálně červy a překonávání strachu nabízí i první trailer, kterému k dokonalosti chybí větší emoce, jinak mu ale není co vytknout. Vypadá to skvěle, obsazení je přinejmenším stejně přesné jako bylo to ve verzi Davida Lynche z roku 1984 (konečně vidíme i Davea Bautistu jako Rabbana a Stellana Skarskarda jako barona Harkonnena) a tak nám nezbývá než doufat, že letošní premiéra se opravdu bude konat. 

1 komentářů:

  1. Nechápu co na tom všichni vidí, já vidím jen podprůměrný trailer, který absolutně zapadá mezi ostatní a vůbec ničím nevyčnívá...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.